Хто хоче стати 35-тим Почесним громадянином Вінниці? Триває прийом заявок

Хто хоче стати 35-тим Почесним громадянином Вінниці? Триває прийом заявок
Почесні громадяни Вінниці (зліва-направо): Юрій Гагарін, митрополит Макарій, Віктор Бронюк, Раїса Панасюк
  • До 1 липня організації різних форм власності можуть подати кандидатів на присвоєння звання «Почесний громадянин Вінниці».
  • Крім відзнаки, ця людина отримує премію, право на першочерговий прийом у мерії, безкоштовні похорони та комуналку.
  • Як гадаєте, хто має стати Почесним громадянином Вінниці у 2021 році?

На сайті міськради оголосили про старт прийому заявок на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Вінниці».

Трудові колективи, підприємства, партійні та профспілкові організації, громадські об’єднання, організації, незалежно від форм власності, міські відділення наукових і творчих спілок, товариств, органи самоорганізації населення, а також загальні збори громадян можуть надати відповідні пропозиції до 1 липня 2021 року.

«Пропозиції необхідно надавати у паперовому вигляді за адресою:  вул. Соборна, 59, м.Вінниця, 21100, Виконавчий комітет, Комісія по розгляду матеріалів про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Вінниці», — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Список почесних вінничан

За даними, які є на сайті Вінницької міськради, у місті є 34 почесних громадянина. Серед них — льотчики-космонавти Юрій Гагарін і Георгій Береговий, два міських голови Вінниці Дмитро Дворкіс та Володимир Вахновський, ряд учасників визволення Вінниці від німецько-фашистських загарбників, заслужені працівники України, митрополит Макарій та диригент камерного хору «Вінниця» Віталій Газінський.

Прізвища деяких почесних громадян стали назвами вулиць та площ у місті. А останньою, нині, почесною громадянкою Вінниці є Раїса Панасюк — урядова уповноважена з питань прав людей з інвалідністю, керівниця центру «Гармонія».

На жаль, 17 вересня 2018-го її життя обірвалося. У 2017 році вона перенесла онкологічну операцію. Але її сили духу виявилося недостатньо для боротьби з важкою недугою.

Які пільги у людей з відзнакою «Почесний»

З рішення міської ради читаємо, що звання «Почесний громадянин міста Вінниці» може бути присвоєно будь якому громадянину України, а також видатним іноземним громадянам, які одержали визнання жителів Вінницької міської громади.

Людині, яку визнають «Почесною», на День міста Вінниці вручають грошову премію (не більше 10 тисяч гривень) та атрибути відзнаки — посвідчення, нагрудний знак. Її портрет буде розміщений в галереї почесних громадян, що на другому поверсі у будівлі міськради.

Почесний громадянин міста Вінниці має право:

  • на першочерговий прийом посадовцями і депутатами міської ради;
  • на першочергове безкоштовне обслуговування у амбулаторіях, госпіталізацію і лікування в комунальних стаціонарах міста;
  • на участь в міських заходах;
  • на безкоштовне поховання.

Вдови (вдівці) Почесних громадян Вінниці отримують довічно щомісячну стипендію виконкому міськради, розмір якої дорівнює прожитковому мінімуму для непрацездатної особи. 

Особисто Почесним громадянам міста, які мешкають в місті Вінниці надаються пільги в розмірі 100 відсотків на оплату комунальних послуг. За рішенням міської ради вулицям міста можуть бути надані імена Почесних громадян міста Вінниця. 

Посадові особи органів місцевого самоврядування, керівники підприємств, організацій незалежно від форми власності зобов’язані забезпечити відповідну турботу та належну увагу Почесним громадянам міста Вінниці.

Як гадаєте, хто має стати Почесним громадянином Вінниці? Пишіть у коментарях.

 

Читайте також:

«Скульптура вже готова». У Вінниці встановлять пам’ятник Любомиру Гузару

Історичний гід: скільки у Вінниці вулиць з жіночими іменами й на честь кого вони названі

Сім’я без батька? Які проблеми та ризики будуть в особистому житті дівчини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Galina Panasiuk

    Власник 20 хвилин! Такого жлоба ще пошукати треба,щоб від жадності публікувати "кавелок" статті,а інше читайтє гражланє за бабло)
  • Оксана Андрущенко

    Рая
  • Олег Корольчук

    В румынском городе Клуж-Напока запустили бесплатный проезд за 20 приседаний!
    Специальный автомат отслеживает приседания человека, и после выдаёт билет.
    Таким образом жители и гости города могут каждый раз экономить 0.50 евро.
    Читать больше в разделе ТЕХНОЛОГИИ - https://building-tech.org/%D0%A2%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D0%B8

  • Читач68

    От безкоштовні похорони звичайно надихнули стати почесним громадянином міста, а все інше не так цікаво.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up