Хотіли скоротити маршрути 16А і 10А до меж Вінниці, а тепер — ні. Що це було?

Хотіли скоротити маршрути 16А і 10А до меж Вінниці, а тепер — ні. Що це було?
  • У двох маршрутках розмістили оголошення, що скорочують їхню довжину: з 11 травня 16А не мав возити до Медмістечка, а 10А — до Агрономічного.
  • В асоціації перевізників кажуть, що повідомлення зняли, а пасажирів будуть возити, як і раніше.
  • Скорочення маршрутів пов’язували з тим, що «перевізники не хочуть отримувати штрафи від поліції».

Нещодавно у вінницьких маршрутках 16А і 10А розмістили оголошення, що змінюють схему руху маршруту. Про це в фейсбуку повідомив вінничанин Максим Ткачук.

«Хто знає, чому маршрути скорочують?», — написав хлопець в спільноті «Транспорт Вінниці».

В тексті оголошень йшлося, що з 11 травня маршрут 10А «Корея - Агрономічне» зупинятиметься на кінцевій біля перехрестя Гніванське шосе - Юзвінська. А маршрут 16А «Водоканал-Барське шосе» не буде возити людей до Медмістечка. Звернулися за роз’ясненнями до керівника асоціації перевізників Олександра Готи.

Відео дня

— Ці оголошення вже зняли. Маршрути скорочувати не будуть і пасажирів возитимемо як і раніше, — запевнив Гота.

— А з чим це було пов’язано? Чому хотіли скоротити маршрути? — питає журналіст.

— З минулого літа нам в поліції не підписували паспорти маршрутів. Бо поліція не отримувала лист з розпорядженням від Вінницької ОДА, — відповідає Олександр Гота. — Ми декілька разів надсилали листи на поліцію та ОДА, у відповідь «тиша». І перевізники стали отримували штрафи — десь сім людей вже мають протоколи на 1700 гривень кожен за те, що їздять без затверджених маршрутів.

За його словами, перевізникам не подобається постійно отримувати штрафи, тому вирішили скоротити маршрути до меж Вінницької міської громади.

— Міські маршрути в нас погоджені мерією та поліцією. А от в приміські села ми не маємо права возити людей, бо це вже вважається Вінницьким районом і підпорядковується Вінницькій ОДА, — каже голова асоціації перевізників Олександр Гота. — Коли повісили ці оголошення, то процес затвердження пожвавився: мали розмову з чиновниками, незабаром маємо отримати погодження маршрутів. Чому його не давали, хоча ми вже давно їздимо цими маршрутами, мені невідомо.

Насамкінець розмови чоловік сказав, що скорочень маршрутів 10А і 16А не буде: будуть возити пасажирів так, як і раніше.

З 1 червня, нагадаємо, зростає плата за проїзд у вінницьких маршрутках.

 

Читайте також:

Новий тариф на проїзд у маршрутках ще не почав діяти, а його вже просять скасувати

«Злий рейтинг»: хто вас найбільше дратує в громадському транспорті Вінниці?

Нова транспортна реформа. Які зміни в маршрутках пропонує Верховна Рада

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vlad Podil'skiy

    "Скорачівают"...А потім дивуються чого у нас такий безлад в країні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up