Новий тариф на проїзд у маршрутках ще не почав діяти, а його вже просять скасувати

Новий тариф на проїзд у маршрутках ще не почав діяти, а його вже просять скасувати
Фото з архіву 20minut.ua
  • Кілька днів тому ми дізнались, що з першого дня літа вартість проїзду у міських маршрутках зросте майже у два рази. Проте не всі вінничани згодні з таким рішенням виконкому.

Про підняття вартості проїзду у вінницьких маршрутках говорили не один місяць, аж поки наприкінці квітня не повідомили про остаточне затвердження нових тарифів. 

Відтак з 1 червня проїзд майже в усіх маршрутках коштуватиме 10 гривень. Маршрути №30А, №30Б та нічний №25Н — стануть ще дорожчими — 12 гривень. 

Очільник департаменту економіки та інвестицій ВМР Максим Мартьянов пояснював, що проїзд дорожчає, зокрема, через зростання заробітної плати, що її перевізники мають виплачувати водіям, і курс долара, який впливає на вартість запчастин і паливно-мастильних матеріалів. 

Відео дня

З рішенням виконкому Вінницької міської ради погодились не всі. У коментарях під новиною про зміни в тарифі, вінничани обурювались, що з підняттям вартості у два рази, якість перевезень не зміниться на краще. На сайті єдиної системи місцевих петицій навіть з’явилось звернення з цього приводу. 

Автор петиції Олександр Морозов просить скасувати рішення виконкому про підняття вартості проїзду до 10 гривень і повернути до попередніх 6 гривень.

«Або зробити поступове підняття ціни. У нас проїзд тепер дорожчий ніж у Києві. Там він складає 8 гривень (від березня — 10 гривень, — авт.), а середня зарплата у столиці значно перевищує вінницьку», — пише Морозов. 

До кінця періоду збору підписів залишилося 13 днів. На момент виходу цього матеріалу звернення підписало дев’ять з 350 людей. Зробити це можна ТУТ.

Читайте також:

Вінниця у «жовтій» зоні карантину. Які обмеження послабили і що дозволено з 1 травня

«Не зрозуміла, що мене розводять на гроші»: як працюють кібершахраї і як не стати їх жертвою

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анна Кононова

    ну да валидаторы не зря ж ставят   только за них уходит две гривны алигархам а маршрутчики как были с голой сракой так и останутса за што им менять транспорт если с них получают все как с дойной коровы плюс ато плюс  чернобыль авган дети по три гривны помош городу повозить нахаляву

    Фердинанд Томеш reply Анна Кононова

    Если бы не было выгодно то не работали бы. И если это так убыточно как вы говорите,то зачем этим заниматься?

    Анна Кононова reply Фердинанд Томеш

    дайте работу готовы завтра выходить стаж 20 лет порфесионального стажа в правах все категории но только официально что б стаж шол поверьте многие люди любят свою работу и вынуждены держатса там где их место то что годами все расло по ценам все молчат а маршрутчики не люди же зачем им деньги у них жеш нет семьи детей за личную жизнь я вообше молчу в лутшем случае оддеса а остальное на ремонт автобуса  так что если не компинтентны в этом то не пишите бред сами прекрасно знаете по чом шас саляра запчасти налоги штрафы ремонты мойка запчасти

    Фердинанд Томеш reply Анна Кононова

    Уважаемая сейчас не то время что бы работать по любимой профессии, если работа не кормит - поменять вот и все. И не ныть-не нравится,прошу со мной за границу - заработать там можно.

    Кокос reply Анна Кононова

    Я знаю историю одного дальнобойщика,который 40 лет водил грузовики, международные перевозки,решил переехать в Австрию и там не смог сдать на местные права вождение,-так что не надо рассказывать про "все категории в правах",известно,как они открываются.Чтоб требовать с людей деньги и тыкать всем свой "профессионализм",для начала нужно перестать делать в одном слове по три ошибки
  • Сергій Кудрич

    це високий тариф...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up