Голові окружкому №11 у Вінниці давали хабар у 20 000 гривень

Голові окружкому №11 у Вінниці давали хабар у 20 000 гривень
Голова окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №11 Павло Лесик заявив, що його намагались підкупити.

Голову начебто змушували порушити законодавство і прийняти списки членів дільничних виборчих комісій після закінчення терміну їх подання представники «Партії регіонів». Таку інформацію на своєму сайті оприлюднила громадська організація «Опора». Вони стверджують, що Павло Лесик о 24-й годині зафіксував у журналі реєстрації документів завершення прийому подань списків від політичних сил, дав розпорядження секретарю сховати журнали в сейф і пішов додому.
- Перед тим надійшла пропозиція від заступника [голови ОВК] Юрія Ямпільського про те, що за 20 тисяч я повинен прийняти подання від Партії регіонів після зазначеного строку, тобто після дванадцятої години ночі. Я відмовився в категоричній формі і, здавши журнали секретарю, пішов додому. По дорозі мене зупинив джип, з якого вийшов заступник голови облдержадміністрації Дерун і в ультимативній формі почав вимагати повернутись в приміщення для того, щоб зробити протиправні дії. За це він теж пропонував гроші, - заявляє голова ОВК Павло Лесик. - З одного боку Дерун, з другого боку Ямпільський. Я відмовився і пішов додому..., - наводять уривок з прямої мови Павла Лесика представники «Опори»

Будуть судитися

Журналіст "20хвилин" зв'язався з Павлом Лесиком. Від своїх слів, які процитувала "Опора" Павло Лесик не відмовляється, але каже, що це була лише емоційна заява, яку у нашій «не правовій державі робити було марно». Голова комісії каже, що на емоціях назвав «Партію регіонів», а не партію «Русь Єдина», як було насправді. Він вважає, що партія « Русь Єдина» є технічною від «Партії регіонів», а тому сказав саме так.
- Звичайно була спроба дачі хабара. Але я обмовився тому, що та людина, яка пропонувала взятку вона від «Русь Єдина», але ж ви самі розумієте, хто давав хабара. Розумієте, що ідіотів з нас роблять всі починаючи від мілких чиновників, закінчуючи Президентом. Тому зробив я заяву, а толку з цього, - каже Павло Лесик.
За його словами, офіційну заяву про спробу дачі хабара він подав у прокуратуру. Павла Лесика підтримують юристи фракції «Блок Юлії Тимошенко» – «Батьківщина», членом якого він є.
Представник «Партії регіонів» згаданий у заяві Павла Лесика Григорій Дерун стверджує, щозвертаються до суду за захистом честі та гідності.
- Я про нього немаю ніякого поняття та подаю на нього до суду. Я це зроблю від себе особисто та, скоріш за все від партії тому, що він заявив, що саме "Партія регіонів" пропонувала йому хабар. Я вважаю, що за це він має відповісти у суді.

Відео дня
>Читайте також:
У Вінниці замінили голову окружної виборчої комісії №11
Коментарі (43)
  • Anonymous

    На городі бузина, а в Києві дядько. Голова окружкому Лесик ще й до того всього є Головою обласної виборчої комісії, а голова іншого окружкому - Шевчук є головою міської виборчої комісії та ще й державним службовцем, що категорично заборонено законом про вибори і служать ці товариші далеко не партії Регіонів чи Батьківщині, а служать великим грошам. Тож не смішіть своїми 20 000 грн.
  • Anonymous

    здавалось би, шо нема чого робити регіоналам у Вінниці, а тут бац і Добринська виграла))) а Лесик такий оппа і на новому Лексусі)
  • Anonymous

    от буде цікаво, якщо на 11 окрузі Добринська виграє))
  • Anonymous

    :)вот интересно, когда уже будет конец этим дрязгам. есть видео - берите за хвост взяточника, нет видео берите за хвост Лесика. и пишите новость, что так и так, был случай, наказан тот и тот. а то звука со всех сторон, а действия нет никакого. для меня лично действие важнее персоналий главное чтобы оно с законом не расходилось.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up