До «ЧП» на калинівському арсеналі місцевих готували. Роздавали такі пам’ятки

До «ЧП» на калинівському арсеналі місцевих готували. Роздавали такі пам’ятки
  • Після вибухів на 48-му військовому арсеналі калинівчани розповіли: їх попереджали про можливу надзвичайну ситуацію.  
  • Людям роздавали пам’ятки на випадок евакуації з адресами збірний пунктів для виїзду в безпечне місце. 
  • Брошура, яку розповсюджували цього літа в Калинівському районі, потрапила у розпорядження редакції.  

Пам’ятка датована 2017-м роком. На її обкладинці вказано, що розробив цю інструкцію для населення сектор цивільного захисту, оборонної роботи та з питань взаємодії з правоохоронними органами Калинівської райдержадміністрації.

На кількох сторінках з кольоровими фотографіями міститься інформація про те, як проводиться евакуації та які речі потрібно мати напоготові на випадок термінового виїзду подалі від джерела загрози.

У пам’ятці вказані місця збору мешканців для евакуації – адреси збірних пунктів для мешканців Калинівки, Сальника і Павлівки. У вигляді схеми дій автори пам’ятки пояснили людям, що робити під час надзвичайної ситуації на 48-му арсеналі зброї.

Відео дня

Евакуйовані до Вінниці калинівчани розповідали журналістам 20minut.ua, що такі пам’ятки їм роздавали влітку. Приблизно за місяць до вибухів. 

Тиждень тому, ввечері 25 вересня, на території військової частини А1119 почали вибухати боєприпаси, які там зберігаються. Офіційна причина займання на арсеналі зброї – диверсія. За цією статтею відкрили кримінальне провадження.




Читайте також: 

Чому зірвалась Калинівка? «За» халатність та розкрадання і «проти» диверсії

У Калинівці вибухнуло більше снарядів, ніж використували за три роки в АТО

Заборону на польоти в районі вибухів на арсеналі в Калинівці продовжили

Що залишилося на території згорілих калинівських складів. ФОТО із висоти

В петиції пропонують нагородити героїв-волонтерів, які вивозили людей з-під Калинівки
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Anonymous

    с такой точки зрения Правила дорожного движения можно рассматривать как провокацию к совершению ДТП.
  • Юлія Голошивець

    Уже не знайшли про що говорити вирішили про "пам'ятки" , краще обсудіть те що робити людям які залишилися без даху над головою, а скоро зима.
  • fatima

    Як прийшов до влади шоколадний бот все і почалося,диверсії,терористичні акти.Війна не закінчується хоча шоколадний гімнокомандувач лапшував  шо закінчиться за тиждень.Ну якось гроші красти треба ,ордло перекрили недозволяют  парайлови торгувати карпатсбким лісом,вугіллям,і янтарем,а він не буде сидіти склавши руки Янукович спакував стільки золота а шоколадний нехоче відстати.Він вже і так залишився ззаду бо немає золотого унітаза мусить крутити шоколадні вальки на звичайному.А тепер 100 мільйонів виділили то як ви думаєте скільки з тих мільйонів попаде до людей,а скільки опиняться на офшорах у гімнокомандувача

    Serg Vdovithenko reply fatima

    Жовч у Вас виділяється неконтрольовано!
  • Purgen Purgen

    Сразу понятно - Путин и рука кремля! )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up