Чому розбився Су-27? Ймовірні версії падіння військового літака під селом Уланів

Чому розбився Су-27? Ймовірні версії падіння військового літака під селом Уланів
  • Офіційних версій авіакатастрофи під селом Уланів ще немає.
  • Чому впав винищувач Су-27УБ під час виконання маневру?
  • Про ймовірні причини 20minut.ua розповіло джерело в Міноборони.

На місці падіння літака-винищувача продовжує працювати спеціально сформована група розслідувачів. Військовим офіцерам і прокурорам допомагають поліцейські та надзвичайники. З останніх повідомлень Командування Повітряних сил України знаємо, що спеціалісти знайшли чорну скриньку. Доки не дослідять її вміст, говорити про будь-які версії авіакатастрофи вважають передчасним.

Редакції 20minut.ua вдалося дізналася про ймовірні причини падіння Су-27УБ від нашого джерела з Міноборони. Співрозмовник розказав, чому під час виконання навчально-бойового польоту могла статися ця трагедія і з якої причини не катапультувалися льотчики.

— Можу перерахувати з десяток версій, що могло бути, — говорить військовий і називає такі можливі причини падіння літака: — Несприятлива погода чи погана видимість. Відмова двигуна, одного і другого. Залетіли птахи могли в повітрозбірник. Зачепитися за перешкоду могли (дерево, лінію елетропередач), тому що летіли низько, наскільки я розумію. 

Відео дня

Несправність літака також була названа джерелом. Але найбільш імовірною причиною авіакатастрофи співрозмовник вважає людський фактор.

— Так, людський фактор — одна з основних причин, коли стаються такі речі, — говорить джерело. — Помилка пілота могла бути. Від цього він ніколи не застрахований, хоча льотчик був одним із найдосвідченіших. Малого того, йому просто могло стати зле. Знепритомнів, наприклад. І таке цілком можливо.

В мережі багато пишуть здогадок на тему, чому не катапультувалися пілоти. Нагадаємо, що у складі екіпажу були американець (імені його досі не оприлюднили) і український полковник Іван Петренко (заступник командира з авіації — начальник авіації повітряного командування «Схід»).

 

В Мінборони нам також сказали: є інформація про те, що катапульта не розкрилася. Вона одна на двох пілотів у такому типі літака. Але це знову непідтверджена інформація. Співрозмовник пояснив: якби були хоч якісь попередні результати розслідування, то можна було б звузити перелік версій.

— Найближчими днями можуть сказати, чи дійсно на гранично низькій висоті маневрували, чи літак заглух і його відводили. А поки немає ніякої попередньої інформації, офіційних версій не озвучать. Вони, як бачите, можуть бути різні, — додав військовий журналісту.

Нагадаємо, як мешканці села Уланів Хмільницького району, очевидці падіння літака, описали побачене: «Не так високо летів, як для «СУ-шки». Голосно. Десь пропав з поля зору, а потім штопором пішов...».

Виконуючий обв’язки прес-секретаря командувача Повітряних сил України Дмитро Струтинський вже дав пресі коментар про технічну справність літака, який розбився з екіпажем. Заявив: «Літак був справним. Він не раз виконував завдання під час навчань «Чисте небо». Літав майже щодня».

 

За фактом падіння винищувача Су-27УБ військова прокуратура Центрального регіону почала розслідування. Провадження відкрила за статтею 416 Кримінального кодексу України – «Порушення правил польотів або підготовки до них».

Як раніше інформував 20minut.ua за повідомленням Командування Повітряних Сил України, бaгaтонaціонaльне авіаційне навчання «Чисте небо — 2018» вирішили продовжувати, не зважаючи на трагедію. В ньому беруть участі 8 держaв-членів Північноатлантичного альянсу. Навчання триватиме ще два дні, по 19 жовтня. Територія проведення навчань — Хмельницька (м. Старокостянтинів) тa Вінницька (аеродром Гaвришівкa) області.



Читайте також:

Полковник Петренко відводив винищувач від будинків. Про падіння літака біля Уланова

Біля села Уланів впав військовий літак. Інформація з місця: два пілоти розбилися

У небі над Вінницею літатимуть американські літаки. Коли і чому?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Dim Vin

    Відповідність ваших заголовків змісту все більше нагадує стиль раша-змі.
  • Сергій

    А чому не згадують пілота США? Він теж загинув,теж вічна пам'ять.

    Задунайский Торонтуй reply Сергій

    Потому что амеры не болтают лишнего. В отличие.
  • Вася

    Теперь будут спорить  - кто виноват. Если машина была исправна, то виноват пилот. То есть ни пенсии, ни страховки семья не получит.  Могут и заставить платить за разбитую машину.

    Если машина неисправна, то кто-то ее проверял, допустил к полетам после 30 лет службы, кто-то готовил к полетам.

    И такая цепочка виновных потянется, что мама не горюй..

    Живые пойдут в отказ, будут бороться за себя.. Валить всё на мертвых... У мёртвых нет адвокатов, только горюющие семьи, которым не до разборок..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:02 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 19:51 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця батальйону «Скала» 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 19:03 Вінничан попереджають про відключення газу: адреси Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up