Полковник Петренко відводив винищувач від будинків. Про падіння літака біля Уланова

Полковник Петренко відводив винищувач від будинків. Про падіння літака біля Уланова
  • Літак Су-27УБ розбився вчора, 16 жовтня, поблизу села Уланів Хмільницького району.
  • У складі екіпажу були нацгвардієць США та український полковник Повітряних Сил Іван Петренко.  
  • Винищувач почав втрачати висоту і пілоти відвели його від житлових будинків.

Причини авіакатастрофи ще невідомі. Як сказали сьогодні, 17 жовтня, в прес-центрі Командування Повітряних Сил України, техніка до навчань було готова. Що сталося з винищувачем перед падінням, розслідує спеціально сформована група офіцерів.

— Авіаційна техніка, яка залучається до навчання відповідає усім технічним вимогам, пройшла відповідні дозвільні процедури, — сказали в прес-центрі. — На місці події працює група офіцерів Командування Повітряних Сил ЗС України, провідні спеціалісти літаючої авіаційно-технічної лабораторії та інші фахівці, які збирають матеріали для розслідування та встановлення причини авіакатастрофи.

Літак Су-27УБ, нагадаємо, розбився вчора, 16 жовтня. Він кружляв на селами, а потім впав у полі під селом Уланів близько 17.00. Тамтешні мешканці, як вже розповідав 20minut.ua, бачили, що винищувач почав втрачати висоту над житловими будинками. Про те, що пілоти відвели літак від села, говорять тепер і в Міноборони.

Відео дня

«Жертв серед мирного населення немає. За словами місцевих мешканців — очевидців катастрофи, літак почав втрачати висоту і пілоти відвели винищувач від житлових будинків», — написали сьогодні на сайті mil.gov.ua.

Люди бачили, як на місці падіння почалися пошукові роботи. Для цього залучали вертоліт. Сьогодні в Командування Повітряних сил розказали, що тіла льотчиків знайшли:

— Тіла льотчиків знайдено. Командиром екіпажу був полковник Петренко Іван Миколайович, заступник командира з авіації — начальник авіації повітряного командування «Схід» Повітряних Сил Збройних Сил України. Підготовлений до ведення бойових дій в якості інструктора в повному обсязі курсу бойової підготовки вдень і вночі в складних метеоумовах.

Дані другого пілота, американця, обіцяють надати пізніше. А про винищувач, що розбився, є така інформація: Су-27 УБ із бортовим номером 70 належав 831 бригаді тактичної авіації із Миргорода Полтавської області.

На сторінці у Фейсбуку фонду «Повернись живим» також з’явилася інформацію про Івана Петренка.  Тут написали, що колеги його знають, як справжнього професіонала, що добре знав свою справу, та чудову, комунікабельну людину, яку всі любили та поважали: 

«У результаті падіння літака Повітряних сил ЗСУ Су-27УБ загинув військовий льотчик 1-го класу полковник Іван Петренко. Він брав участь у спільних польотах українських авіаторів та готував льотний склад. У момент трагедії полковник відводив літак від жилих будинків... Колеги відзиваються про Петренко, як про справжнього професіонала, який добре знав свою справу, та як про чудову, комунікабельну людину, яку всі дуже любили та поважали. Разом з полковником Петренком загинув військовослужбовець Нацгвардії США (US National Guard). Висловлюємо щирі співчуття близьким та побратимам загиблого льотчика і його іноземного колеги».



 

Польоти у Вінницькій області відбувалися в рамках міжнародних навчань «Чисте небо — 2018». І після катастрофи під час навчально-бойового польоту керівництво прийняло рішення продовжувати виконання польотних завдань. Про це сьогодні написали у своїх новинах на сайті Міноборони.



Читайте також:

Біля села Уланів впав військовий літак. Інформація з місця: два пілоти розбилися

У небі над Вінницею літатимуть американські літаки. Коли і чому?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Mar Neiz

    Вранье! Отводил, от населенного пункта))))) Херой))))
  • З.А.Глядач

    "Колеги відзиваються про Петренко"

    А може "відгукуються про ПетренкА"?

    Вася reply З.А.Глядач

    Сепарати! Порушуть закон про Мову!

    А 20- хвилин  начебто не помічає

    Задунайский Торонтуй reply Вася

    Не уважают рогулей. Какая боль.

    Nataliya Sklyar reply З.А.Глядач

    Так, правильно "відгукуються". Але це слово, якщо не помітили, вжите не автором, воно в цитаті.

    Вася reply Nataliya Sklyar

    На украинском языке фамилии типа Петренко, Шевченко не склоняются, если относятся к женщине.

    Если они разговор идет о мужчине, то склоняются. Вижу Петренку, подал руку Петренке...

    Мне так нравится больше, чем русский язык.
  • Stasya Riebe

    R.I.P. ✈
  • Romello Romcha

    А чого не капультувались?

    Nataliya Sklyar reply Romello Romcha

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up