Чому не працюють USB-розетки на Космонавтів

Чому не працюють USB-розетки на Космонавтів
  • На оновленому проспекті Космонавтів встановили 70 ліхтарних стовпів з USB-розетками
  •  Їх вартість два мільйони гривень
  • Але працюють не всі
  •  Чому так та коли це виправлять?

Реконструкція на проспекті Космонавтів ведеться протягом двох років. За цей час проспект вже облаштували алеями, велодоріжками, лавочками, газонами, фонтаном і ліхтарними стовпами з USB-розетками. На останній ноу-хау з міського бюджету було витрачено близько двох мільйонів. Себто, вартість одного стовпа з розетками становить 28 428 гривень.

Сьогодні таких встановлено вже сімдесят. У кожному є двороз'ємний порт вартістю 1030 гривень кожен. У недалекому майбутньому будуть встановлені ще 25 таких стовпів з розетками. А це ще 700 тисяч гривень міського бюджету.

Журналісти RIA перевірили, чи можливо там заряджати свої девайси та наскільки зручно це робити. Заходимо на проспект з боку вулиці Порика та намагаємося підключитися до першого ліпшого порту. Однак показники батареї не змінюються. Йдемо до наступного – теж не працює. Аналогічна ситуація на всіх 16 портах першої черги проспекту Космонавтів.

Відео дня

Місцеві перехожі розповіли нам, що розетки працюють і що від них постійно заряджають телефони. Тоді, як пояснити збої під час нашого візиту? За роз'ясненнями звертаємося до начальника Департаменту капітального будівництва Ігоря Кравця.

– Уперше про це чую, – каже по телефону Кравець. – А, ви про першу чергу Космонавтів? Так об'єкт тепер на балансі Департаменту комунального господарства та благоустрою. Телефонуйте туди.

Так і робимо. Набираємо номер очільника потрібного нам департаменту:

– Про цю проблему нам відомо. Ми вже приступили до її вирішення, – каже Володимир Ніценко. – Ці розетки постійно виходять з ладу через неакуратне користування або ще з якихось причин. У цьому році ми їх підремонтуємо і незабаром вони будуть працювати. На наступний рік будемо планувати бюджет на більш детальний ремонт.

За словами Ніценка, джерело фінансування бюджету буде залежати від причин несправностей. Якщо справа в механічних пошкодженнях через порушення правил користування, то ремонт буде проведено по гарантії. Якщо з вини виробника, тоді вже Департамент капітального будівництва буде вирішувати проблему з підрядниками, які встановлювали ці розетки. У будь-якому випадку буде складено дефектний акт для визначення несправностей, які передбачено гарантією.
 

Відео перевірки USB-розеток на проспекті Космонавтів

Тим часом журналісти заходять на другу чергу проспекту Космонавтів. Тут аж 54 ліхтарних стовпи з розетками. Починаємо підключатися до гнізда. Як виявилося, це не так легко зробити. Для того, щоб всунути USB-кабель у розетку, довелося однією рукою притримувати тугу кришку, яка закриває роз'єм від потрапляння сторонніх предметів, а другою вже засовували сам шнур. Телефон почав заряджатися.

Однак під час цього ми зіткнулися з іншою проблемою: телефон або інший девайс, який заряджається, нікуди покласти, сперти, закріпити або повісити. Протягом усього процесу його доведеться тримати в руках.

Перевіривши всі 54 розетки другої черги проспекту Космонавтів, ми з'ясували, що справні з них 50. Про чотири неробочі, які знаходяться біля фонтану, ми дізналися у Ігоря Кравця, департамент якого відповідає за цей об'єкт:

– Ви перші, хто говорить про цю проблему. Дякую, що повідомили. Зараз буду піднімати це питання, – сказав очільник.

Таким чином, із 70 розеток, які на сьогоднішній день мають функціонувати – 16 не працює на першій черзі і 4 на другій черзі проспекту Космонавтів. Біля площі героя АТО Костянтина Могилка (місце, де буде встановлено постамент відреставрованого літака) є ще 4 розетки, але наразі вони не підключені.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • З.А.Глядач

    "ми зіткнулися з іншою проблемою: телефон або інший девайс, який заряджається, нікуди покласти, сперти, закріпити або повісити. Протягом усього процесу його доведеться тримати в руках."

    На львівському зал.вокзалі така сама "проблема"-розетки є,а куди "сперти" девайс-немає. Доводиться тримати в руках. І щось нікому це не заважає,ніхто не скаржиться і не скіглить.
  • Serj Zhabkoff

    На зображенні видно, що телефон можна встановити на спеціальну поличку навкруги ліхтаря.

    Михаил Курдюков reply Serj Zhabkoff

    Такі полички є на першій черзі Космонавтів, а вона повністю не працює!

    Задунайский Торонтуй reply Serj Zhabkoff

    И стоять сторожить телефон чтоб не сп

    А если дождь?
  • З.А.Глядач

    Невже журналістам більше не було чим зайнятися? Беріть приклад з котів!
  • Daily

    чому не працюють  бо весь проспект всипаний  баригами  по  два боки а також гуляючими держслужбовцями яким все похер
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up