«Брати у заручники ціле місто безвідповідально» Мер Вінниці про конфлікт між енергетиками і водоканалом

«Брати у заручники ціле місто безвідповідально» Мер Вінниці про конфлікт між енергетиками і водоканалом
  • У фейсбуку опублікували позицію міського голови Сергія Моргунова щодо суперечки між монополістами — «Вінницяобленерго» і «Вінницяоблводоканал».
  • У дописі йдеться, що до ранку неможливо виділити мільйони гривень на покриття боргу Водоканалу. 
  • Тож мер ініцює питання на сесію міськради, 1 листопада. Пропонує виділити 5 мільйонів гривень на початку листопада і ще стільки ж у кінці листопада.

Через мільйонні борги енергетики хочуть відрізати від світла водоканал вже завтра, 23 жовтня. Свою позицію висловив у фейсбуку міський голова Сергій Моргунов.

«Моя позиція наступна — брати у заручники 400-тисячну Вінницю безвідповідально. Міська влада ці борги не створювала. Але ми вже йдемо назустріч — на початку жовтня місто виділило 11 мільйонів гривень. Далі ми готові розглядати варіанти остаточного вирішення проблеми.

Втім, одним розчерком пера за ніч виділити мільйонні кошти, як вимагає енергетичний монополіст – неможливо. Гроші громади розподіляє сесія міської ради. І на найближчу сесію, 1 листопада, я готовий винести питання про виділення чергового траншу у 5 мільйонів гривень на погашення боргів облводоканалу перед АТ «Вінницяобленерго». Відповідно, за кілька днів гроші будуть на рахунках енергетиків. Ще стільки ж місто виділить наприкінці листопада», — йдеться на сторінці мера Вінниці.

Відео дня

І на кінець допису він додав, що «його дивує пасивна позиція облводоканалу» і те, що «безкінечно закривати проблему обласного підприємства за гроші містян – неправильно, потрібно вирішити питання передачі облводоканалу в комунальну власність територіальної громади міста».

Нагадаємо, майно обласних «Водоканалу» і «Теплоенерго» хочуть передати на баланс Вінниці

Опитування

Як ставитесь до чергового відключення Вінниці від води?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Орест Лютий

    Для початку місту потрібно закупити мідний дріт і під"єднатись до джерела де продається електроенергія і продавати її як водоканалу, так і мешканцям, щоб на дротах не сидів один барига, який до речі знаходиться за поребриком.
  • Anonymous

    Схоже,хтось хоче черговий "Майдан",особисто для власного підприємства. Тільки от хто,"Водоканал" чи "Обленерго"? Втім,якщо є бажання,то можна забезпечити це задоволення ОБОМ відразу.
  • Anonymous

    "хочуть відрізати від світла водоканал вже завтра, 24 жовтня".

    То завтра чи 24 жовтня? На час написання було 22 жовтня.
  • Алекс

    Наши энергетики решили достать винничан Плохо кончится для энергетиков ой плохо
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up