Безпритульні тварини — чия це проблема? Розповідає директор собачого притулку

Безпритульні тварини — чия це проблема? Розповідає директор собачого притулку
Фото з архіву 20хвилин
  • Директор муніципального притулку для тварин Микола Похолюк в ефірі програми «На Часі» розповів, скільки у Вінниці безпритульних собак, який відсоток з них стерилізований та як цим тваринам можна допомогти. 

У програмі «На Часі» обговорювали, зокрема, недавню ситуацію, коли господар німецької вівчарки залишив її просто неба та поїхав. Тоді ця історія спричинила чимало галасу серед захисників тварин та звичайних містян. 

Крім того, в ефірі говорили про ті правила, що за ними працює муніципальний притулок: вилов, адаптація, лікування та повернення тварин власниками назад у притулки. 

Похолюк говорить, що нещодавно було проведено підрахунок бродячих собак у нашому місті. За його словами, у Вінниці їх наразі 1330 особин. З них лише 32% стерилізовані, але директор притулку каже, що це непогані показники. 

Відео дня

Подивившись програму, можна дізнатися, як собаки сигналізують про свою агресію або навпаки про приязнь до людини. Чому вони часто не люблять маленьких дітей. Куди звертатися, щоб допомогли безпритульній тварині. І що, врешті, потрібно робити, щоб місто було безпечним для тварин. 

Більше у відео:

Читайте також:

«Батьки думали, що я це переросту». Вінничанка тримає вдома лисиць, змій та геконів

Поїздки верхи протяжністю у 150 кілометрів організовує родина на Вінниччині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Natasha Makarova

    а не хотят подумать куда обращаться людям, чтобы город был безопасен для них, не? Потому что пока отловят тех агресивных, они парочку покусать успевают за те пол года, что проходят от момента заявки. И всем на это фиолетово - все только руками разведут. Про животное все ахают и охают если что, а на человека всем все равно и только рассказывают, что он сам виноват и что должен якобы был знать и уметь (ага, все кинологи поголовно прям). А самое веселое, это когда из стаи вылавливают половину, а суку оставляют не стерилизованной (которая и есть часто причиной агрессии всей стаи). Ну очень эффективно... Прямо вот то вот "самое европейское" якобы решение.
    Про увеличение изголовья за счет выброшенных - очень забавно. Это малый процент от общей проблемы. Посмотрите с какой скоростью бездомные размножаются, и больше таких сказок говорить не надо будет.
  • Tramp

    я люблю животных, но мне нравится практика в США, если животное никто не хочет забирать это безболезненно усыпляют, особенно если у него проблемы с здоровьем.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up