Безпечні подарунки дітям. Що купити на гостинець, щоб не було халепи

Безпечні подарунки дітям. Що купити на гостинець, щоб не було халепи
фото: pmg.ua
  • Недавно було свято Миколая, а уже на носі й Новий рік.
  • Цей час казковий для діток, які з нагоди свят отримують подарунки.
  • Який гостинець краще обрати для малюків, аби він був корисний та не приніс шкоди?

— Новорічні свята — час, коли діти зазвичай отримують яскраві, фарбовані, гумові чи пластикові іграшки в подарунок. Проте деякі з цих подарунків можуть бути небезпечними для здоров’я дитини, бо можуть містити шкідливі речовини, — пише у фейсбук Центр громадського здоров’я України. — Наприклад, свинець, поліциклічні ароматичні вуглеводні (ПАВ), нонiлфенол, формальдегід, нікель, оловоорганічні сполуки можуть спровокувати отруєння, алергії, опіки та навіть онкологічні захворювання.

Як уберегти дітей від потенційної небезпеки? Центр наводить наступні рекомендації:

  • краще не купувати іграшки на стихійних ринках — дешева продукція невідомих виробників не найкращий подарунок: окрім видимих небезпек (неякісно оброблені, гострі деталі), ви ризикуєте придбати і приховані (токсичні речовини у складі виробу);
  • перед покупкою уважно роздивіться виріб: зверніть увагу на матеріал, вікові обмеження, запах, розмір, форму, інформацію про виробника, умови зберігання, знак відповідності; 
  • намагайтесь уникати надто шумних іграшок;
  • не слід купувати для дітей молодшого віку іграшки з дрібних деталей, які дитина може відламати і проковтнути;
  • краще не обирайте іграшки, що мають відчутний запах;
  • коли обираєте іграшки, перевірте наявність знака відповідності технічним регламентам і переконайтеся в якості продукції;
  • купуйте іграшки в перевірених спеціалізованих місцях продажу, де продавець надасть всю необхідну документацію, що підтверджує безпеку та якість.

Також Центр громадського здоров'я розповів, що краще піднести на солодкий презент. Радять дарувати продукти, які мають низький вміст цукру. Що краще обрати дізнавайтеся у матеріалі.

Відео дня

 

Читайте також:

Корисні солодощі від Святого Миколая. Чим замінити шоколад та льодяники

Вареники, деруни та маринована капуста. Перше училище передало смаколики бійцям на передову

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Рудольф Блохин

    Краще за все із подарунків - це речі з текстилю, наприклад https://optzakupka.com.ua/catalog/domashniy_tekstil/postelnoe_bele/ Постільна білизна для дитини має бути підібрана тільки з безпечного матеріалу, щоб вам не казали у відгуках на сайтах. Дитині треба берегти власне здоров я.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Ухилянт-екстримал: на надувному матраці чоловік плив до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up