Апеляції не допомагають, суди стають на сторону міськради, а не орендарів

Апеляції не допомагають, суди стають на сторону міськради, а не орендарів
Апеляцію на рішення Господарських судів вінничани мають подавати у Північний апеляційний суд, а він знаходиться за 300 км у Рівному
  • Підприємці-орендарі судяться з владою.
  • Причиною позовів є висока вартість плати за орендовану нерухомість і земельні ділянки.
  • Прокуратура повідомляє про те, що Феміда визнає правоту міської влади.

Одне з вінницьких ТОВ заплатить 204 тисячі гривень боргу за оренду земельної ділянки. Повідомлення про це вміщено на сайті обласної прокуратури. Підприємці використовувало площу 0,6 га без належного оформлення і не сплачувало кошти до бюджету.

Трохи раніше прокуратура оприлюднила інформацію про заборгованість ще одного ТОВ на суму 205 тисяч гривень. Стільки підприємці заборгували за оренду комунального майна.

Вони ж у свою чергу стверджують, що вартість оренди завищена. Намагаються пояснити, що документи на продовження договору оренди за новими цінами оформлені неналежним чином.

Відео дня

Згадують, що у перший рік оренди, у 2003-му, сплачували 429 гривень на місяць. Нині за такий само час треба платити 34,5 тис.грн.

Директор обласної філармонії імені Леонтовича Анатолій Левицький також звертає увагу влади на грабіжницькі ціни на оренду приміщення.

— Ми орендуємо на Київській частину приміщення  для трьох творчих колективів, — розповів 20minut.ua Анатолій Левицький. — Якщо раніше сплачували за місяць оренди приблизно п’ять тисяч гривень, то нині сума становить понад 20 тисяч гривень. І це за умови, що концертна діяльність майже повністю припинена. Ті виступи, які все-таки організовуємо, то глядачі у залі не заповнюють навіть половини місць. Втрати дуже великі. З моїми аргументами погоджуються, але оренду ніхто не зменшив.

На відміну від філармонії, згадані вище два ТОВ намагаються довести свою правоту у судах. Вони подали апеляцію на рішення Господарських судів про стягнення з них заборгованих сум — 204 і 203 тис.грн.

Подали заяви до Північного апеляційного суду. Результат отримали невтішний — їхні апеляційні скарги не задовольнили, рішення Господарських судів залишили без змін. Тобто два ТОВ мають сплатити до бюджету міста загалом 405 тис.грн.

В обох випадках позовні заяви про стягнення боргів подавала до Господарських судів прокуратура області. В одному випадку до Господарського суду нашої області, в іншому — до Господарського суду Києва.

—Прокуратура відстоює інтереси держави в особі Вінницької міської ради, — йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

Тим часом підприємці, які вирішили відстоювати свої права, ще більше втрачають. Справа в тому, що Північний апеляційний суд, де розглядають справи нашої області, знаходиться у місті Рівне. Це понад 300 км від Вінниці. Крім витрат на дорогу, доводиться сплачувати ще й судові витрати.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Mark Znatkovskiy

    Судді то криша корупціонерів як далі жити тим суддям які будуть працювати на благо права а не кумовства криші та інших чинників .....
    Система перетворилась на гнилу рибу яка вдае що пливе....суд то параліч суспільства
  • Ols Kat

    Так у нас же рыночная экономика. Ну так походите по рынку, поищите дешевле
  • Igor Migunov

    Интересно, а кто платит судьям зарплату? )) Предприниматели? Если нет, то чего они хотят добиться в суде? Нет, разговоры о том, что зарплата платится из бюджета, которые наполняется налогами предпринимателей, оставьте для тех, кто верит в единорогов.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up