Попереду ще три операції. Як почувається після ДТП Андрійко, якого збила п'яна водійка?

Попереду ще три операції. Як почувається після ДТП Андрійко, якого збила п'яна водійка?
Андрій Тарасюк з сестрою Мариною вдома
  • Після ДТП на Бевза 13-річного Андрія Тарасюка виписали з лікарні. Однак попереду на хлопчика чекає ще кілька операцій. Як почувається і про що мріє хлопчик зараз?
  • Також ми дізналися, де зараз винуватиця п'яного ДТП і чи допомагає покаліченій нею дитині з лікуванням.

Андрія Тарасюка, якого в кінці травня збила п'яна водійка на Богуна, вже виписали додому. Він ходить і розмовляє. Хлопцеві провели три операції, попереду ще стільки ж. Наступна у вересні — йому ставитимуть пластини замість відсутніх частин розтрощеного в ДТП черепа.

Андрій Тарасюк після трьох операцій

Сестра Андрійка Марина розповіла 20minut.ua, що він вже вдома, але постійно відчуває біль у зламаній правій руці. Момент аварії взагалі не пам'ятає. 

— Як трапилася аварія, що було до неї: як збирався в школу, йшов вулицею — Андрій нічого цього не пам'ятає, — ділиться сестра. — Цей день ніби стерли з його голови. Все інше, події і людей, він пам'ятає. Попри те, що з його голови після аварії діставали арматурну сітку. Табель у нас на «відмінно». Звісно, він його бачив поки що лише в шкільному вайбері, бо в лікарню вчителів та однокласників не пускали через карантин.

Відео дня
Андрійко з сестрою після лікарні

Також Марина Тарасюк розповіла, що сьогодні до них завітала знімальна група одного з центральних телеканалів. Андрій спілкувався з телевізійниками, навіть взяв до рук м'яча. Хлопець до ДТП був першим в баскетболі, мріє знову повернутися в спорт.

Згадує, як все було, батько постраждалого хлопця Сергій Тарасюк. Зараз він може розповідати деталі того жахливого дня, бо його надія і гордість вдома. До цього чоловік весь час знаходився біля ліжка сина.

— Життя немов зупинилось, коли зателефонувала дружина і сказала: Андрія збила машина, —каже батько. — З роботи я полетів в Дитячу обласну до нього та залишався біля ліжка всі дні та ночі. Дякую лікарям за їхні золоті руки, що врятували життя Андрія. Син переніс три операції. Тепер він вже сам ходить, розмовляє, спілкується з друзями по телефону. 

Андрій з татом Сергієм

Ще три тижні тому школяр після аварії перебував у лікарні без свідомості. Під час першої 5-годинної операції медики витягали шматки арматури з його голови, потім було ще два оперативні втручання: на правій руці і на обличчі. Тепер стан Андрійка вже покращився і він з дому записав відеозвернення, в якому подякував всім, хто підтримував і допомагав у лікуванні.

«Доброго дня. Мене вже виписали з лікарні, але чекає ще пару операцій. Дякую всім за підтримку», — сказав хлопчик на відео в інстаграмі.

— Я знаю, що люди зі всієї України та інших країн пересилали гроші, бажали одужання і казали дуже теплі слова, — поділився Андрій. — Дякую всім, хто за мене тримав кулаки та молився. 

Алкозалежна чи психічно хвора?

Нагадаємо, вранці 24 травня на вулиці Івана Богуна китайський позашляховик Haval, за кермом якого знаходилася 43-річна водійка, на швидкості вилетів на тротуар зустрічної смуги руху, потім врізався у ворота приватного будинку, а після цього продовжив рух і збив на тротуарі 13-річного Андрія Тарасюка, який прямував до школи. Врешті позашляховик в'їхав в огорожу двох домоволодінь і перекинувся. Школяра в тяжкому стані госпіталізували в реанімацію Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні. В підлітка відкрита черепно-мозкова травма голови, численні забої і переломи.

Наталія Дзісь після ДТП

Винуватиця ДТП на Богуна бізнесвумен, мати двох дітей, Наталія Дзісь в момент аварії знаходилася в критичному стані сп'яніння (3.3 проміле, що перевищує норму в 16 разів). Жінці обрали на час слідства запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів й визначили заставу — 181 тисячу 600 гривень.

Заставу сплатили. І, як виявилося, винуватиця ДТП протягом цих двох місяців під домашнім арештом бути не зобов'язана, — вона може вільно пересуватися містом, лише не дозволено покидати його межі.

Запобіжний захід для винуватиці аварії

Минулоріч ця сама жінка теж стала винуватицею ДТП. Водійка пошкодила автомобіль Infiniti та втекла з місця події. Її затримали патрульні та склали адмінпротоколи. А ще Наталія Дзісь лікувалася від алкозалежності.

— Тепер ходять чутки, що Наталія Дзісь вдає з себе психічно хвору, — говорить сестра постраждалого в ДТП хлопчика. — За законом її чекає до восьми років позбавлення волі. Вона, швидше за все, зробить все можливе, аби уникнути покарання.

Андрій в реанімації

— Суд сто відсотків буде. Бо з нашим сином стався дійсно шокуючий випадок, коли жінка за кермом була в стані алкогольної коми, — говорить батько Сергій Тарасюк. — На місці Андрійка могла бути будь-яка інша дитина. Тому ми з дружиною слідкуємо за новинами по нашій справі. Знаю, що вона вийшла під заставу та ведеться слідство. Нам ця родина передала на лікування незначні кошти, чоловік водійки Наталії попросив у нас вибачення… 

За словами рідних постраждалого хлопчика, чоловік п'яної винуватиці ДТП перерахував на лікування Андрія 40 тисяч гривень.

Сім'я Тарасюків розповіла про трагедію і намагалася знайти правду на проекті «Стосується кожного», що на телеканалі Інтер. Представники родини винуватиці резонансної аварії Наталії Дзісь відмовилися брати участь у телепрограмі.

                                                                                                         Фото надала родина Тарасюків


Читайте також:

Андрій переніс третю операцію. Винуватиця п'яної аварії на Богуна вільно пересувається містом

Водійка Дзісь відтепер під домашнім арештом? Родині постраждалого в ДТП хлопчика потрібна допомога

Може вийти під заставу у 181 тисячу: про перший суд над водійкою з аварії на Богуна

«Була у важкому стані алкогольного сп'яніння, 3.3 проміле». Що чекає водійку за ДТП на Богуна?

«Арматурну сітку витягали з голови». Більше про ДТП, де п'яна водійка наїхала на 13-річного Андрія

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (590)
  • Ярослава Яворна

    +++++
  • Татьяна Кущ

    +-+++++-++++
  • Лара Комар

    Дякуємо  богу
  • Anna Andrievska

    Здоров'я міцного Божої опіки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up