Може вийти під заставу у 181 тисячу: про перший суд над водійкою з аварії на Богуна

Може вийти під заставу у 181 тисячу: про перший суд над водійкою з аварії на Богуна
Винуватицю ДТП Наталію Дзісь виводять з судової зали
  • Сьогодні, 26 травня Вінницький міський суд ухвалив рішення взяти під варту на період досудового розслідування 43-річну вінничанку наталію Дзісь.
  • Жінка, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, вранці 24 травня, наїхала на 13-річного хлопчика, який прямував тротуаром в попутному напрямку.
  • Школяр в реанімації в важкому стані.
  • Що чекає винуватицю аварії?

Біля міського суду на Грушевського ще зранку сьогодні було людно: об 11:30 розпочалося судове засідання по справі Наталії Дзісь — водійки, яка будучи в стані важкого алкогольного сп'яніння за кермом позашляховика «Haval» 24 травня на вулиці Івана Богуна травмувала 13-річного Андрія Тарасюка, коли той прямував до школи. В організмі винуватиці аварії медики виявили 3.3 проміле алкоголю, що перевищує допустиму норму в 16 разів.

Те, що жінка перебувала за кермом в тяжкому стані алкогольного спяніння видно і на відео очевидців аварії.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

На відео Ситуаційного центру видно, як на швидкості водійка позашляховика на повороті зносить хлопчика і сама перевертається на автівці. Тоді 13-річному школяру, який так і не дійшов до своєї 14-ї школи, арматурою проломало череп.

На місці аварії мало бути ще троє дітей

 Серед натовпу біля суду впізнаємо маму потерпілого Андрія Тарасюка, який тепер знаходиться в реанімації в тяжкому стані. Разом зі згорьованою Тетяною Тарасюк її рідні та близькі.

За словами сусідки постраждалої родини, її син дружив з Андрієм і лише дивом не опинився разом з хлопцем під колесами авто.

— Для нас це великий удар, усі діти в шоці, на місці Андрія міг бути будь-хто, ділиться жінка. — В той момент, коли Андрія збила машина, там мало бути ще троє дітей, бо вони щодня такою компанією ходили до школи. Мій син товаришує з Андрієм. Так склалися обставини, що дівчина з їх компанії забула зошит, і мій син її чекав. Ще один хлопчик проспав, тому Андрій пішов сам… Життя дитини понівечене, на його кар’єрі спорстмена можна посавити хрест. Усі сподівання перекреслені через одну людину, яка не впоралася з керуванням і п’яною сіла за кермо.

Фото Андрія Тарасюка до та після аварії

Мама хлопчика розповіла, що дитині потрібне дороговартісне лікування, його чекає не одна операція на головному мозку, а родина винуватиці аварії Наталії Дзісь дали лише 15 тисяч гривень. Хоча, подейкують, що там дуже заможна родина. 

Нагадаємо, що в результаті ДТП Андрій Тарасюк, якого буквально знесла з тротуару горе-водійка, має відкриту черепно-мозкову травму та численні забиття. Підліток вже переніс п'ятигодинну операцію, зараз в реанімації часом приходить в свідомість.

— Син прийшов до тями, з ним постійно чоловік, — розповідає мама Тетяна.— Син розуміє, що до нього говорять та уже з’їв дві ложки супу. Стан важкий, із голови йде кров. Нам необхідно ставити пластину. Ціна в Україні такої — 25 тисяч. Якщо за кордоном, сума зростає вдвічі. Крім цього, у нього деформація щелепи та вм’ятина на обличчі. Необхідна не одна операція.

Застава і домашній арешт?

На вході до міського суду був аншлаг — всі на власні очі хотіли побачити Наталію Дзісь, яка сама має двох дітей, але минулого понеділка вранці, будучи у критичному стані сп'яніння на своєму позашляховику сіла за кермо і на вулиці Богуна, де мешкає, понівечила чужу дитину. 

Через невелику залу засідань і карантинні обмеження, слухати справу впустили лише двох журналістів, решта очікувала рішення на коридорах суду. Через певний час двері відкрилися і з зали вивели непритомну матір постраждалого хлопчика Тетяну — до жінки викликали швидку. В цей день її підтримували дочка Марина і старенька бабуся. Чоловік знаходився в реанімації біля Андрійка.

Мамі постраждалого хлопчика стало зле під час засідання
Бабуся постраждалого Андрія Тарасюка

В представників ЗМІ на очі наверталися сльози, всі намагалися підтримати родину у розпачі. Лише чоловік винуватиці трагедії стояв осторонь від усіх.

Чоловік винуватиці ДТП Наталії Дзісь

Через півтори години суддівський конвой в кайданках вивів і саму винуватицю аварії  Наталію Дзісь.

За результатами судового розгляду слідчий суддя ухвалив застосувати до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів й визначив заставу у розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 181 600 гривень. Загалом за вчинення такого злочину правопорушниці загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Стосовно винуватиці ДТП Наталії Дзісь, то судова зала для неї явище не нове, як і суддя Володимир Гриневич, який минулого року вже зустрічався з водійкою через ДТП.

Теж в травні, але 2020 року на неї склали протокол про адмінпорушення — Дзісь п'яною вчинила аварію і зникла з місця події. Були в біографії жінки ще подібні випадки. Про це розповіла адвокат постраждалих Тарасюків Сніжана Чубенко. Строна потерпілих не задоволена рішенням сьогоднішнього засідання.

— Поки її випустять під заставу, вона в кайданках знаходитиметься вдома, — повідомила адвокат. — Ще робитимуться аналізи і проводитимуться засідання, але винуватиця має отримати заслужене покарання.

Також Сніжана Чубенко розповіла деталі першого досудового засідання і про саму Наталію Дзісь:

Читайте також:

«Була у важкому стані алкогольного сп'яніння, 3.3 проміле». Що чекає водійку за ДТП на Богуна?

«Арматурну сітку витягали з голови». Більше про ДТП, де п'яна водійка наїхала на 13-річного Андрія

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (83)
  • Дмитро Озеруга

    Це країна клоунів, і відбитих до ручки суддів які так судять….
    Просто без коментарів…. вони полюбу іі відмажуть і буде їздити дальше по вулицях міста😡😡😡😡
  • Тамара Слободянюк

    Нехай краще подивляться в очі судді який виніс такий вирок ,ганьба, що для неї 180 000 т.в тюрягу і надовго
  • Зояна Вінницька

    Спалити цю суку і суддю!
  • Александр Кашпрук

    3.3 промиле, и это утромя как так можно бухать, как она вообще дойти до машины смогла?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up