Вони приходять на Урожай поїсти. Хто опікується безхатьками у Вінниці?

Вони приходять на Урожай поїсти. Хто опікується безхатьками у Вінниці?
  • З приходом холодів вінничани часто будуть зустрічати безхатьків на вулиці.
  • Як їм допомогти?

Вінницькі волонтери, які опікуються безхатченками, називають себе вартовими турботи. Вони щодня допомагають бездомним та людям, які потрапили у складні життєві обставини.

Волонтери ГО «Полум’я надії» під час соціального патрулювання шукають бездомних людей на місцях скупчення.

— Потім ми забираємо безхатька до пункту та надаємо соціальні послуги - безхатько може помитися, постригтися, поїсти і перевдягнутись. С кожним проводиться анкетування, щоб розговорити людину, дізнатись її історію та змотивувати поїхати на центр адаптації, щоб змінити своє життя. За згоди безхатченка пройти адаптацію - волонтери супроводжують безхатченка під час медичного обстеження, вирішення питань із документами, транспортування до центрів.
Як правило, ні один безхатченок не погодиться поїхати на центр адаптації з першого разу. Тому після отримання допомоги, вони знову йдуть, хто куди, — розповідає журналістці «20 хвилин» координатор проекту «Допоможемо вижити» Андрій Жура.

Відео дня

Вінничанин зазначає, що є вихід.

— У Вінниці потрібно відкрити притулок для безхатченків, де бездомна людина може переночувати та отримати комплексну консультацію, — зазначає Андрій.

Вуличне годування нужденних біля ринку "Урожай"

Що п’ятниці волонтери готують суп, бутерброди та чай для безхатченків. Гарячий обід вони виносять на площу біля ринку «Урожай». Там сходиться близько півсотні людей, які приходять поїсти.

— Я живу на Старому місті разом з мамою. Декілька років тому вбили мого батька. З тих пір життя не складається. Сама не можу справитися з бідою, — розповідає вінничанка Алла, яку ми зустріли під час акції годування.

Обличчя дівчини у шрамах, на очах - сльози, але вона одягнена у чистий одяг.

— Дякувати волонтерам, маю у що переодягнутися. Також подобається й гарячий суп, який вони варять. Ось сьогодні привела з собою декількох друзів. Їм також сподобалось. Люди вони добрі, але не мають де жити. Вештаються на вокзалі. Волонтери запропонували їм допомогу. Друзі думають, — ділиться своїми думками Алла, смакуючи гарячу кружку супу.

За словами жінки, життя її почало потроху змінюватися після знайомства з проектом. Вона почала мріяти та отримала надію, що все буде добре.

Довідка. В ГО Полум'я надії діє 2 пункти надання допомоги. Вони працюють з понеділка до п'ятниці з 10:00-до 15:00 за адресами:

  • вул. Пирогова, 74
  • вул. Воїнів Інтернаціоналістів, 12

Щотижня у п'ятницю о 15:00 відбувається вуличне годування нужденних біля ринку "Урожай" .

Діє гаряча лінія (096) 006 3605

Читайте також:

В Україні створили мапу благодійності. Куди на Вінниччині можна віддати речі та їжу?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Грицько Штахета

    >З приходом холодів вінничани часто будуть зустрічати безхатьків на вулиці.

    Не переживайте, бахне -20°C і їх різко поменшає.
  • Олександр Шевченко

    Из-за зелёного змея все их беды...

    Торон Туй reply Олександр Шевченко

    Из-за змея Зе.
  • Таня Иванова

    На заводах сейчас платят от 7500 грн .За 2 тыс с ком услуги можно снять комнату и на самую дешёвую еду хватит.Не надо не у кого ничего просить.

    Томеш Фердинанд reply Таня Иванова

    Там работать надо!
  • Елена

    У кожно було житло з правом як мінімум пожиттєвого користування станом на восьмидесяті - початок дев'яностих! Іноді це був гуртожиток, іноді бували переселені квартири чи старе житло, но було В КОЖНОГО, хто звернувся з питанням: мені нема де жити!

    Грицько Штахета reply Елена

    Таак, Лєна, точно так. В черзі на кімнату в комуналці ніхто не стояв, в канаві ніхто не ночував, ніхто не різав родичів через 33 кв.м. хату на околиці міста. Так було по твоїі пам'яті?? Йди лікуйся.

    Грицько Штахета reply Грицько Штахета

    А всі решта (хто при собі) - просто згадайте де та коли придумали слово БОМЖ і як ця аббревіатура розшифровується.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up