Пів класу в школі, половина — вдома. Особливості вінницького навчання в «помаранчевій» зоні

Пів класу в школі, половина — вдома. Особливості вінницького навчання в «помаранчевій» зоні
Фото зі свята 1 вересня. Тепер, в «помаранчевий» період, лише молодша школа навчатиметься у звичному режимі
  • У п'яти вінницьких школах у вчителів підтвердили COVID-19, їх класи на самоізоляції.
  • З понеділка, 14 вересня, Вінниця в «помаранчевій» карантинній зоні.
  • Відтак освітній процес у всіх школах міста відбуватиметься в новому форматі.
  • Ювенальна поліція слідкуватиме за карантинним порядком в навчальних закладах.

І два тижня не пройшло з початку нового навчального року, а гнучкі графіки уроків та дистанція тепер стали частиною шкільного життя, як і маски, термометри та дезінфектори. Хоч батьків не пускали в середину школи, дітей кожну перерву просили мити руки. Та це не стало на перешкоді поширенню епідемії.

У Вінниці в школах №7, 14, 22, 23, 27 чотири класи і одна група на самоізоляції. Там у вчителів підтвердили COVID-19. Навчання проводять в дистанційному режимі. 

Вчора,10 вересня, відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де оголосили, що Вінниця, Козятин і Вінницький район потрапили до «помаранчевої» зони небезпеки поширення коронавірусу. Нове епідемічне зонування почне діяти з понеділка 14 вересня. По-новому працюватимуть і заклади освіти. У Вінниці вже визначили режим роботи шкіл в умовах «помаранчевої» карантинної зони.  

Відео дня

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення, згідно з яким керівники закладів загальної середньої освіти комунальної форми власності з 14 вересня 2020 року повинні:

  • забезпечити організацію освітнього процесу для учнів 1-4 класів у звичайному режимі згідно з затвердженим розкладом навчальних занять з обов’язковим дотриманням усіх протиепідемічних вимог;
  • забезпечити організацію освітнього процесу для учнів 5-11 класів у змішаній (комбінованій) формі згідно з затвердженим розкладом навчальних занять з обов’язковим дотриманням усіх протиепідемічних вимог;
  • здійснити поділ 5-11 класів на підгрупи з відвідуванням кожною із підгруп по черзі через тиждень навчальних занять у школі;
  • забезпечити організацію освітнього процесу за допомогою технологій дистанційного навчання для учнів класу (групи), які перебувають на самоізоляції.

Директор Вінницької загальноосвітньої школи №27 Олексій Терновой, де у вчителя англійської мови підтвердили COVID-19, розповідає, як в навчальному закладі освітній процес відбуватиметься далі.

— Вчитель англійської мови і група, з якою проводились заняття, зараз знаходяться на самоізоляції, — говорить директор. — Стосовно формату навчального процесу, ми, як і всі школи Вінниці, з 5-11 класи поділимо на дві групи, які навчатимуться через тиждень: пів класу в школі, друга половина —  онлайн, а потім навпаки. Учні молодших класів навчатимуться у звичному режимі з дотриманням усіх протиепідемічних вимог.

Директор департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко каже, що така форма навчання дасть можливість розвантажити навчальні заклади в період спалаху епідемії.

— Якщо пів класу буде дома, на дистанційному навчанні, то решта учнів матиме можливість сидіти на уроках не так щільно, тобто дистанцію буде дотримано, — розповідає Яценко. — У дітей, якщо і проявлятиметься захворювання, то не в школі, а вдома. Тобто такий формат навчання зробить безпечним освітнє середовище.

За словами директора департаменту, не лише комісія з питань техногенно-екологічної безпеки прийняла рішення щодо формату навчання в умовах адаптивного карантину в «помаранчевій» зоні. Це питання обговорювалося з шкільними колективами і батьками учнів. 

До речі, виявилося, що не всі вінницькі школи обрали собі формат навчання «тиждень через тиждень». В деяких навчальних закладах учні середньої і старшої школи хотіли навчатися так: пів класу іде до школи в один день, пів класу — на другий. Тобто через день учні опрацьовують матеріал дистанційно, а не впродовж цілого тижня.  

Обидва варіанти обговорювали класні керівники на зборах з батьками. Але оскільки офіційно прийняте рішення каже про перший варіант — навчання в школі через тиждень, то усі з понеділка працюватимуть саме так.

У свою чергу ювенальні поліцейські Вінниччини вирішили слідкувати за карантинним порядком в школах. Вони ініціювали проведення профілактичних рейдів навчальними закладами, з метою перевірки дотримання встановлених карантинних правил. Під час таких заходів поліцейські  спілкуються з керівництвом та адміністрацією шкіл, наголошують їм на організації навчального процесу з дотриманням встановлених обмежень. 
 

Читайте також:

Весь день в гаджетах: фахівці про мінуси онлайн освіти

Яким було карантинне 1 вересня? Розказуємо про зміни на прикладі однієї школи
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (69)
  • Елена Глущенко

    Це все п.....
    Діти гуляють на вулиці, спілкуються з друзями, а батьки - на роботі!
    Який б...ь карантин і самоізоляція!
    Дайте належну освіту дітям! А то клоунада не закінчиться НІКОЛИ!
  • Евгения Шахова

    По чьему-то дебильному плану
  • Наталія

    Вони хочуть другий майдан ,де вийде розлючений натовп батьків.

    Кеп reply Наталія

    Це ж ваш майдан до такого і призвів
  • Коля

    Предлагаю всем выходить на митинги как в Германии и отстаивать свои права!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up