Яким було карантинне 1 вересня? Розказуємо про зміни на прикладі однієї школи

Яким було карантинне 1 вересня? Розказуємо про зміни на прикладі однієї школи
  • У Вінницькій  ЗОШ №27 цьогоріч за парти сяде майже 2 тисячі школярів, з них 219 першокласників. 
  • Сьогодні,1 вересня свої двері заклад освіти відкрив лише для учнів початкової школи, для всіх інших учнів тут навчальний рік розпочнеться завтра.
  • Яким був перший день карантинного навчання для першачків та їх батьків, як відбуватиметься освітній процес в середній і старшій школах в новому форматі, — ми розпитали в адміністрації закладу. 
     

У дворі школи № 27, що у мікрорайоні Тяжилів, сьогодні було напрочуд тихо: без урочистої лінійки і першого дзвоника. Учнів середньої і старшої шкіл теж не видно, початок їх навчального року офлайн почнеться завтра. Сьогодні за парти сіли лише першокласники. Відтак, біля входу до школи зібралися лише щасливі батьки першачків, які чекали малечу з першого в їх житті уроку.  

Серед них рідні Артема, учня 1-А класу. Любов Євич прийшла з букетом, аби привітати класного керівника свого любого онука. Разом з нею доньки та онучки-другокласниці. Запитуємо, чи не хвилюються за малечу, все ж таки карантин.

Відео дня

— Ми вважаємо, що попри карантинні обмеження, першокласники мають відвідувати школу, —говорить бабуся першокласника. — Батьки не навчать дитину читати і писати та не згуртують так, як це роблять педагоги в школі.

Мешканка мікрорайону Ольга Дідур в ошатній вишиванці разом з донькою чекає з квітами вчительку, хочуть привітати з днем народження. Говорить, що її Маргарита в  другому класі, тому за парту сяде лише завтра. До навчання в  новому карантинному форматі готові.

— Донька вже навчалася онлайн, тому ми до всього готові, — ділиться мама школярки. — Переконані, що в листопаді учні знову повернуться до дистанційного навчання через другу хвилю епідемії. 

Заходимо у навчальний заклад. У вестибюлі стоять санітайзери і урна для використаних масок.

Щоб діти однієї з найбільших за чисельністю учнів шкіл у Вінниці (тут навчається 1954 дитини) знаходилися в безпечних умовах, адміністрація зробила все необхідне, аби санітарні норми у 27-й максимально дотримувалися за протоколом. З цією метою навіть батьків першачків у приміщення школи попросили не заходити. Аби малеча (219 першокласників) мала можливість у свій перший день у школі почуватися безпечно, щоб разом зі своєю першою вчителькою познайомитися з історією, досягненнями, класами і залами навчального закладу, басейном і стадіоном, музеєм олімпійської освіти, 1 вересня сьогодні було лише для них, з дзвінком у класному кабінеті.

Заходимо в клас на урок до учнів першого класу. Як годиться, діти і їх вчителька на уроці без захисних масок. Гамірлива малеча розповідає педагогу, що школа — це цікавий світ знань.

Після знайомства першачків з класом, педагогом та друзями-однокласниками, вчителі та старшокласники з учнівського самоврядування провели школярам екскурсію школою.

Директор школи Олексій Терновой проводить екскурсію навчальним закладом і для нас, пишається його освітніми і спортивними здобутками.

Керівник навчального закладу говорить, що рік буде непростим, але педколектив, який достойно себе показав в період весняного карантинного навчання, готується до нових викликів.

— Антисептичними та дезінфекційними засобами ми повністю забезпечені. Це стосується і санітайзерів для дітей, безконтактних термометрів, рідини для обробки поверхонь та підлоги, рідкого мила, паперових рушників, захисних масок для працівників закладу, — розповідає директор школи.— Для цього з міського бюджету було виділено майже 154 тисяч гривень на вересень.

Навчання в 27-й школі організували так, щоб паралелі не перетиналися, початок уроків буде на 8.00 та 8.30.

— Із завтрашнього дня буде відкрито чотири входи до школи, через які будуть заходити різні паралелі учнів, — говорить Олексій Терновой. — Вони також будуть розведені у часі, і ми організувалися таким чином, щоб початкова школа була максимально відокремлена від інших, старші класи знаходилися з одного боку навчального закладу, середні — з іншого, щоб діти перетиналися мінімально.

Учні майже весь час знаходитимуться в своїх класах, вчителі будуть приходити до них на уроки. Але це не стосується таких предметів як, наприклад, інформатика, де на уроці потрібні комп'ютери. Під час знаходження у «жовтій» зоні уроки триватимуть по 35 хвилин, крім цього всі вчителі в певний проміжок тижня будуть доступні для учнів онлайн в синхронному режимі для надання необхідних консультацій. Вчителі також можуть проводити уроки на природі. Погода сприяє, тому не лише уроки фізкультури можуть проходити на відкритому повітрі, а й предметів природничого циклу та навіть музики.

В їдальні, говорить директор школи, діти харчуватимуться за графіком, за столом сидітимуть не більше 4 учнів. Працівники їдальні забезпечені захисними екранами, масками, рукавичками, антисептичними та дезінфекційними засобами, буфет та мармітні лінії відокремлені від зали захисним пластиковим екраном.

Загалом, адміністрація школи буде системно контролювати дотримання усіх санітарних умов в період карантину, бо питання дуже серйозне. Що стосується подальшого формату навчання, буде воно дистанційним, змішаним чи звичайним, покаже час та відсутність або присутність другої хвилі епідемії в місті.

 

 Читайте також:

Ще 9 автобусів і 4 тролейбуси. Чи витримає вінницький транспорт початок навчального року?

Восени тролейбус №7 курсуватиме до нової кінцевої в Тяжилові. Вже був тестовий виїзд
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Сергей

    да уж..впечатляющее зрелище вчера было...дети все с соблюдением карантинных требований в школах, а возле каждой школы толпы ( реально толпы) родителей. все в куче, без масок, соц.дистанцирования обсуждали сколько же бабла сдавать на предстоящий день учителя и т.п....

    Александр Господарец reply Сергей

    Чомусь про це в статті жодного символу, таке враження складається, що проплачена... Показали тільки позитивний бік свят, а що насправді відбувається, - ні слова...
    Директора чи хто організовував - просто вигнати з місця роботи за те що зігнали всіх людей під школу, маючи територію на якій можна було людей розсіяти...
  • Katja Katerina

    Дайте дітям жити дебіли, як не даєте вже літнім людям і молоді
  • Ols Kat

    Зранку в тролейбус було неможливо сiсти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up