Останній дзвоник та пришкільні табори. Що чекає вінницьких школярів цього року?

Останній дзвоник та пришкільні табори. Що чекає вінницьких школярів цього року?
Останній дзвоник у вінницьких школах пролунає 4 червня
  • Свято останнього дзвоника у вінницьких школах відбудеться 4 червня, хоча більшість 11-класників відсвяткували його ще вчора, 19 травня.
  • Про організацію святкової «лінійки» та роботу пришкільних таборів у Вінниці цього року — читайте в матеріалі.  

Цього року останній навчальний день припадає на 7 червня, саме тоді для дітей будуть проводити екскурсії та навчальну практику. А останній дзвоник для школярів пролунає 4 червня, розповіла директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.  

За її словами, більшість випускників 11-х класів відсвяткували його ще вчора, 19 травня. Причиною тому стало нове освітнє законодавство, яке дало монополію адміністраціям шкіл на організацію таких заходів та обов’язкова кількість навчальних днів у навчальному році — таких має бути 175.  

— Організацією останнього дзвоника та випускних вечорів займається безпосередньо адміністрація школи, — каже Оксана Яценко. — У зв’язку з тим, що цього року було багато святкових днів та канікул через епідемію коронавірусу, у нас 175 робочих днів закінчуються 4-7 червня. Відтак, директори та педради потрохи змінювали структуру навчального року. Якщо, наприклад, Перше вересня як початок навчального року є сталим для всієї країни, то все решта змінюється відповідно до тих умов, в які потрапили заклади.

Відео дня

Також Оксана Яценко зазначає, що 11-класники завершили раніше за інших навчальний рік, адже вже 21 травня випускники мають складати перше ЗНО з хімії.

— Законом передбачено, що навчальний рік має завершитися не пізніше 1 липня, тому директори шкіл протягом року десь продовжували або зменшували канікули, відповідно регулювали і формат та час проведення занять. Окрім того, законодавством передбачено, що учні 11-х класів мають закінчити навчання напередодні ЗНО і готуватися до тестування, — сказала вона.

Формат святкової лінійки

Що стосується святкування останнього дзвоника, дирекція шкіл теж самостійно вирішує, яким чином все організувати. За словами Оксани Яценко, основна рекомендація — проводити всі заходи відповідно до карантинної зони.

— Зараз ми перебуваємо у жовтій зоні, хоча, на жаль, медики прогнозують ще одну хвилю коронавірусу. І щоб штучно не збільшувати кількість хворих, ми повинні дотримуватися всіх норм. Зокрема, якщо захід проводять у приміщенні, то воно має бути заповнене не більше, ніж на 50%, а якщо на вулиці — то за рекомендаціями головного санітарного лікаря, є розрахунки щодо кількості людей на певній квадратурі, — наголосила Оксана Яценко. — Все решта — це фантазія директорів.

Окрім того, обов’язково мають бути маски, дотримання соціальної дистанції та дезінфекція рук.

Пришкільні табори

На відміну від попереднього року, цього літа пришкільні табори для учнів 1-4 класів все ж почнуть діяти. Запрацюють вони вже з 8-го червня. Поки що у департаменті освіти не отримали листа від Міносвіти про те, яким чином мають організовуватися табори, тому керуватися планують минулорічними рекомендаціями.  

— Обіцяли, що до першого червня має бути лист, але в минулому році йшлося про наповненість у загонах — не більше 15 дітей. Відповідно, будуть труднощі з харчуванням через санітарно-гігієнічні вимоги, які передбачають, що за одним столом має сидіти не більше чотирьох дітей, —  розповідає Оксана Яценко. —  Всі культурно-масові заходи мають відбуватися на відкритому повітрі, а залучати сторонніх людей та організації до школи не можна. Тобто, якщо буде відбуватися захід, то не більше, ніж для одного загону.

Оксана Яценко додає, що перед тим, як відкрити табори, Держпродспоживслужба має перевірити якість води та готовність закладів до проведення таборів. Однак через санітарний регламент деякі вінницькі школи не зможуть проводити пришкільні табори через ремонт. Це школи № 2 і № 13, а також Палац дітей та юнацтва.

 

Читайте також:

Останній дзвоник і випускні вечори: як шкільні урочистості відбудуться в Вінниці в цьому році?

Перше ЗНО вінницькі абітурієнти будуть здавати вже цього тижня. Що треба знати?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній) 09:45 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 09:11 Вінниця сьогодні прощається із 26-річним військовим Артуром Доміновим 09:11 На «зебрі» по Пирогова збили дівчину. Утворилася тягнучка 08:28 Сьогодні вітаємо Зою та Романа. Історія та прикмети 2 травня 21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up