Вкладники «Європейського кварталу» залишилися ні з чим. Відкрили кримінальне провадження

Вкладники «Європейського кварталу» залишилися ні з чим. Відкрили кримінальне провадження
  • За фактом привласнення коштів вінничан, які вони внесли для будівництва ЖК «Європейський квартал», відкрили кримінальне провадження.
  • У прокуратурі області зазначають, що вкладників понад 300 чоловік.

Гроші у будівництво вклало три сотні людей. Однак,  житло так і не отримали. Хоча терміни, за які квартири мали здати в експлуатацію, давно вийшли.

«До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом привласнення службовими особами ряду житлово-будівельних кооперативів, підрядних організацій грошових коштів громадян, які залучалися в якості пайових внесків для будівництва, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)» — зазначають у пресслужбі прокуратури Вінницької області.

Зазначимо, що цією статтею винуватцям загрожує ув'язнення на строк від 7 до 20 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Відео дня

Торік у грудні, нагадаємо, обленерго грозилось відключити світло «Європейському кварталу». Енергетики казали, що є борги та відсутня технічна документація. Тоді власникам ЖК «Європейський квартал» порадили привести до повної відповідності технічну документацію, частину якої поки не оформлено належним чином згідно з законодавством. 

Читайте також:

Чому обленерго грозиться відключити світло «Європейському кварталу» на Старому місті

Жителі «Європейського кварталу» вимагають від влади вплинути на забудовника

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Сергей Сергей

    Как возмущался Моргунов, любо смотреть типа не приделах
  • Анна Гецко

    Потрібне письмове зобов'язання підозрюваних чи обвинувачених не відлучатися із зареєстрованого місця проживання чи перебування без дозволу слідчого. Та накласти арешт на їхнє майно. Вже зараз!!! Тому що потім, шукай вітра в полі, і це дійсно затегнеться на довго.
  • Влад

    Ну, а шо ж Вы хотели...инвестиции в не построенную недвижимость всегда риск. С одной стороны дешевле, халяву любят все, с другой вот такие нюансы. У одного девелопера все срослось, а у второго какой-нить зам, бухгалтер втикнув з баблом. Инвестировать в такое можно, но всегда проверять послужной список реализаторов проекта, их истории. Это тоже ничего не гарантирует, но может определить особо рисковые варианты, от которых, возможно, можно и отказаться. Понимать, что это все равно затея с повышенным риском. Не вкладывать в подобное "последние деньги". А в остальном, почему бы и нет. Обычное дело.

    Вадим Чорный reply Влад

    Перш ніж писати такий змістовний коментар, розберіться в питанні. Це не лотерея чи похід в казино, де завжди є ризик програшу. Може порадите людять, як купуючи квартиру не вкладати останні кошти. Інколи люди витрачають не тільки останні кошти, але й беруть кредити.

    Влад reply Вадим Чорный

    Ну, да. Не лотерея в стране с подобным обществом. Вон, люди проверили лотерея или нет. Наглядно.
    "але й беруть кредити." - отважные люди. Фортуна улыбается и все такое.
  • Mark Znatkovskiy

    Зараз кримінальних проваджень ще тисячу відкриють і по КРУГУ на лет п'ять, а там половина і забуде загуде а потім охолоне
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up