Поліція не знайшла у діях Грачова криміналу. Справу не відкривали

Поліція не знайшла у діях Грачова криміналу. Справу не відкривали
  • Поліцейські не стали відкривати кримінальну справу стосовно того, що чиновник Вінницької ОДА Андрій Грачов вимагав у клубу «Курсаль» 50 тисяч гривень;

  • Сам Андрій написав заяву, що претензій до закладу не має;

Колишній АТОвець, а нині начальник відділу допомоги учасникам АТО Вінницької ОДА Андрій Грачов вимагав у нічного клубу «Курсаль» 50 тисяч гривень як відшкодування за начебто втрачений там золотий ланцюжок. До поліції через втрату ланцюжка чиновник не звертався.

Натомість, представники розважального закладу написали заяву про вимагання грошей. У прес-службі обласної поліції повідомили, що слідчі не знайшли у діях Грачова ознак злочину.

— В ході проведення перевірки викладених в заяві представника закладу фактів щодо вимагання коштів, не було встановлено достатніх відомостей щодо наявності складу кримінального правопорушення в діях особи, яка вимагала повернення втрачених у закладі власних грошових коштів та особистої речі або компенсації за неї, — каже прес-офіцер поліції Вінниччини Анна Олійник. — При вимаганні винна особа прагне заволодіти не належним їй майном чи правом на таке майно. Відтак, на даному етапі дослідчої перевірки відсутні підстави для відкриття кримінального провадження.

Відео дня

Також у поліції розповіли, що Андрій Грачов написав заяву про те, що претензій до «Курсалю» не має, а заклад з ним вже розрахувався. Про те, що гроші він уже отримав, АТОвець також повідомив нашому журналісту.

Сьогодні, 19 квітня, Грачов дав коментар місцевому журналісту, у якому розповів, що гроші йому віддали готівкою у конверті.

Але адміністратори «Курсалю» запевняють, що коштів чиновнику не надсилали.

Послухайте запис розмови Грачова з начальником служби безпеки закладу, у якому чиновник, погрожуючи, вимагає заплатити йому 50 тисяч гривень.

Про те, що сталося у клубі, читайте у матеріалі «90-ті повертаються? АТОвець і чиновник Грачов вліз у бійку. Вимагає від клубу 50 тисяч».

Стаття 214 Кримінального процесуального кодексу України каже про те, що протягом 24 годин після того, як до поліції надійшла заява, слідчий має внести дані до Реєстру досудових розслідувань. За словами представників клубу, заяву вони написали ще 15 квітня. У обласній поліції нашому журналісту розповіли, що справу не відкривали, замість цього призначили перевірку.

Стаття 214 КПК України

Слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    "Сьогодні, 19 квітня, Грачов дав коментар місцевому журналісту, у якому розповів, що гроші йому віддали готівкою у конверті." - це напевне так демократично, та справедливо. Людина вирішила що 50 тис грн- це саме та сумма яка їй потрібно. Завтра у нього виникне думка що йому "ВИННІ" ще 50тис грн більшість жителів, і це  не хвилює не поліції, не керівництво міста. Мені особисто дивно, чому Андрій Грачов не звернувся з позовом до суду, чому у інших відвідувачів у голові не появляється думка що якщо людина зайшла у заклад з грошима, та прикрасами, а вийшла без це проблема власника закладу? Напевне посада державного службовця міняє погляд людини на його місце у суспільстві.  Чому , людина, яка прийшла у розважальний заклад залишені у вигляді "чайових"

    кошти -  важаэ це за  "Подвиг"  Шановна поліція, де є межа між патриотизмом героя, та бандитизмом та шахрайством?  Циганка на базарі яка знімає прикраси та виманює кошти у людей це також нормально?  А що робити , коли за Вашої бездіяльності,  шановна поліція,  ця людина буде вимагати  гроші  у магазинах, аптеках, лише за того що він зайшов до закладу з прикрасою, а вийшов  без? У мене виникає питання, навіщо нам така поліція і такі державні службовці? Як пан Андрій Грачов у декларації за 2017 покаже ці кошти? Напевне як тяжко зароблені, можливо це добровільна допомога?
  • Anton Z.

    wtf with the site comments??
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up