АТОвець і чиновник Грачов вліз у бійку. Вимагає від клубу 50 тисяч (ВІДЕО)

АТОвець і чиновник Грачов вліз у бійку. Вимагає від клубу 50 тисяч (ВІДЕО)
  • Колишній АТОвець, а тепер чиновник з ОДА Андрій Грачов вимагає від клубу «Курсаль» 50 тисяч гривень за начебто втрачений там золотий ланцюжок;
  • Якщо не буде грошей - обіцяє «рознести» заклад;
  • Заява про вимагання грошей вже в поліції. А що сталося?

Кілька днів тому, 14 квітня, в Youtube з’явилося відео з назвою «Винницкий чиновник-вымогатель». У описі до ролика такий текст: «Винницкий чиновник вымогал 50000 грн. с руководства коммерческого предприятия. В декларации у него уже 18 млн». Журналісти RIA дізнались, що мова йде про АТОвця Андрія Грачова і його невдалий відпочинок в клубі «Курсаль». Так що там трапилось?

На відео видно, як кілька десятків кремезних чоловіків у капюшонах (деякі з них у військовій формі) заходять у приміщення клубу «Курсаль» та починають вимагати у керівництва закладу повернути втрачений золотий ланцюжок на 27 грамів. Поводять себе зухвало до того моменту, поки не приїхали працівники поліції.

Відео дня

«Всі хлопці, які прийшли сюди, були в зоні АТО, — кричав один з візитерів. — Якщо ми захочемо, ми «рознесемо» клуб. Але бажаємо все вирішити мирним шляхом. Сьогодні ми прийшли просто поговорити, але якщо вони (керівництво «Курсалю», — авт.) нас не зрозуміють, то у якийсь із днів сюди прийдуть 50 чоловік і спровокують… щось».

Що каже «Курсаль»?

Журналіст RIA звернувся до клубу і поговорив з адміністраторкою закладу. Олена розповіла, що ця історія розпочалася тиждень тому - у ніч з 7 на 8 квітня. За її словами, тоді у «Курсаль» прийшло шість чоловіків, серед яких був Грачов (він же - начальник відділу допомоги учасникам АТО ОДА). Вони випивали та розважалися. Врешті лишилися тільки чиновник Грачов та його товариш з позивним «Єнот», який заснув на столі.

— Охоронці зробили зауваження чоловікам, — каже Олена. — Але вони сприйняли його неадекватно. Слово за словом і один з охоронців отримав удар в обличчя від Андрія Грачова. Зав’язалася бійка. Наші охоронці вивели чоловіків на вулицю. Було близько другої ночі.

Жінка розповідає, що після цього конфлікт начебто був вичерпаний. На місце приїхала поліція.

Але увечері цього ж дня, приблизно о 21.30, у «Курсаль» прийшли кілька десятків чоловіків, про яких ми згадували вище.

— Це була «група підтримки» Грачова, — каже адміністраторка. — Вони почали розповідати, що під час бійки наші охоронці зірвали з шиї Андрія золотий ланцюжок та витягнули з кишені штанів три тисячі гривень.

Керівництво закладу не вірить цьому та каже, що працівники охорони такого не робили. У середу, 12 квітня, АТОвець прийшов до клубу поговорити про ланцюжок. Начальник безпеки закладу показав Андрію відео, на якому видно, як його виводять з «Курсалю» без ланцюжка на шиї. Після чого у чоловіка наче не було претензій. Але ненадовго.

Вимагає 50 тисяч гривень

Андрій Грачов знову прийшов 14 квітня до торговельного центру «Жовтень», де знаходиться офіс «Курсалю» у кабінет начальника охорони клубу. Спитав господаря, але дівчина, яка сиділа на рецепшені, відповіла, що його немає на місці. Тоді Грачов залишив листочок, на якому написав номер банківської картки, куди треба надіслати 50 тисяч гривень. Строк — до півночі. Чиновник поставив умову, якщо грошей до вказаного часу не буде, то на «Курсаль» чекають неприємності. Ми перевірили - картка, номер якої написав Грачов, справді належить йому.

Керівник служби безпеки закладу Іван Шеліпов того дня подзвонив до Андрія Грачова. У тій розмові колишній АТОвець знову сказав про 50 тисяч і про умови. Одна з них - якщо клуб не віддасть 50 тисяч «по-доброму», то потім буде віддавати півмільйона гривень (!). Але позиція клубу жорстка - ніхто нікому платити не збирається.  

Ось деякі фрази, які сказав чиновник Грачов начальнику служби безпеки клубу:

  • «Я прийшов до вас (до «Курсалю», — авт.) з грошима. Я почав їх витрачати, купляти дорогі напої, залишати чайові офіціантам. Але вашим охоронцям це не сподобалося і вони вирішили спровокувати бійку, після якої у мене був струс мозку і я лежав з ним вдома. Але нікуди не пішов скаржитися, бо не так вихований. Це не мої методи. Не так мене вчили батьки та вулиця, на якій я ріс»;
  • «Мій друг, якого побили ваші охоронці, досі лежить вдома з поламаними ребрами. Заяви у поліцію ми не писали і не збираємося. Ми навіть не вимагаємо від вас оплатити якусь таблетку від болю. Потрібно тільки вирішити питання з ланцюжком. Його подарувала мені дружина, з ним я пройшов Донецький аеропорт. Він 27 грамів. Я буду у цій справі принциповий та жорстокий»;
  • «Я дуже злопам’ятна людина. Я не зупинюся, поки ваш збиток не буде більший за мій у десятикратному розмірі».

І як каже адміністратор закладу, АТОвець спочатку стояв на тому, що ланцюжок з нього зірвали охоронці, коли били на сходах. Але після перегляду відео змінив думку: говорив, що не пам’ятає точно, де і коли це сталося, посилаючись на струс мозку.

Представники «Курсалю» написали заяву до поліції, у якій розповіли, що Андрій Грачов вимагає від них 50 тисяч гривень.

Ірина Добровольська з прес-служби обласної поліції повідомила, що станом на 18 квітня заява зареєстрована у журналі звернень і проводиться перевірка. За її результатами правоохоронці вирішать, чи відкривати кримінальну справу.
У Кримінальному кодексі є стаття 189, яка передбачає відповідальність за вимагання. Відповідно до неї, такий злочин карається позбавленням волі на термін від трьох до 12 років. І дії Андрія Грачова підпадають під цю статтю.

Редакція RIA буде стежити за реакцією обласної влади на такі дії чиновників, які дуже нагадують кримінальні.

Що каже Грачов?

Журналіст RIA телефонував Андрію Грачову для того, щоб почути його версію подій. Але він жодного разу не взяв слухавку. Ми написали йому смс, у якому повідомили про намір взяти у нього коментар. Він його проігнорував. Але пізніше надіслав смс (орфографія збережена) «Инцидент изчерпан. Руоводство расчиталось». Ми зателефонували до керівництва клубу знову, щоб підтвердити інформацію. Там сказали, що ніяких грошей Грачову не надсилали...

Хто такий Грачов?

Грачов - медик за освітою. Займався бізнесом, був керівником мережі невеликих магазинів. Так заробляв до 2013 року.

Крім бізнесу займався громадською роботою. Очолював всеукраїнську профспілку студентів-медиків "Здоров'я України". Займався благодійним фондом "Серце до серця". З 2013 року є членом наглядової ради всеукраїнського БФ "За своїх". У 2015-му Грачов хотів стати депутатом міської ради від партії "Європейська стратегія", однак йому не вистачило голосів.

Нещодавно потрапив у скандал, коли задекларував 18 мільйонів гривень готівкою/ Має також квартиру площею 54 квадратних метр, яка знаходиться у власності його дружини. Є співвласником ще однієї квартири у 41 кв. м. Батько Грачова володіє житлом у понад 50 метрів і магазином.

Коли почалася АТО, пішов добровольцем. На війні і став відомим завдяки відзнятому ролику, на якому емоційно, з матюками, висловлював претензії до Президента Порошенка.

Наразі працює начальником відділу допомоги учасникам АТО Департаменту соціальної політики Вінницької ОДАради.

Де він «засвітився»?

Після повернення з Донбасу влаштувався на роботу у Департаменту соцполітики ОДА. Кілька разів “розпускав руки”, бив і штовхав людей. От кілька випадків.

23 грудня 2016 року Грачов  у холі міськради з криками викликав на відкритий кулачний бій азовця Яремчука через взаємні образи.

У цей же день АТОвець виштовхав активіста за двері сесійної зали на очах у мера Моргунова.

27 січня 2017 року на мітингу під міською радою чиновник вдарив в обличчя літнього активіста, який вигукував «Холуї» у сторону АТОвців.

Читайте також: Поліція не знайшла у діях Грачова криміналу. Справу не відкривали

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (40)
  • Rabinovich Avraam

    що він робив в тому №лядюжнику?)))
  • Anonymous

    АТОшник он? Как леша порошенко? Рядом стоял? Мы здесь, а это быдло по кабакам бегает? Каких уродов вы там терпите? Дайте время, мы вернемся и спросим за все...
  • Alexandr Polischuk

    Негодяй и ЧМО! Пора в депутаты!
  • Andrew Balitski

    Ї,ала жаба гадюку.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up