По 15 років тюрми з конфіскацією кожному. Апеляція не змінила вироку вбивцям Сергія Чмири

По 15 років тюрми з конфіскацією кожному. Апеляція не змінила вироку вбивцям Сергія Чмири
  • Вирок за убивство 28-річного Сергія переглядали в апеляційній інстанції минулої п'ятниці, 10 грудня. 
  • Засуджені хотіли зменшити призначене Вінницьким міським судом покарання, але їм це не вдалося.

Сергію Чмирі назавжди залишиться 28 років. Юнака позбавили життя двоє його знайомих в гаражі на Хмельницькому шосе, а потім завезли тіло до річки і кинули у воду. Решти доказів злочину вбивці позбулися, розкидавши їх у різних районах міста. При цьому свої телефони залишили на Сабарівському шосе, на СТО, щоб рух по місту не могли потім прослідкувати поліцейські. Ось так замітали і плутали сліди, але уникнути покарання не вийшло.

Цей злочин був чотири з половиною роки тому — вранці 28 червня 2017-го року тіло хлопця знайшла прибиральниця 15-го ЖЕКу Надія недалеко від берега на пляжу «Хімік». Жінка спочатку подумала, що хтось з відпочивальників забув надувне коло. Підійшла ближче, придивилася і зрозуміла — бачить плечі потопельника в червоній майці.

Далі на місці працювати експерти й слідчі поліції. Не без допомоги друзів загиблого, які знайшли телефон Сергія, викинутий злочинцями у кущі кладовища на Арабея, поліцейські розкрутили весь ланцюг подій і узяли підозрюваних. Вадима Ємельянова і Євгена Сергєєва тримали в СІЗО дотепер, коли вже рішення суду набуло законної сили й слідчозаарештовані стали ув'язненими.  

Відео дня
Євген Сергєєв і Вадим Ємельянов. Фото в судовій залі, зроблене на одному зі слухань

Ці чоловіки, нагадаємо, убили Сергія з корисливого мотиву — заради золотого ланцюжка з хрестиком, який потім здали у ломбард. Вони так і не зізналися. Обидва перекладали вину один на одного. Нібито інший убивав, а другий просто змушений потім був допомагати замітати сліди.

Їх версії спростувало державне звинувачення здобутими під час слідства доказами. І в червні цього року, незадовго до четвертих роковин смерті Сергія Чмири, його кривдникам нарешті винесли звинувачувальний вирок

Як розповідала тоді читачам редакція 20minut.ua, колегія Вінницького міського суду Ємельянову і Сергєєву присудила по 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

— Минулої п'ятниці відбувся апеляційний розгляд, і суд залишив вирок без змін, — сказав журналістці 20minut.ua батько Сергія Василь Чмира. — Обом так і залишається, по 15 років тюрми з конфіскацією.

Дивіться поліцейський сюжет про розкриття цього вбивства:

А про судове розбирання, що затяглося на роки, редакція 20minut.ua розповідала в цих публікаціях:

Сергію було 28 років. Фото з архіву 20minut.ua

 

Читайте також:

Довічник з вінницької тюрми, що в 90-х убив дружину та сина, хоче вийти на свободу

Засновник фінансової піраміди живе на Замості. І турецький клон B2B Jewelry відкривали у Вінниці

Підприємець був п’яним, коли збив жінку, але й далі їздить за кермом. Хто цей недоторканий?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Роман Фотуйма

    Нелюди!
  • Ирина Дудукалова Томчук

    за такі злочини має бути смертний вирок.  за відібране життя вони будут сидіти в тюрьмі на наші з вами податки, при цьому будут всім забезпечені. Смертну кару або уранові рудники
  • Галина Буянівська

    Роки ув'язнення швидко спливуть і ці виродки будуть жити на волі, а людину вони життя позбавили. Хіба це справедливо?!
  • Маша Дзяна

    Сволочі.

keyboard_arrow_up