Світить довічне. Як свідки доводять вину арештованих за вбивство Сергія Чмири

Світить довічне. Як свідки доводять вину арештованих за вбивство Сергія Чмири
Убитий заради кількох грамів золота. Сергію Чмирі було 28 років
  • За вбивство Сергія Чмири, тіло якого знайшла позаторік на «Хіміку» прибиральниця, судять двох його знайомих.
  • Чоловіків звинувачують в запланованому злочині, що мав мету наживи.
  • Учора, 20 листопада, суд продовжив арештованим строк тримання під вартою і слухав свідків злочину.
  • Жінку, що знайшла тіло, і знайомого підсудних, у якого вони залишали телефони, щоб заплутати слідство.

У червні позаминулого року щось червоне у воді, за кілька метрів від берега, помітила прибиральниця 15-го ЖЕКу Надія. Жінка вранці збирала сміття біля пляжу «Хімік» й подумала, що хтось з відпочивальників забув надувне коло. Підійшла ближче, придивилася і зрозуміла — бачить плечі потопельника в червоній майці.

Про те, як знайшла труп і привела на місце нічного сторожа пляжу, Надія розповідала на засіданні по справі умисного вбивства. Сказала, що людей в скляній камері не знає і раніше ніколи не бачила. А на лаві підсудних — двоє чоловіків 43-річного та 33-річного віку. За даними слідства, вони убили Сергія у гаражі на Хмельницькому шосе, а потім вивезли тіло на пляж, щоб відвести від себе підозру.

Про те, як був скоєний злочин та в який спосіб його розкрили, 20minut.ua розповів батько убитого. Друзі та куми його сина допомогли правоохоронцям знайти телефон Сергія, схований убивцями, і за кілька днів поліцейські розкрутили непростий ланцюг подій. Відтоді двоє убивць під арештом.

Відео дня

Судити їх почали минулого року, втім досі процес триває, і буде ще не одне засідання. Зараз продовжують допити свідків, попереду — дослідження доказів та дача пояснень звинуваченими. Вони, нагадаємо, не визнають вину, перекладають один на одного. І через кожні 60 діб (на такий термін приймається рішення про запобіжний заході) просяться під домашній арешт.

На вчорашньому засіданні, 20 листопада, підсудним продовжили тримання під вартою знову. Адвокати захисту (їх у справі працює троє) наполягали на зміні запобіжного заходу на більш м’який. Говорили, що тяжкість інкримінованого злочину не є підставою для застосування найбільш суворого. Позиція прокурора була незмінна: обвинувачені можуть впливати на свідків, тому мають бути ізольовані. І суд продовжив арешт.

А перед цим говорили свідки. Прибиральниця Надія все пам’ятає, ніби вчора було. Жінка в подробицях розказала, коли, де, як знайшла тіло юнака, втоплене в річці, та кому про це одразу розказала. В чому був одягнений хлопець, вона теж запам’ятала, хоча, каже, близько до трупа не підходила.

Другий свідок розповів, що арештовані згодом за підозрою у вбивстві чоловіки приїздили до нього на роботу невдовзі після злочину. Пізно ввечері 27 червня автоелектрик СТО на Сабарівському шосе ремонтував чиюсь машину, коли двоє його товаришів приїхали й попросили ненадовго залишити на зарядці свої мобільні телефони. Вони сказали, що повернуться за ними через годину. Так і зробили, а потім підвезли робітника додому, бо він якраз допрацював.

Чи не помітив пасажир машини, в якій до цього перевозили труп з гаража до річки, чогось підозрілого? Про це питав прокурор. Свідок сказав: було темно, він був напідпитку і не роздивлявся. Про злочин автоелектрик дізнався, коли до нього на роботу пізніше навідалась поліція.  

А за даними слідства, обвинувачені залишали на СТО телефони, щоб шлях їх руху не могли потім прослідкувати поліцейські. Поки їхні мобільні лежали на Сабарівському шосе, вони завозили тіло вбитого на «Хімік» та викидали інші речдоки в різних місцях. Ось так плутали сліди.

Вінничанин і мешканець Калинівського району. Цих чоловіків звинувачують у вбивстві Сергія

Ще один свідок звинувачення витупав перед судом на доказ вини арештованих раніше. Це був вінничанин, який займається скупкою коштовних прикрас. 

Ювелір підтвердив: люди, що знаходяться зараз на лаві підсудних, попередньо домовлялися з ним про покупку золота, а потім дійсно привезли і здали йому золоті прикраси. Це були ланцюжок та хрестик Сергія. Свідчення скупника ювелірних виробів доводять, що злочин проти 28-річного юнака був заздалегідь спланований.    

За словами батька убитого юнака, Василя Чмири, вбивці вимагали в його сина повернути гроші (Сергій нібито заборгував одному з них 800 гривень) і при зустрічі в гаражі могли наполягати, щоб віддав борг золотом, яке носить, а в процесі — виникла бійка... Сергія били бітою. А потім задушили ременем. Зняли прикраси і позбулися тіла та інших доказів, втім, уникнути відповідальності не вдалось.   

Яка участь кожного зі співучасників цього злочину, належить тепер розібратися суду. 43-річного мешканця Калинівського району та 33-річного вінничанина судять за особливо тяжкий злочин — умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів і за попередньою змовою групою осіб. Покаранням за таке може бути від 10 до 15 років тюрми або довічне позбавлення волі.

Про розкриття цього вбивства дивіться поліцейський сюжет з 4-ї хвилини програми:


Читайте також:

Арештовані за вбивство 28-річного Сергія Чмири просилися під домашній арешт

Почався суд над убивцями Сергія. Обидва перекладають вину один на одного

Юнака, знайденого на «Хіміку», убили. Родичам віддають тіло на поховання

Розкрили вбивство 28-річного Сергія, якого знайшли на «Хіміку». Моторошні деталі (ФОТО)

На пляжі «Хімік» знайшли труп. Допоможіть встановити особу  (ФОТО не для дітей)

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera Від читача 18:58 смс для Анечки 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up