Почався суд над убивцями Сергія. Обидва перекладають вину один на одного

Почався суд над убивцями Сергія. Обидва перекладають вину один на одного
  • Тіло вбитого юнака знайшла улітку біля пляжу Хімік прибиральниця.
  • На поліцейських знімках, розміщених на 20minut.ua, батьки упізнали свого Сергія.
  • За кілька днів правоохоронці розкрутили ланцюг подій, й відтоді двоє убивць під арештом.
  • Але щойно вони опинилися на лаві підсудних – почали «вмивати руки».

Судове розслідування убивства 28-річного Сергія Чмири проводить колегія суддів Вінницького міського суду. Звинувачених – двоє. Поліцейське слідство довело: обоє діяли у змові, коли планували злочин, і вбивали разом. Але на суді арештанти почали викручуватися.

Один цілком і повністю перекладає вину на молодшого товариша. Другий підозрюваний узагалі відмовився будь-що розповідати про злочин, за який загрожує від 10 до 15 років тюрми або довічне позбавлення волі. Кваліфікація така: умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів і за попередньою змовою групою осіб.

Про те, чим почався судовий процес про вбивство його сина, розповів батько Сергія, Василь Чмира. Він каже, що давав пояснення суду тільки один зі звинувачених. Другий скористався правом не свідчити проти себе й до кінця процесу буде просто сидіти і слухати все, що відбувається у судові залі.

Відео дня

– На наступному слуханні, яке запланували на 1 березня, я буду свідчити, як потерпілий, – каже Василь Чмира.

За його словами, заповнюють судову залу не так родичі, як друзі та куми його сина. Останні свого часу допомогли розкрити злочин. Знайшли телефон Сергія, який убивці залишили ввімкненим.

– За цим телефоном й розплутала ланцюжок подій поліція за кілька днів, – говорить батько. – Відслідкувала його рух протягом того ранку і встановила коло спілкування. Доречі, одного з убивць вони допитували одразу, ще коли не знали про його причетність. Він не зізнався. Сказав: «Так, він до мене заходив, позичив 800 гривень, і пішов»…

«До мене» – це в значить у гараж на Хмельницькому шосе, 10. Саме в тому гаражі й позбавили життя Сергія двоє його знайомих. Пізніше правоохоронці знайшли там блайзер Сергія, що завалився за телевізор й залишився непоміченим убивцями. Всіх інших доказів злочину вони позбулися.

– Телефон одразу вивіз один із них і сховав у корчах за кладовищем на Арабея, – розказує батько, як вбивці відводили від себе підозру. – Потім вони їздили у своїх справах. В кінці дня залишили свої телефони і машину на СТО в Сабарові. Взяли «кадіка» і повернулися до гража. Сергій там лежав зранку, ніхто до нього не дивився… А пізно ввечері вони повантажили його, як пасажира в «кадік», забрали біту, якою били, й поїхали з Хмельницького шосе через Свердлова на Київську…

На пляжу Хімік раненько 28 червня Сергія знайшли біля берега. Поліція не змогла встановити особу юнака одразу, бо ніяких речей при ньому не було, тому розповсюдила фото через пресу з проханням допомогти упізнати потопельника. У стрічці новин нашого сайту батько впізнав сина.

– Він весь синій був, і ми б не змогли упізнати, якби був роздягнений. Упізнали по речах його, – говорить Василь Чмира.

А кросівки убивці зняли з жертви. Склали їх у пакет разом з бітою і якимось рядном, на якому вантажили тіло, та вивезли на Сабаров після того, як позбулися трупа. Знайшли ці докази за кілька днів потому під час слідчого експерименту. Лише окуляри Сергія, не знайшлися.    

Іще на юнакові мав би бути золотий ланцюжок із хрестиком. Але ці цінності убивці одразу прибрали до рук. Їх не знайшли й досі. Батько розказав, як слідчі одразу встановили корисливий мотив злочину:

– Вони напередодоні вбивства їздили до ювеліра домовлялися. Розмова була така: в нас завтра буде золото, готуй гроші.

Невже заради кільканадцяти грамів цінного металу позбавили життя людину? На це батько каже так: могли вимагати повернути гроші (Сергій нібито заборгував одному з убивць гривень 800), могли наполягати, щоб він віддав борг золотом, яке носить, а в процесі – виникла бійка, під час якої щось пішло не так...

Крім вже названої вище бити, убивці скористалися ременем. Задушили юнака, який й без того від побиття отримав серйозну травму голови, й швидше за все був без тями.

– Ні один із них тепер на себе вини не бере, – говорить Василь Чмира. – Той каже, що сидів в машині, поки другий в гаражі убивав. Почув удари битою, заглянув, побачив, що відбувається, злякався і назад в машину. І так само другий розказує. Але побачене в гаражі вони однаково описують, як поруч були і разом все робили. Я питав, коли були слідчі експерименти: «може, ви обидва сиділи в машині, поки малий там сам бився битою і сам себе задушив?». Так виходить з цього всього?

Підозрюваний, який днями дав свідчення перед судом – 43-річний чоловік, з племінником якого Сергій дружив з дитинства. А його молодший спільник, 33-річний товариш убитого, що на досудовому слідстві зізнався, але відмовився будь-що говорити на судовому процесі. Цих людей захищають три адвокати. Батько ж Сергія, як потерпілий, не наймав правника.    

– Чого я маю шукати адвоката, якщо це вони убивці? Нехай вони захищаються, – говорить Василь Чмира. – І не нехай знають, що не все можна купити. За Законом, я маю право на відшкодування моральних і матеріальних збитків, але такого позову не писав, не пишу і не буду писати. Не хочу їхній грошей. Тільки хочу, щоб вони не змогли уникнути відповідальності і отримали максимальне покарання за те, що зробили.  

Поліцейський сюжет про розкриття цього вбивства дивіться з четвертої хвилини програми "Без протоколу":



Читайте також:

Юнака, знайденого на «Хіміку», убили. Родичам віддають тіло на поховання

Розкрили вбивство 28-річного Сергія, якого знайшли на «Хіміку». Моторошні деталі (ФОТО)

На пляжі «Хімік» знайшли труп. Допоможіть встановити особу  (ФОТО не для дітей)
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юрий Бондарук

    пожизненно! И не просто сидеть в камере с интернетом и телевизором, а на рудники!!! Пусть хоть какую то пользу приносят.
  • Леопольд Котович

    Четвертовать на площади перед горисполкомом,предварительно/для наглядности/ согнав на неё всю босоту.
  • Друг Неизвестный

    Обоих пожизненно чтобы был урок всем, только так юпорядок будет.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 13:54 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up