«Особа вважає вирок занадто суворим»: засуджений до довічного Малєц подав апеляцію

«Особа вважає вирок занадто суворим»: засуджений до довічного Малєц подав апеляцію
Під час оголошення вироку Малєцу
  • Днями стало відомо, що вінничанин Анатолій Малєц, якого засудили до довічного позбавлення волі за вбивство своєї родини, подав апеляційну скаргу. Що ми дізнались?

Майже два з половиною роки тривала судова тяганина у справі про вбивство цілої родини в мікрорайоні Академічний. Підозрюваним у цій справі став голова постраждалого сімейства Анатолій Малєц. Саме його звинуватили у жорстокій розправі над власною матір'ю, колишньою дружиною і двома неповнолітніми дітьми: 7-річним сином та 3-річною донькою. Усіх чотирьох, за версією слідства, Малєц забив молотком. 

Оголошення вироку неодноразово переносилось. Однак 27 квітня цього року його все-таки винесли. Малєца визнали повністю осудним і винним та засудили до довічного терміну позбавлення волі і трьох мільйонів гривень моральної шкоди, що їх він має виплатити рідним загиблої екс-дружини. 

Рідні загиблої дружини Малєца

Ось репортаж 20minut.ua з оголошення вироку:

Відео дня

Впродовж 30 днів захист Малєца мав можливість подати апеляцію. Вирок набирав законної сили після закінчення терміну подання апеляційної скарги. Втім, така скарга все ж була подана. Це нам підтвердив адвокат Малєца Володимир Білан.

— Це правда, але коментувати наразі немає чого. Апеляційний суд розгляне справу і винесе свій вердикт, — говорить Володимир Білан. 

Журналіст 20minut.ua запитав, на що він та його підзахисний розраховують від апеляції.

— Я ні на що не розраховую… Буде розгляд справи і не більше… У даному випадку особа вважає, що вирок є занадто суворим, — пояснив захисник Малєца.  

Адвокат Володимир Білан

Давати більш розлогі коментарі, адвокат Білан пообіцяв після закінчення апеляційного розгляду справи. 

А ось інтерв'ю з Володимиром Біланом, яке ми робили раніше:

Один із групи прокурорів Вінницької обласної прокуратури, які у справі виступають стороною обвинувачення, розповів, що учасникам процесу апеляційна скарга Малєца не надходила і що він досі не бачив її змісту. 

У прес-службі прокуратури Вінницької області нам повідомили, що відстоювати максимальний термін ув'язнення для Анатолія Малєца будуть і на апеляції. 

Оголошення вироку Малєцу

Апеляційні слухання мають розпочатися вже найближчими тижнями. Скаргу Малєца можуть задовольнити повністю або частково, можуть вирок скасувати чи залишити його без змін. Наразі засуджений знаходиться у вінницькому СІЗО.

Детальніше про всю історію вбивства на Академічному знайдете тут:

 

Читайте також:

Чотири роки тюрми за побиття підлітка під дискотекою отримав екс-дільничний. Історія справи 

Треті роковини смерті Юри Матвійчука. Чи покарали тих, хто його бив під клубом на Замості

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Yura Shigapoff

    Нужно как в штатах - 158 пожизненных сроков
  • Яна Щерба

    Усыпить и пустить на органы.Жалко, что нет такого закона.
  • Читач58

    Очень интересно куда делась та самая Лина Баясан. Мне кажется или там все сделала она, или она его подначивала
  • валентина грушко

    Його треба розіпятит і нехай повільно вмирає. Таке не має права жити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up