Організатори схеми, яку днями «накрили» в Могилів-Подільському, заробили 11 мільйонів

Організатори схеми, яку днями «накрили» в Могилів-Подільському, заробили 11 мільйонів
  • Про 20 тисяч літрів контрафактного алкоголю, вилучених на підпільних складах в прикордонному районі, силовики повідомляли минулого тижня.
  • Тепер розказали подробиці: про організаторів схеми та їхній заробітки на незаконному алкогольному бізнесі.

Правоохоронці трьох служб провели операцію з викриття незаконного бізнесу, пов’язаного з виготовленням і реалізацією фальсифікованих підакцизних товарів. СБУ, фіскальна служба та прокуратура в рамках кримінального провадження вилучили 20 тисяч літрів контрафактної продукції в прикордонній зоні.

Про це 20minut.ua розповідав минулого тижня, 31 жовтня, в новині «20 тисяч літрів «елітного» спирту. Силовики знайшли склади фальсифікованого алкоголю» з посиланням на дані прокуратури Вінницької області. Про затримання організаторів цього кримінального бізнесу тоді не дали жодної інформації. В прокуратурі повідомили тільки, що «вживаються заходи для встановлення осіб, причетних до вказаної незаконної діяльності».

І ось нові подробиці дає СБУ — в прес-службі відомства розказали, як блокували виробництво оптових партій сурогатного алкоголю на мільйони гривень та скільки заробітків мали люди, які вели цей підпільний бізнес.

Відео дня

За даними спецслужби, виробництво контрафактної алкогольної продукції, яке загрожувало здоров’ю громадян і завдавало мільйонні збитки держбюджету, організувати троє місцевих бізнесменів:

— Троє мешканців Могилів-Подільського району організували на території регіону підпільний цех з виробництва фальсифікованих горілчаних виробів для продажу. За оперативною інформацією, за добу ділки виготовляли до 5 тон сурогату. Замовників товару вони підшукували через спеціально створені інтернет-магазини. Для доставки фальсифікату ділки використовували одну із кур’єрських мереж.

Ті 20 тисяч літрів «елітного» алкоголю, про які 20minut.ua розповів раніше, вилучали не тільки на місці виготовлення та зберігання контрафакту, а і у відділенні кур’єрської служби, котра здійснювала відправку товару до змовників.

Крім готового алкоголю, як сказали в СБУ, правоохоронці вилучили тисячу літрів спирту сумнівної якості, пакувальну тару, документи та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності. Все це тепер — речові докази в кримінальному провадженні. 

— За попередніми оцінками, за рік організатори схеми «заробили» понад 11 мільйонів гривень, — сказали в прес-групі управління СБУ у Вінницькій області. — Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.
 

 

Читайте також:

Кличуть на роботу в поліцію. Назвали список із 29-ти вакансій та суми зарплат

Хотіла насолити поганому сусіду. Пенсіонерка поцупила мобільний — і отримала вирок

Серійні крадії тікали від поліції на викраденій машині, доки їх не зупинило дерево

Таксист на «Опелі» їздив вночі по місту з вимкненими фарами і під наркотиками
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up