Мала занести в суд 30 тисяч гривень. Затримали адвокатку з грошима для хабара

Мала занести в суд 30 тисяч гривень. Затримали адвокатку з грошима для хабара
  • Вчора, 7 листопада, затримали жінку-адвоката з грішми, які вона отримала, як посередниця.
  • Операцію проводили співробітники одразу трьох відомств: СБУ, поліції, прокуратури.
  • 30 тисяч адокатка мала занести в суд, щоб там вирішити питання на користь позивача.  
  • Рішення, за яке домовлялися, — про права на гайсинську артезіанську свердловину.

Під час отримання неправомірної вигоди, яку вона мала передати впливовій людині, затримали місцеву адвокатесу. Про це вчора, 7 листопада, розповіли в прокуратурі Вінницької області. Пояснили: хабар жінка взяла для особи з повноваженнями задовольнити позов в цивільній справі про право на артезіанську свердловину в Гайсині.

Операцію із затримання адвокатки планували одразу три силові структури. Співробітники спецслужби, слідчі поліції та прокурорські працівники. І одразу після затримання жінки-посередниці в прес-службі прокуратури Вінницької області запевнили:  

— У ході проведення слідчих дій отримали достатні дані про одержання адвокатом неправомірної вигоди у сумі 30 тисяч гривень з метою подальшої передачі їх уповноваженій особі — для задоволення вимог позивача при розгляді цивільної справи про встановлення права на самочинну артезіанську свердловину в межах міста Гайсин.

Відео дня

Під достатніми даними, ймовірно, правоохоронці мають на увазі результати прослуховувань чи інших негласний оперативно-розшукових дій. Але кому конкретно адвокатеса мала передати отримані 30 тисяч? Судді, що розглядає позов про свердловину, чи якійсь іншій впливовій людині, — цього в прокуратурі не розголошують.

Поки подробиці — це таємниця слідства. І незрозуміло, чому посередницю затримали зараз, а не під час наступної передачі коштів: тій людині, якій вони призначалися.

—  Думаю, в процесі досудового слідства з’ясують, що кінцевий отримувач хабаря був не в курсі дій адвокатки. Судді (чи хто там мається на увазі, не знаю) причетність до хабарництва не доведуть. Такі провадження завжди закінчуються покаранням виключно для середньої ланки корупційної схеми. Правоохоронці завершили слідчі дії, як на мене, на півдорозі. Рухатися вище з якихось причин не захотіли, — сказав «не для преси» вінницький колега затриманої журналісту 20minut.ua, тому прізвища його не називаємо.

Тим часом слідство готує повідомлення про підозру тільки затриманій адвокатці. Також пише клопотання про обрання їй запобіжного заходу час розслідування.

— Тривають першочергові слідчі дії з метою установлення всіх обставин вчиненого злочину та можливо причетних до нього осіб, — додали в прес-службі прокуратури Вінницької області та оприлюднили ці фото із затримання: 


Про недавній вирок жінці, яка намагалася підкупити поліцейського керівника хабарем в 300 доларів, читайте у статті «Жінці дали 4 роки тюрми за хабар начальнику слідства. Раніше за подібне так суворо не карали».

А скільки дають патрульним поліцейським, щоб уникнути відповідальності, 20minut.ua розповідав у новині «П’яний іноземець хотів відкупитися від патрульних — пропонував 100 доларів».


Читайте також:

Поверхнева податкова перевірка коштує $15000. У Вінниці взяли фіскалів-хабарників

Був шерифом, коли побив підлітка. Вінницькі судді відмовилися від скандального процесу

Організатори схеми, яку днями «накрили» в Могилів-Подільському, заробили 11 мільйонів

«Я мало не став йому зятем». Як бізнесмен у бізнесмена видурив $20000 і тікає від тюрми

Справа нападу на тренера з бодібілдингу іде до суду. Слідство вимушено закінчили

Виправдувальний вирок зятю Бровка мають переглянути. Верховний суд знайшов порушення

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Юрий Бровчик

    На то він і адвокат, щоб захищати свого клієнта! А от чому не ловили того кому "призначалися" ці копійки - це питання... Кишка, мабуть, тоненька. Чи далі  не"пущають"?
  • Pravdorub

    Дешевий фарс, чого їх не взяли разом із впливовою особою, а тільки адвокатесу, чого не взяли велику рыбу, а тільки наживку, хіба так "беруть" корупціонерів, сміх тай годі, хтось видно кришує цю впливову особу
  • Жора

    А Малой  нужен адвокат ?

    Елена reply Жора

    "мала" в даномувипадку на російську перекладається як "должна была, планировала"
  • Жора

    Просто  некоторых давит жаба что у Малой нет целлюлта)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up