Справа нападу на тренера з бодібілдингу іде до суду. Слідство вимушено закінчили

Справа нападу на тренера з бодібілдингу іде до суду. Слідство вимушено закінчили
Звільнені хлопці з адвокаткою та поранений під час нападу тренер. Фото з соціальних мереж
  • Минулого тижня на волю вийшли підозрювані в збройному нападі на тренера Серафіма Кітновського. Трьох мешканців Бару звільнили з-під варти, бо суд затягнули і зірвали всі строки.
  • Тепер треба швидко передати провадження до суду з обвинувальним актом чи закрити його. В прокуратурі докладно роз’яснили, як будуть діяти в цьому випадку.

Про зірвані строки арешту та досудового розслідування в справі барської сутички між тренером Серафімом Кітновським та трьома його колишніми учнями 20minut.ua розповів у статті «Перехитрили суд. На волю вийшли звинувачені в нападі на тренера з бодібілдингу». Як пояснив адвокат потерпілих, тепер слідство має лічені дні на те, щоб або закрити провадження, або передати матеріали до суду з обвинувальним актом.

Що це резонансне провадження ні в якому разі не завершиться закриттям, сказали автору перед публікацією в прокуратурі області. Сьогодні прес-служба відомства надіслала докладне роз’яснення з цього приводу.

«Жмеринською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом хуліганських дій, що мали місце 13.07.2019 в міст Бар. Троє молодиків, грубо порушуючи громадський порядок, виявляючи свою зневагу до існуючих норм та правил поведінки в суспільстві, нанесли численні тілесні ушкодження 34-річному місцевому жителю, пошкодили майно, при цьому використовуючи пристрій для відстрілу гумових куль», — читаємо в прес-релізі.

Відео дня

Трьох юнаків, нагадаємо, затримали на місці нападу. Їм повідомили про підозру та арештували без права внесення застави. Слідство ще мало би продовжуватися, і тому, як сказали в прокуратурі, до суду направили клопотання про продовження строків досудового розслідування та запобіжного заходу. Слухання цього клпотання затяглося на тиждень. 

«У зв’язку зі зловживаннями процесуальними правами сторони захисту (протягом 7 днів заявлено 22 клопотання), дані клопотання місцевим судом не були розглянуті. Строк дії запобіжного заходу закінчився 14 жовтня та підозрювані були звільнені з-під варти», — пояснили в прокуратурі області. — Наразі, сторонам кримінального провадження відкриті матеріали досудового розслідування та надано можливість з ними ознайомитись. Після скерування обвинувального акту в даному кримінальному провадженні до суду, Жмеринська місцева прокуратура, у підготовчому судовому засіданні, принципово ставитиме питання про повторне обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави».

— Позиція прокуратури незмінна — за численні тілесні ушкодження при застосуванні вогнепальної зброї, пошкодження майна, — підозрювані повинні знаходитись під вартою, — сказали в прес-службі.   

Про затягування судового засідання в Барському суді, де вирішувалося питання продовження строків, раніше редакції розповів адвокат потерпілих. Він бачив тут вину співробітників системи правосуддя. Адвокат Олександр Слабий пообіцяв, що допоможе своїм клієнтам ініціювати питання притягнення до відповідальності груп слідчих і прокурорів, які могли б спрацювати швидше.  

А доки слідство тривало, він, як представник потерпілих, клопотав про перекваліфікацію провадження в замах на убивство, але справа так і залишилася справою про хуліганство. Як бачимо в сьогоднішньому повідомлення прокуратури, трьом юнакам загрожує відповідальність за легший злочин, який карається позбавленням волі на строк до 7-ми років. За замах на убивство передбачена найвища міра покарання.

Також нагадаємо, що фігуранти цієї справи не визнають своєї вини. Як написала після їх звільнення у Фейсбуку адвокат Лариса Криворучко, поліції зробила в цій справі «помилкові висновки і пред’явила звинувачення не тим, хто був винуватцем». Захисниця назвала провадження сирим.

Чим обґрунтують обвинувальний акт у справі, яка б мала ще розслідуватися? Будемо слідкувати за розв’язкою барської історії.


Читайте також:

Поверхнева податкова перевірка коштує $15000. У Вінниці взяли фіскалів-хабарників

Їх пов’язав «КОРД» біля побитого заручника. Як міняли арешт корделівським бандитам

Боднарчука, що стріляв на заправці, не взяли під варту. Після суду в нього кидали яйцями

Виправдувальний вирок зятю Бровка мають переглянути. Верховний суд знайшов порушення
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Віктор

    Гопота має взагалі зникнути як вид, це совкові рудименти, так як і "воровські поняття" ... Вони ж не усвідомлюють що їх "поняття" придумало КГБ, для того щоб якось контролювати всі ті мільйони людей які в "зонах" сиділи. Була можливість їх інтегрувати в суспільство, але вона була просрана як і всі інші можливості...
  • Віктор

    Те що там відбувалось, якийсь сюрреалізм, їх тоді ще мали б кордовці пикою в асфальт покласти, або при затриманні пристрелити, що це взагалі таке? СЮРРЕАЛІЗМ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up