За частину огорожі навколо Центрального парку заплатили 1,5 мільйони гривень

За частину огорожі навколо Центрального парку заплатили 1,5 мільйони гривень
  • Паркан навколо Центрального парку почали зводити ще в листопаді 2016 року
  • Зараз звели близько 350 метрів нової огорожі. А старий підмурок розвалили до атракціонів
  • На нього вже заплатили 1,46 мільйони гривень. Вартість огорожі до Книжки — 4,4 мільйона

З листопада 2016 року зводять паркан навколо Центрального парку імені Горького. Тоді, навпроти Літнього театру, розвалили старий підмурок та встановили перші секції паркану. Незважаючи на суспільний протест у червні минулого року, огородження продовжують монтувати.

Огорожу звели до колеса огляду. А до червня будівельники з "Агропродсоюз" хочуть дійти до Книжки

Зараз на будівництві нікого. Журналіст вчора, 11 квітня, подивився чи роблять огорожу. Але робочих з компанії-підрядника робіт «Агропродсоюз» не було на місці. Робітники звели близько 350 метрів паркану — від ресторану Першотравневий та до колеса огляду, що в парку атракціонів. Металеві секції пофарбовані в чорний колір, а деякі з них мають в центрі герб Вінниці.

Відео дня

Раніше журналіст розмовляв з робітниками, що споруджували огорожу. Вони казали, що поки що паркан прикручують тільки на болти:

— Секції зараз прикручені на болти, але ми їх будемо ще й зварювати, — розповів один з будівельників, ще в грудні минулого року. — Не можемо сказати, скільки буде встановлено метрів паркану до кінця року. Ми звичайні робітники — нам кажуть, де ставити, там і ставимо.

На місце старого підмурку будуть ставити нові блоки

Огорожу перестали будувати. Чому? Про це ми запитали в керівника підприємства «Агропродсоюз» Юрія Студента

— Ми зараз на кар’єрі, вирізаємо камень. Закінчився для підмурку, тому зараз заготовляємо. Металеві секції є, вони на складі. Цього року маємо добудувати паркан до вхідної групи, що біля Книжки. Нам поставили строк до червня, але ж, ви розумієте, що тут може бути несприятлива погода та інші обставини. — казав керівник товариства.

Скільки вже заплатили? За інформацією аналітичної системи «.007» з міського бюджету на будівництво паркану виплатили чотири рази: два платежі в грудні 2016 року та ще два платежі в березні 2017 року.

скріншот з сайту ".007"
 

Разом: 1 мільйон 462 тисячи гривень. За останніми змінами, на паркан навколо Центрального парку планують витратити 4,4 мільйони гривень з бюджету Вінниці.

Нагадаємо, міська рада прийняла рішення, щодо огородження Центрального парку 27 травня. Тоді казали, що вартість проекту буде 2,2 мільйони гривень. Потім стало відомо, що цю суму збільшили до 3,1 мільйона. Це рішення викликало обурення у громадських активістів та вінничан, які створили петицію. Електронне звернення набрало необхідних 350 підписів лише за добу. Але й це не вплинуло на депутатів міської ради. Отож, 17 червня представники кількох міських департаментів презентували бачення огорожі навколо Центрального парку: серед варіантів були й звичайні огорожі з гербом Вінниці, і навіть «селфі-паркан». А в жовтні 2016 року вартість огородження парку збільшили до 4,4 мільйонів гривень.

Опитування

Чи треба будувати паркан навколо Центрального парку?

Читайте також:

Паркан навколо Центрального парку буде. І тепер за 4,4 мільйони гривень

Як змінять Центральний парк: спочатку — паркан, потім — фонтани

У Центральному парку не буде нового фонтану. На це немає грошей

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олексій

    ЇЇ спеціально вішають на гайки на 16 щоб кожен металомародер міг зняти? Потім купити, потім знову вкрасти і т.п.?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up