У жовтні встановлять перші секції паркану навколо Центрального парку

У жовтні встановлять перші секції паркану навколо Центрального парку
Приблизно так й буде виглядати паркан навколо Центрального парку
  • На сесії міської ради 30 вересня остаточно затвердили — огородженню навколо Центрального парку Горького бути.
  • Та збільшили вартість робіт вдвічі: з 2,2 мільйонів гривень до 4,4 мільйонів
  • Підрядник робіт — приватне підприємство «Агропродсоюз» — розповіли «20хвилин», що зараз проводять підготовку до будівництва, а перші секції з’являться вже в цьому місяці

На сесії міської ради 30 вересня депутати не підтримали ініціативу вінницького «Автомайдану» — скасувати рішення про огородження Центрального парку. Окрім того, збільшилася вартість огорожі — з трьох до чотирьох мільйонів гривень. Та вже відомо, яке підприємство отримає «ласий шматок» бюджетних коштів

Чому змінилася вартість робіт?

Коли новина про огорожу Центрального парку з’явилася у травні 2016 року, вартість паркану була 2,2 мільйона гривень. Але восени ціна за огорожу зросла вдвічі — до 4,4 мільйона гривень. Чому ціна паркану збільшилася вдвічі?

Відео дня

— Головним розпорядником коштів є міський Департамент комунального господарства, — розповідає директор Департаменту фінансів Наталя Луценко. — Керівництво цього департаменту краще знає. Але чисто технічно, це можна пояснити так: 2,2 мільйона гривень — така сума була закладена на частину робіт по паркану, а не його вартість. Після проведення технічної експертизи проектанти виставили ціну більше чотирьох мільйонів.

Огорожу почнуть будувати у жовтні

У міській раді розповіли, що 27 вересня Департамент комунального господарства та благоустрою міськради обрав переможця в тендері на створення огорожі папку — компанія «Агропродсоюз» запропонувала 4,4 мільйона гривень і зголосилася збудувати паркан за чотири місяці. Окрім цього підприємства, у конкурсі брала участь ще одна компанія — ТОВ «Подільський будівельний інжиніринг» з пропозицією 4 мільйони 779 тисяч гривень за роботи.

Коли паркан ще коштував 3,1 мільйони журналіст "20хвилин" підрахував на що можна витратити ці кошти. Журналіст зв’язався з керівником компанії «Агропродсоюз» — Юрієм Студентом. Чоловік розповів, що зараз тривають підготовчі процеси до огородження парку:

— Отримали частину коштів на закупівлю металевих секцій, зараз виготовляється бетонний підмурок. Хочемо одразу все закупити, щоб уже мати матеріал для огорожі. Плануємо розпочати вже у цьому місяці, — казав чоловік.

Це ж підприємство виграло вісім тендерів з травня по серпень 2016 року, організатором яких виступав Департамент комунального господарства міськради. «Агропродсоюз» вигравав тендери на реконструкцію тротуарів, парковки на Хмельницькому шосе, освітлення вулиць та ремонт трамвайних зупинок. Загалом, товариство заробить більше 8 мільйонів 550 тисяч гривень бюджетних коштів.

Влада хоче огородити парк ще з весни

Нагадаємо, виділити близько двох мільйонів гривень на огорожу навколо Центрального парку вирішили на сесії міської ради, що відбулася 27 травня. Потім стало відомо, що цю суму збільшили до 3,1 мільйона. Це рішення викликало обурення у громадських активістів та вінничан, які створили петицію. Електронне звернення набрало необхідних 350 підписів лише за добу. Але й це не вплинуло на депутатів міської ради. Отож, 17 червня представники кількох міських департаментів презентували бачення огорожі навколо Центрального парку: серед варіантів були й звичайні огорожі з гербом Вінниці, і навіть «селфі-паркан».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дід

    Вже одну стіну побудували на кордоні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up