У міськраді показали як може виглядати огорожа навколо Центрального парку

У міськраді показали як може виглядати огорожа навколо Центрального парку
Один з варіантів паркану, який створять навколо Центрального парку
  • За три мільйони огородять тільки "шматок" від перехрестя на "Книжці" до ресторану "Першотравневий"
  • Огорожа буде майже два метри у висоту.
  • Арки на входах не закриватимуть. Там встановлять відеоспостереження.
  • Варіанти огорожі: від звичних огорож з гербом Вінниці та до “селфі-парканів”

Директор підприємства “Зеленбуд” Ігор Любовський розповів про мотивацію влади, щодо огородження Центрального парку.

- Його необхідно огородити. Це ж маленьке Чикаго: хто хоче заїжджає, вночі ходять п’яниці, бомжі. І якщо буде все-таки огородження, то ми зможемо навести лад. У нас є дуже амбіційні плани по заміні атракціонів на сучасні, нові. Але ні одна кредитна установа не дасть позику, якщо не впевниться, що парк безпечний, під охороною, - каже Любовський.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Тим більше, як розповів історик Олександр Федоришен, паркан навколо Центрального парку існував у 20 столітті.

- У берлінському звіті 1944 року є фотографії, де видно паркан біля сучасного концертного залу “Райдуга”. На тому ж фото можна побачити атракціони, які стояли на католицькому кладовищі. А те, що зараз говорять, що сучасне колесо огляду стоїть “на кістках”, то це помилкове твердження. Це зовсім інша місцина, - каже він.

Детально про проект огорожі

Головний архітектор міста Олександр Рекута підтвердив, що арки з боку Грушевського, Гагаріна та Хлібної не будуть закриватися парканом.

Схема встановлення паркану навколо Центрального парку- Огорожу створять із гартованої сталі, яку зварять між собою. Висота буде близько 2 метрів. Де є зараз офіційні входи в парк, вони будуть і надалі: в районі ресторану, літнього театру, біля трьох арок, на вході в парк атракціонів, навпроти банку “Хрещатик”. Не перекриватиметься вхідна група на перехресті Хмельницького шосе та Магістратської, Залишать один технічний в’їзд, - каже головний архітектор.

Там, де не буде паркану - додатково облаштують цілодобове відеоспостереження.

Очільник департаменту комунального господарства Володимир Ніценко наголосив, що секції огорожі можна буде роз'єднувати. Так, за його словами, краще для поточних ремонтів.

- Не треба людині стояти з “кісточкою” та фарбувати, а взяли, відчепили секцію та в цеху із спеціальним пристроєм швидко пофарбували, - каже він.

Вартість паркану може знизитися

Секретар міськради Павло Яблонський наголосив, що вартість проекту паркану ще обговорюється.

- Ми виставили на тендер, тому ця сума може й знизитися. Оскільки будуть не всі входи закриті парканом, то можливо в парк наймуть ще охоронців. Та навіть поліція поділяє таку думку, що огорожа все-таки потрібна. Так буде краще відловлювати порушників, - каже він.

Чиновники обіцяють, що проект огорожі буде готовий до кінця року. Його планують обговорити із громадою.

Нагадаємо, 27 травня, депутати на сесії міськради вирішили виділити близько трьох мільйонів гривень на облаштування кованого паркану навколо Центрального парку. Це рішення викликало обурення у громадських активістів та вінничан, які створили петицію. Електронне звернення набрало необхідних 350 підписів лише за добу.

Бонус. Скільки грошей виділяли на Центральний парк за 7 років?

Спойлер - 27 мільйонів 384 тисячі гривень

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Анонім

    Очень красивый заборчик!С целью безопастности и красоты нашего города,я за!
  • Анонім

    О, тепер зрозуміло навіщо у Вінниці існує "історик Олександр Федоришен" і ще одне ГО Вінницьке історичне товариство. Зашкварились.
  • Анонім

    а говорят что денег нет. На дорогую и бесполезную ерунду типа забора деньги есть почему то
  • Анонім

    Почастіше пишіть «спойлери», бо передивитись ці відео з недо-ораторами коштує нервів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up