У парку ламають огорожу. Біля Літнього театру розвалили підмурок

У парку ламають огорожу. Біля Літнього театру розвалили підмурок
Водій міні-навантажувача збирав биту цеглу та зкидав її у вантажівку. Та він вирішив трохи відпочити та попозувати на камеру
  • Триває підготовка для спорудження паркану навколо Центрального парку
  • Робочі знесли частину старого паркану, щоб на його місце влаштувати новий
  • Підрядник каже, що цегляний фундамент знесуть частинами, щоб не заважати перехожим

У п’ятницю, 4 листопада, робітники з товариства «Агропродсоюз» вантажили стару, биту цеглу з підмурку в вантажівки. Нагадаємо, що саме ця компанія виграла тендер на спорудження огорожі навколо парку з пропозицією 4 мільйони 779 тисяч гривень за роботи.

Робітники казали, що підмурок розібрали вчора:

— Зараз йде демонтаж старого фундаменту, — розповідає робітник, що представився Михайлом. — Ми його вчора розібрали, а тепер завантажуємо у вантажівку.

Відео дня

Previous Next

— А скільки ще плануєте знести підмурку? — питає журналіст.

— Я не знаю, що скажуть, то й будемо робити. Я звичайний робітник.

Міні-навантажувач згрібав биту цеглу та закидав в кузов до вантажівки.

— Спочатку думали відбирати цеглу, щоб потім її відвезли на «собачатник», але потім передумали, бо дуже багато битої цегли, — каже Михайло.

 «Собачатник», мається на увазі, Муніципальний притулок для тварин. Тендер на будівництво притулку виграла компанія «Агропродсоюз», що запропонувала ціну за роботу — 4,5 мільйони гривень. Його побудують по вулиці Гонти. Загальна площа притулку —  понад 17 соток. Тут буде 82 вол’єрних блока

До речі, підмурок «розбирати» почали вже раніше: в червні водій BMW розбив п’ять метрів паркану, урізавшись в нього. А потім побіг з місця аварії на похорони.

Керівник компанії-підрядника, що зробить огорожу навколо Центрального парку розповів, що «підмурок розбиватимуть частинами»:

— Так буде краще, щоб не було багато сміття та не заважати людям пересуватися по тротуару. А вже з понеділка, на місці паркану біля Літнього театру, ми поставимо стовпчики. Це буде основа для металевих секцій паркану, — розповів директор підприємства Юрій Студент.

Влада хоче огородити парк ще з весни

Нагадаємо, міська рада прийняла рішення, щодо огородження Центрального парку 27 травня. Тоді казали, що вартість проекту буде 2,2 мільйони гривень. Потім стало відомо, що цю суму збільшили до 3,1 мільйона.

Читайте також: Що можна купити за 3,1 мільйони гривень замість паркану навколо парку?

Це рішення викликало обурення у громадських активістів та вінничан, які створили петицію. Електронне звернення набрало необхідних 350 підписів лише за добу. Але й це не вплинуло на депутатів міської ради. Отож, 17 червня представники кількох міських департаментів презентували бачення огорожі навколо Центрального парку: серед варіантів були й звичайні огорожі з гербом Вінниці, і навіть «селфі-паркан». Нещодавно вартість огорожі збільшили до п’яти мільйонів гривень.
 
Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up