«Вінницький лікеро-горілчаний» та ще 75 держпідприємств виставляють на продаж

«Вінницький лікеро-горілчаний» та ще 75 держпідприємств виставляють на продаж
  • Фонду держмайна вже передали 415 об’єктів.
  • Ще шість підприємств Вінниччини більше не будуть державними.
  • Хто потрапив у список, читайте далі.

20 листопада прем’єр-міністр України Олексій Гончарук підписав розпорядження про приватизацію 76 держаних підприємств. Зокрема, шість державних підприємств, розташованих на Вінниччині, про це йдеться у розпорядженні уряду №1101-р «Про передачу цілісних майнових комплексів державних підприємств, установ та організацій до сфери управління Фонду державного майна»

До переліку потрапили шість підприємств, розташовані у Вінницькій області:

  1. «Вінницький лікеро-горілчаний завод»,
  2. «Вінницька спеціалізована контрольно-насіннєва лабораторія по цукрових буряках»,
  3. Мурафський кар’єр
  4. Піщанський кар’єр,
  5. «Браїлівський сокоморсовий завод»,
  6. Калинівський експериментальний завод по фракціонуванню олії та жирів.

Фонду держмайна вже передали 415 об’єктів

415 об’єктів мають продати через ProZorro за найкращою можливою ціною. Про це 25 листопада повідомила пресслужба Кабінету міністрів.

Відео дня

—  Ми передали ще 76 державних підприємств на приватизацію. Загалом передали вже 415 із 500 державних підприємств, які маємо передати Фонду держмайна до кінця року. У разі приватизації бюджет може отримати до 6 мільярдів гривень від їх продажу, — прокоментував передачу прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Загалом 339 державних об'єктів передали з Мінекономрозвитку, інші 76 надійшли з Мінекоенерго та Мінінфраструктури, Державного управління справами – в цілому від 6 відомств.

Майно підприємств буде виставлено на прозорі аукціони, де в процесі відкритих торгів його зможе придбати кожен охочий.

Повний список переданих підприємств можна знайти за посиланнями тут і тут.

Опитування

Яке підприємство купили б Ви, якщо мали гроші?

Довідка:

Як відомо, приватизація є одним з пріоритетних завдань Уряду, визначених в Програмі діяльності Уряду. Список державного майна, яке підлягає приватизації включає великі та малі об'єкти. Серед уже переданих такі, як «Інститут титану» та «Львівський державний ювелірний завод», «Скадовський морський торговельний порт», «Морський торговельний порт «Усть-Дунайськ» та ще багато.

Рішення Уряду є частиною запланованого процесу приватизації держмайна та в рамках виконання Указу Президента України від 5 листопада щодо передачі 500 об'єктів на приватизацію до 31 грудня 2019 року. Загалом Мінекономрозвитку уже проаналізувало понад 1400 державних підприємств, які можна передати на приватизацію.

Нагадаємо, у 2015 році невідомі молодики обстріляли державне підприємство "Мурафський кар'єр".

З'ясувалося, що порушників треба шукати не тільки серед тих, хто стріляв, а й в кабінетах чиновників у Вінниці і Києві. Одразу після інциденту у Мурафі "постріл" у відповідь зробила Вінницька обладміністрація - там заявили, що кар'єр працює незаконно.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Sasha Nazarov

    Да этот кусок давно горло заткнуо нуворишам,как пишет один чел,скорее туркиш муркишь заберет под высотки,никаких заводчиков малых больших не будет
  • Микола Пастушенко

    припускаю хто скупить
  • Олександр Перепелиця

    Може собі спиртзавод купити за одну гривню,у Вінниці був такий на Нансена,що там зараз?

    Олександр Перепелиця reply Олександр Перепелиця

    Україна рідна мати-не вкрадеш не будеш мати!

    Роман Каминский reply Олександр Перепелиця

    Олександр Перепелиця роблять та продають тільки не легально !
  • Benya Raiderman

    Ну все...скоро на месте ликеро-водочного появится очередное туркиш-шмуркиш..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up