Український Nemiroff вернувся в стрій, але чи надовго?

Український Nemiroff вернувся в стрій, але чи надовго?
Одне з найбільших підприємств Вінницької області відновило роботу після двох місяців простою. Проте в «Немирофф Водка Рус», яка уже налогодила випуск горілки в Росії та Білорусії, переконують - виробництво горілки під брендом Nemiroff їх опонентами в Немирові… нелегальне

Високий градус. Відправлені два місяці тому у вимушені відпустки працівники Немирівського горілчаного заводу 24-25 жовтня повернулися на роботу. Виробництво горілки на українських потужностях компанії Nemiroff відновилося.

За словами президента УВК «Nemiroff» Олександра Глуся, зараз пріоритетним завданням компанії є «оперативно заповнити дефіцит, який утворився на ринку продукції і вийти на планові показники роботи». Проте чи надовго вистачить такого «запалу», поки не відомо.

Конфлікт між основними акціонерами компанії, який триває уже два роки, і який, власне і послужив причиною зупинки виробництва в Україні, продовжується.

Відео дня
> В його результаті контроль над заводами Nemiroff в Україні отримав Глусь. А російський ринок відійшов Грібову і Кіпішу, які через «Немірофф Водка Рус» налагодили випуск горілки Nemiroff на потужностях російських та білоруських заводів.

У кожного своя правда

І на запуск виробництва Глусем в компанії Грібова і Кіпіша відреагували не дуже привітно. До речі, «Немірофф Водка Рус», після зупинки виробництва в Немирові, почала поставки імпортної продукції на український ринок і до кінця року розраховує реалізувати в Україні 900 тисяч декалітрів горілки, з яких вже імпортовано понад 150 тисяч.

- Ми уважно стежимо за подіями на ринку України і повністю контролюємо ситуацію, пов'язану з поставками продукції Nemiroff, - заявив інтернет-виданням прес-секретар «Немирофф Водка Рус», російської «дочки» Nemiroff Vodka Limited Олександр Коровка. - Наші контрагенти попереджені про юридичну відповідальність за роботу з нелегальною продукцією. Раніше ми неодноразово підтверджували свої можливості по захисту інтелектуальної власності, яка належить компанії.

На додаткові питання RIA він сказав, що від сказаного раніше не відмовляється і додав, що горілка, випущена на заводі у Вінницькій області, є нелегальною:

- Продукція, випущена на заводі у Вінниці є нелегальною, з усіма наслідками: подальшим переслідуванням за законом, судовими позовами і тому подібним. Недосконалість виконавчої влади в Україні призвела до парадоксу - через відсутність держреєстратора О. Чухно  на робочому місці, десятки підприємців не можуть оформити документи, а містоутворююче підприємство або стоїть, або займається виробництвом нелегальної продукції, - сказав Олександр Коровка.

У відповідь сторона Олександра Глуся заявляє, що «немає ніяких підстав для заперечування законності виробництва продукції ТМ Nemiroff компанією УВК "Nemiroff", оскільки згідно з пролонгованою ліцензійним договором з материнською компанією Nemiroff Holdings Limited (Кіпр) дочірнє підприємство УВК "Nemiroff "  володіє ліцензією на використання торговельної марки до 31 січня 2015 року та володіє винятковими правами на ряд патентів на промислові зразки, які охороняють зовнішній вигляд продукції, що випускається».

А щодо конкуренції з боку горілки російського виробництва тут зазначають:

- Мізерні продажі в Росії цієї горілки Nemiroff показали, що росіяни її не сприйняли: вони як і раніше шукають на полиці оригінальний український продукт. Башкирська горілка стоїть на полиці мертвим вантажем. В Україні перспективи продажів горілки башкирського походження - ще гірші, - кажуть у прес-службі УВК “Nemiroff”.

Наскільки запустилися?

Як би там не було, питання – як надовго запустився завод в Немирові – відкрите.

- Наприклад, тих обсягів спирту, які були закуплені компанією, для виробництва горілки вистачить на кілька тижнів, а про нові закупівлі підприємство нас поки що не інформувало, - каже директор департаменту регіонального економічного розвитку Вінницької області Андрій Гижко.

Крім того, досі, за його словами, остаточно не врегульоване і питання тари, постачання якої було паралізоване через судові позови проти «склярів» іншою стороною акціонерного конфлікту.

В УВК «Nemiroff» зазначають – поставки склотари частково відновлені, а щодо закупок спирту – його дефіциту немає і компанія закуповуватиме його щотижня, залежно від запланованих об’ємів виробництва.

- Потужність і стабільність роботи підприємства в даній ситуації залежать від декількох факторів. Найважливіший з них - усунення перешкод, обумовлених триваючим корпоративним конфліктом, - кажуть у прес-службі «української» Nemiroff.

За словами Олександра Глуся, щоб врятувати компанію і бренд, потрібно відкинути емоції і прийняти прагматичне і одночасно компромісне рішення. Два роки «війни» акціонерів нічого, крім втрат, не принесли.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up