«Старовинний Амстердам». Коли відремонтують дім на Соборній?

«Старовинний Амстердам». Коли відремонтують дім на Соборній?
  • Ще в середині лютого з’явилися фото облущеного будинку на Соборній, 22
  • Його відремонтували півроку тому за 1,5 мільйони гривень з міського бюджету
  • За чиї кошти буде ремонт та хто буде оновлювати фарбу?

«Дім-веселка», що на Соборній не пережив зиму: через півроку почала відвалюватися фарба. Багатоповерхівка з цим малюнком знаходиться за адресою Соборна, 22. І тут є старший по будинку, у якого ми запитали про причини руйнації муралу:

— Що я можу сказати — замовником є вінницька мерія, підрядником — аварійно-диспетчерська служба. Мене, як старшого по дому, не вказали в жодній угоді. Яка може бути причина? Можливо, якесь неякісне виконання ремонтів. Ще в одному місці протікає дах. Звертатимусь у мерію, — розповів старший по будинку Олег Літовчук.

Експерти казали, що одна з ймовірних причин руйнування — тала вода, що стікала по стінам будинку.

Відео дня

— Зверніть увагу, що тріщини з'явилися через підтікання біля балконів. Відповідно, не було належного водовідводу. Ось вода з балконів йшла потім по фарбованій стіні, — розповів урбаніст, адміністратор сайту Urban.vn.ua Віталій Мельник.

Куратор творчої частини проекту, голова ГО «Лабораторія актуальної творчості» Олександр Никитюк розповів, що з мерії не повідомляли про потребу в ремонтах.

— Ми фарбували в кілька шарів, виконали свою роботу на всі сто відсотків. Це мабуть через те, що в деяких місцях вода стікала з даху по стінам. Але, вважаю, що все можна відновити. До того ж, ми щовесни підфарбовуємо деякі міські мурали. Наприклад, «Сни про Вінницю» по вулиці Оводова. Стіну періодично забруднюють перехожі, — розказав Олександр Никитюк.

А що кажуть представники підрядника «Аварійно-диспетчерська служба», які й виконували ремонтні роботи. Начальник комунального підприємства Альберт Олійник підтвердив, що буде гарантійний ремонт:

— Наші фахівці вже досліджували ділянки, що облущилися на домі. Чому так сталося, не можу точно сказати: роботи виконані по проекту. Ймовірно, неякісна чистова шпаклівка, про що вже відправили акт-претензії виробнику. Але, швидше за все, фарба облізла через опади, що стікали по стінам. Сніг накопичувався на даху та відкритих балконах, а коли пригрівало, то стікав по стінам. Чому немає більшої системи відливів — це вже не до нас, а до проектувальників, — розказав Олійник.

Питаємо, коли розпочнуться ремонти та за чий рахунок?

Ремонти почнемо, коли середньодобова температура буде на рівні 8-9 градусів тепла. Маємо необхідні параметри фарби, тому в тон попадемо. Однозначно, це буде виконуватися за рахунок підприємства. У нас є гарантійні обов’язки — 10 років будемо підтримувати цей об’єкт, — розказав начальник комунальної підприємства «Аварійно-диспетчерська служба» Альберт Олійник.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Oleksandr Stoliarov

    А служба ця з чиєї кишені фінансується? Хай платить той хто дав дозвіл підряднику . При чому як фізична особа
  • Oleksandr Stoliarov

    Валера, такого поняття як старший прокурор будинку юридично не існує.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up