“Амстердам” у Вінниці. У центрі міста завершили масштабний малюнок

“Амстердам” у Вінниці. У центрі міста завершили масштабний малюнок

На фасаді будинку, що знаходиться на Соборній, 22 закінчили малювати масштабний мурал-арт “Старовинний Амстердам”. Про це повідомили на сторінці вінницького Інситуту розвитку міст.

“Сьогодні, у ‪‎Вінниці завершено роботу мурал-арту "Старий Амстердам" на честь Дня міста Вінниці, який відбудеться 3 вересня”, - пишуть у Фейсбуку.

Автором концепції та ескізу стала архітектор Ірина Поліщук, тоді як втілювали малюнок художники-муралісти - вінничанин Володимир Ходак і кримчанин Олександр Марченко.

Відео дня

Куратор резиденції "VIN-ART-CITY" Олександр Никитюк та художник Володимир ХодакНагадаємо, чотириповерховий будинок на Соборній, 22 з травня цього року вирішили відремонтувати. Фасад будівлі утеплили та перефарбували у яскраві кольори. Пізніше замінили покрівлю, а пластикові балкони - на “прозорі” з художньою ковкою.

У червні тканину, за якою працювали будівельники зняли і містяни побачили яскраві фарби, що викликало обурення у соціальних мережах. На початку липня представили проект, якою стане будівля на Соборній, 22 і художники-муралісти почали створювати малюнок, на що в них пішло трохи більше одного місяця. Навколо вікон та балконів з’явилися намальована ліпнина.

Опитування

Вам подобається новий мурал-арт"Старовинний Амстердам"

Читайте також:

Дім-”веселку” на Соборній критикують у соцмережах. А мешканці задоволені

«Амстердамское диво». Взгляд архитектора на дом -«радугу» на Соборной

Краса чи комфорт? Оновлений дім на Соборній обріс кондиціонерами

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    ... та пас..ть !!!! яке село, таки и арьхитекторы, чы дызайнеры ((((

    Криштопівка reply Анонім

    А ви дуже міський?
  • Анонім

    чого ж перший поверх не виконали в одному стилі?
  • Анонім

    Набагато цікавіше і веселіше, ніж та рухлядь - відголосок з Радянщини, що була до реконструкції))))

    Криштопівка reply Анонім

    Справа не у відголоску.

    Будинок завжди потребує догляду, а не фарбувати раз за півстоліття, як у нас.

    Європейцям, до речі, наші багатоповерхівки і двори подобаються, якщо будинок не облуплений і двір не засмічений. Найбільше їм подобається, що в дворах ростуть горіхи, алича, бо в них двори або голі, або засуджені невеликими кущиками. На жаль, зразкових дворів, які є на Свердлова, на Стеценка, місцями на Вишеньці, поки що не так багато, як хотілося б. Все залежить від людей.



    І, до речі, РУХЛЯДЬ чи НІ - це про технічний стан якогось рукотворного предмета, а не про те, як він пофарбований
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up