Будинок біля “Скайпарку” відреставрують за міські гроші. Де підвох?

Будинок біля “Скайпарку” відреставрують за міські гроші. Де підвох?
Жах та розкіш. Поряд із "скляним" торгівельним центром - стара будівля 1961 року з облущеним фасадом

В центрі Вінниці вирішили зайнятися фасадом чотириповерхового будинку на Соборній, 22, що поряд із “Скайпарком”. За наказом виконкому розроблять проектну документацію для реставрації. Але у мешканців будинку щодо реконструкції суперечливі думки.

 

Згідно з рішенням від 28 квітня, № 1040, Департаменту міського господарства надали право на проектування реконструкції. А до того як вона почнеться ще потрібно затвердження від головного архітектора міста.

Поділилися на два табори

- Так, ми за реконструкцію фасаду будинку, - каже мешканка будинку Олена Петрівна. - І ще хотіли би утеплення та щоб і у дворі зробили гарно. Хоча деякі мешканці не хочуть цього ремонту, бо кажуть що нічого безкоштовного тут не буде. Кажуть, що у “складчину”, по програмі кредитування, міськрада надурить.

Відео дня

Рішення виконкому. Зараз розробляють проектну документацію, а згодом будуть ремонтувати фасад будинку на Соборній, 22Молодий чоловік, який проходив повз та почув розмову підтвердив сумніви жінки:

- Коли нам міняли проводку, у так званий “кредит”, більшу частку віддав міськвиконком, - каже він. - Але в результаті, вийшло що ми дуже багато переплатили! Тому не треба нам тої реконструкції.

Старший по будинку: “Фасад ремонтувати треба”

Іншу думку має старший по будинку Олег Литовчук. 56-річний вінничанин, підполковник запасу каже, що було дуже складно привести до ладу будівлю 1961 року, в якій живуть кілька десятків сімей.

А так виглядає будинок із внутрішньої сторони. У дворі хлопці грають у футбол

- У будинку замінили усю проводку, скоро доробимо труби водопостачання, - каже він. - І хотілося б ще замінити покращити опалення, встановити тепловий лічильник та ще багато проблем. Але майже усі ініціативи рубаються “на корені”, бо мешканці будинку дуже пасивні. На жаль, через це так і не вдалося створити ОСББ, бо для об’єднань набагато більше підтримки від міста. А щодо фасаду, то я роками звертався із подібною пропозицією до міськради. Нарешті, на нас звернули увагу.

Але поки що не ясно, за чиї гроші буде ремонт фасаду.

Фасад розсипається, і ремонт будинку потрібен. На жаль, це не єдина будівля на Соборній, яка потребує реставрації фасаду

- Сподіваюся, що міськрада відремонтує фасад із зовнішньої сторони, - каже старший по будинку. - Хотілося б ще й внутрішню сторону, там де дворик. Але тут вже потрібно організовувати мешканців, чим буду займатися.

Варто зазначити, що сьогодні фасад будинку має занедбаний стан: потускніла фарба, балкони з шиферу і облущена штукатурка. А зовсім поряд розкішна будівля торгового центру через що контраст посилюється.

Усі будівлі на Соборній ведреставрують. Згодом

Інформацію щодо реставрації фасаду будинку біля “Скайпарку” підтвердив очільник департаменту міського господарства Григорій Пурдик. Він також розповів, що проект реконструкції та самі ремонтні роботи будуть робити за бюджетні кошти.

- У рамках робіт планується ще й утеплити будівлю, - каже він. - І все це планується зробити згодом. Ми розробили комплексну програму для реставрації фасадів будинків у центрі міста, але поки що невідомо коли будемо її реалізовувати. Перший етап - це будинок на Соборній, 22, бо у міськвиконкомі вирішили, що він у найгіршому стані.

P.S. На наступний день після розмови, журналісту подзвонив старший по будинку Олег Литовчук. Він розповів, що були проведені збори жильців, і всі тепер згодні на реконструкцію фасаду.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    мені здається, причина в тому, що на 1 поверсі магазин рашен.
  • Анонім

    а що таке "підвох"? схоже на матюк...

    Анонім reply Анонім

    сам ти матюк. Інтернет є - можеш знайти історію цього слова.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up