Дім-”веселку” на Соборній критикують у соцмережах. А мешканці задоволені

Дім-”веселку” на Соборній критикують у соцмережах. А мешканці задоволені
  • З травня триває реконструкція фасаду будинку на Соборній, 22
  • Зараз він має сім яскравих кольорів, що привело до суперечливої реакції вінничан у соцмережі
  • Старший по будинку каже, що реконструкція досі триває. А мешканці цілком задоволені оновленим видом багатоповерхівки

На початку травня цього року стало відомо, що чотирьохповерхівку на Соборній, 22 відреставрують. А точніше, приведуть до ладу фасад. Згодом зробили проектну документацію та почалися ремонти. Більше місяця дім був закритий лісами та тканиною, за якою працювали будівельники. А нещодавно тканину зняли і вінничани побачили незвичне забарвлення будинку: сім яскравих кольорів для кожного з семи блоків фасаду.

Це викликало суперечливу реакцію у соцмережах:

“Чи можуть мати місце ось такі фасади впритул до найціннішої історичної забудови?” - пише у своєму фейсбуці історик Олександр Федоришен.

Відео дня

Вінничанин Віталій Трубников припускає, звідки таке кольорове рішення:
“Просто після реконструкції дитячого садочка залишилася фарба, то щоб нову не купувати використали залишки”, - пише він у коментарях.

У спільноті “Urban / Міський журнал Вінниці” архітектор Віталій Плясовиця виклав свою думку, щодо фасаду будівлі.

“Не все так погано”

“Може робота ще не завершена і там є якась задумка. Поруч із Костелом збудували якусь страшенну хрєнату. Проти неї вже немає заперечень?” - пише користувач Владко Боровко.

Але є й думки, що в цілому будинок отримав гарний вигляд.

“Чому ні? Головне, якісний ремонт. Кольори веселі, приємно”, - пише у коментарях вінничанка Надія Марущенко.

Реконструкція триває

Журналіст “20хвилин” поспілкувався зі старшим по будинку Соборної, 22. Олег Литовчук розповів, що мешканці цілком задоволені. А те, що зараз люди бачать - це “проміжний” результат реконструкції, яка досі триває.

- Це ще не остаточний варіант фасаду, - каже 56-річний Олег Літовчук. - Колір ще зміниться. Було опитування і жителі цілком задоволені. Можливо, було б гарно, якщо б трохи “прикрили” балкони. Картинка, звісно ж, чудова. Але реально для господарських потреб такі балкони не використаєш, через що у мешканців будинку можуть виникнути незручності.

Таким будинок на Соборній, 22 був до початку реставрації

Реконструкцію внутрішнього двору за кошти місцевого бюджету мешканці поки що не отримають. Як каже старший по будинку - її немає в проекті.

- Будемо намагатися власними силами, але поки що мешканці не готові. Люди кажуть, що спочатку треба закінчити один ремонт, а далі видно буде, - каже Олег Літовчук.

Будинок мав виглядати інакше

За проектом, який затвердили у міському Департаменті архітектури будинок на Соборній, 22 мав виглядати так.

Але колір фасаду може змінитися, оскільки цей будинок є об’єктом для розміщення мурал-арту в рамках цьогорічного “VIN ART CITY”.

ХОДОК ОЛЕНА, ВІННИЦЬКИЙ МОДЕРН

Не треба робити висновки про незакінчену реставрацію

Олександр Никитюк, голова ГО “Лабораторія актуальної творчості”

- Так, бачив коментарі про те, що таке кольорове рішення “псує” історичний центр міста Вінниці. Поки що говорити, що така реконструкція тільки “псує” зарано: це ще не остаточний варіант, і як ви бачите реконструкція ще не закінчилася. Ось, наприклад, митець теж не одразу створює гарний малюнок, і спочатку він взагалі може здаватися жахливим. Але художник працює в майстерні, де його ніхто не бачить. Тоді як реставрація будівлі проходить на вулиці, де кожний може роздивитися та зробити поспішні висновки. А насправді, результат може приємно здивувати.

Читайте також:

Будинок біля “Скайпарку” відреставрують за міські гроші. Де підвох?

Вороновицький палац повернуть у 18 сторіччя. Ліпнину більше “не ламатимуть”

Площу Гагаріна відремонтують до вересня. “Мавзолею” це не стосується

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Юрий Савитченко

    В ГОЛУБУЮ СЕКЦИЮ ЗАСЕЛИТЬ Г.....Х.в  РОЗОВУЮ Р....Х.а в целом стало веселее. Думаю Винничане в полной мере оценят поздней осенью и зимой.Люблю Винницу.
  • Анонім

    может где то в другом микрорайоне это выглядело бы красиво, но не как на Соборной, где улицу украшает архитектура, итак рисунки все портят, теперь и это, вообще не вписывается...

    Анонім reply Анонім

    Где она там  украшает? Напротив чуть левее ободранное серое здание с трещинами по стенах. Это украшение?

    Анонім reply Анонім

    можно было что то поприличнее сделать,покультурнее, что подходит к нашему красивому центру, а то портится вся история нашего города.вот даже бы так
  • Анонім

    может где то это выглядело бы красиво, но не как на Соборной  где улицу украшает архитектура, итак эти рисунки все портят, теперь и это.просто не вписывается.
  • Анонім

    это ужасно...

    Анонім reply Анонім

    PS...а где комментарий Рекуты?????????..архитектор должен рассказать про столь радикальное решение
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up