«Щоденно приходять 300 — 400 людей». Вінничани масово стають на облік у центри зайнятості

«Щоденно приходять 300 — 400 людей». Вінничани масово стають на облік у центри зайнятості
  • Карантин зупинив роботу підприємств у Вінниці, працівники залишились без роботи та заробітку.

  • Як альтернатива, людям пропонують стати на облік в центри зайнятості, які з початку карантину приймають заяви дистанційно.

  • Скільки вінничан подали заяви на оформлення допомоги та чи є зараз вакансії у центрах зайнятості?

З початку карантину в Україні спростили порядок оформлення допомоги по безробіттю. Заяву можна подавати онлайн, допомога по безробіттю призначається у день подачі заявки. Допомогу нараховують незалежно від статті звільнення, мінімальна сума виплат — 1000 гривень. Ще одна зміна — гроші тепер виплачують не подекадно, а раз на 30 днів.

Заяви на оформлення допомоги по безробіттю у центри зайнятості приймаються онлайн, або через скриньки кореспонденції, які стоять біля входу.

— Служба зайнятості працює зараз з великим навантаженням, — розповідає директорка Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська. — Якщо на початку карантину до нас приходило 50 осіб в день у місті та області разом, то зараз до нас щоденно звертаються 300 — 400 осіб. Більше у місті, трохи менше в області.

Відео дня

Попри запровадження електронної подачі документів більшість вінничан все ж віддають перевагу скринькам для кореспонденції, які встановлені біля входів у Центри зайнятості.

— Набагато простіше подати заяву через інтернет, але люди чомусь віддають перевагу скриньці, — розповідає директорка. — Близько 80 % заяв люди залишають у скриньках і лише 20 % через інтернет.

Під час реєстрації траплялись і незвичні випадки. Наприклад, у Ладижинський центр зайнятості прийшов молодий чоловік. Працівники поліції випадково перевірили у нього документи, і виявилось що, чоловік нещодавно повернувся закордону та в цей час мав знаходитись в обсервації. На облік молодого чоловіка не взяли, через те, що поліція відправила його на обсервацію. Чи доведеться йому платити 17 000 штрафу поки невідомо.

Про те, як правильно подавати заяву до Центру зайнятості та які документи необхідні читайте тут.

Безробіття

За час карантину до центру зайнятості звернулись близько 5000 вінничан. Понад 2 500 з них були звільнені під час карантину.
З-поміж безробітних, звільнення яких відбулось в період карантину, найбільше були звільнені в таких галузях: промисловість — 1723 особи; будівництво — 100 осіб; професійна, наукова та технічна діяльність — 84 особи; діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування — 84 особи; мистецтво, спорт, розваги та відпочинок — 70 осіб; транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність — 67 осіб; охорона здоров’я — 52 особи; сільське господарство — 46 осіб; інформація та телекомунікації — 41 особа; діяльність екстериторіальних організацій і органів — 30 осіб; водопостачання, каналізація, поводження з відходами — 26; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів — 18 осіб; добувна промисловість і розроблення кар’єрів — 14 осіб; освіта — 2 особи.

 
 

З початку карантину в обласній службі зайнятості не зареєстровано звільнених з підприємств та організацій в галузях:

 

Станом на 23 квітня на обліку в обласному Центрі зайнятості 23 360 зареєстрованих безробітних. Серед них право на отримання допомоги мають 22 093 людини.

Загалом по Україні, під час карантину, в службі зайнятості зареєструвалося понад 40 тисяч нових безробітних.

Робота

За словами Галини Скаковської, після запровадження карантину центр зайнятості втратив майже 50 % вакансій. Станом на 24 квітня по області зареєстровано 1385 вакансій: 38 % з них із зарплатою до 5 000 гривень, 1009 вакансій (7,5 %) із зарплатою від 10 до 15 000 гривень та сім вакансій із зарплатами від 15 до 21 000 гривень.

— Ми пропонуємо людям роботу у телефонному режимі, — розповідає Галина Скоковська. — Дивимось кому ця робота може бути підходящою і пропонуємо звернутись до роботодавця.

Найвищі заробітні плати роботодавці готові платити робітникам з кваліфікацією майстер будівельних та монтажних робіт, геодезист, електрозварювальник ручного зварювання, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, машиніст екскаватора, машиніст навантажувальної машини, менеджер, управитель зі збуту та головний енергетик.

Отримати консультацію по телефону можна за цими номерами: (0432) 55-17-93, (0432) 55-17-96 (Вінницький обласний центр зайнятості).

 

Читайте також:

«Тестуватись хочуть всі». Як працює бригада медиків, що виїжджає на коронавірус

«Хобі може стати роботою». Вінничанин розробив мобільний додаток для занять спортом

«На покійнику були синці» Рідні загиблого строковика не вірять у нещасний випадок

Як правильно доглядати за хворим на коронавірус вдома. Розповідає лікар

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Андрей Ящук

    Вася , біжи перевір хто став 😂😂😂 Спиш хоч добре 🤔🤣😂🤣
  • Martin Libher

    мне сказали ты.больше пяти месяцев на учет не становился будешь 600грн то я развернулся и ушел
  • Binderovets

    роботи немає і на заробітки не дають виїхати зелені бляді
  • Надія Рябовол

    Може і нараховують, але не платять. З 10 березня ще і гривня не прийшла . Оце допомога !!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up