Паніка на міжбанку: що очікує долар, євро та рубль на наступному тижні?

Паніка на міжбанку: що очікує долар, євро та рубль на наступному тижні?
Готівковий ринок на минулому тижні також пережив коливання, хоч і менш різкі, ніж на міжбанку
  • Загострення політичної обстановки несподівано вніс корективи в розмірену роботу українського валютного ринку на минулому тижні.

У п'ятницю, 2 квітня, на міжбанку виникла буря. Публікація інформаційними агентствами Bloomberg і Reuters інформації про те, що Росія зосереджує військову техніку на кордоні з Україною, викликала паніку в іноземних компаній. Нерезиденти, ще кілька днів тому посилено продавали валюту, кинулися відкуповуватися її назад, не рахуючись з цінами, які миттєво відреагували зростанням.

Складно сказати, чи матиме продовження ситуація, що виникла в п'ятницю, повідомляє сайт Курс.

Якщо продовжиться нагнітання обстановки з відповідним висвітленням у ЗМІ, то спокійне життя валютного ринку буде порушена, і можливий панічний зростання попиту на валюту — як готівкову, так і безготівкову. Дуже показовим буде майбутній в найближчий вівторок аукціон Міністерства фінансів з розміщення ОВДП: чи захочуть іноземні інвестори купувати наші цінні папери, або, навпаки, почнуть позбуватися від них на вторинному ринку?

Відео дня

Проте поки основні коливання будуть на міжбанківському валютному ринку. Готівковий ринок набагато більш інертний і відреагує в тому випадку, якщо до розгойдування курсу приєднаються українські банки.

  • Експерти очікують, що готівковий долар на наступному тижні буде торгуватися в діапазоні 27,80-28,20 гривень, і вважають, вихід з цього діапазону вгору можливий лише в разі якогось серйозного форс-мажору.

Курс євро в Україні буде орієнтуватися на світовий валютний ринок FOREX і коливання долара до гривні. Діапазон коливань євро залишаємо колишнім: 1,1700-1,2000 долара за євро.

  • В Україні готівковий євро будуть продавати за ціною від 32,50 до 33,20 гривень за один євро.

Російський рубль на наступному тижні продовжить обживати новий коридор 75,00 - 77,00 рублів за долар. Вихід з нього можливий тільки вгору в разі, якщо політична ситуація погіршиться або світові ціни на нафту відновлять падіння.

  • В Україні готівковий рубль продаватимуть в інтервалі 3,68-3,78 гривні за 10 російських рублів.

А ось за скільки валюту продають у Вінниці сьогодні:

 

Читайте також:

Ситуація по COVID погіршується. В Україні виявили майже 20 тисяч випадків

На Вінниччині посилюють карантин та вводять додаткові обмеження. Що заборонено?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up