Девальвация гривны? Сравнивайте суммы налоговых поступлений с ВВП

Девальвация гривны? Сравнивайте суммы налоговых поступлений с ВВП
Сумма собранных в облбюджет за 11 месяцев 2015 года налогов - это рекорд, подчеркнул Мирослав Продан, начальник областного управления ГФС, 15 декабря на пресс-конференции, комментируя сравнение этого показателя в годовом выражении в гривнах и долларах США, накануне проведенное на сайте 20 хвилин.

Напомним, мы подсчитали, что с учетом девальвации гривны, в долларовом выражении налогов, поступивших в январе-ноябре 2015 года , убавилось примерно на 60 млн долларов США, хотя в гривнах зафиксирован рост в более чем один миллиард по сравнению с тем же периодом 2014 года.

Корректно оценивать динамику гривневых налоговых поступлений следует с оглядкой на изменения валового внутреннего продукта (ВВП), считает Мирослав Продан. По его словам, падение ВВП в 2015 году составило примено 45%, и это примерно в два раза больше, чем полученное нами отношение долларовой разницы, переведенное в гривны, к названному рекордным объему налоговых поступлений за 11 месяцев 2015 года - около 5482,4 млн грн.

Наиболее ощутимый вклад, по информации Мирослава Продана, внесла компания "Nemiroff", перечисляя ежемесячно по120 млн грн преимущественно от уплаты акцизного сбора. Напомним, этот налог, по информации облуправления ГФС, включен в перечень бюджетообразующих, в 2015 году.

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Коли та на скільки сьогодні вінничанам відключають світло? Розповідаємо, як розібратися 12:38 «Колесо допомоги у вишиванці». У Вінниці відбувся благодійний велозаїзд play_circle_filled photo_camera 12:15 Зробіть себе красивою цією весною: найкращі процедури від вінницьких салонів краси (партнерський проєкт) 12:13 Військові 120-ї бригади тероборони отримали нове обладнання для боротьби з окупантами photo_camera Від читача 10:21 «Шахрай у Вінниці: Як лікар-інтерн кинув місцевих на гроші?» 11:28 Уламки дрона пошкодили енергетичний об'єкт на Вінниччині: 23 тисячі людей були без світла 11:09 У Вінниці наступного місяця працюватиме 31 пришкільний табір 10:11 ЗСУ збили 20 ворожих «шахедів»: ППО працювала й на Вінниччині 10:10 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 09:41 Де у Вінниці планово відключили світло та воду: перелік адрес 09:20 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт) 08:39 Сьогодні вітаємо Степана. Історія, заборони та прикмети 17 травня 21:04 У місті-побратимі Вінниці Карлсруе створять мурал-вишиванку 20:52 Футзалісти з Хмільника виграли обласні змагання «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» 20:50 Цій традиції дев'ять років: судді подарували сорочки-обереги немовлятам, які народилися у Вінниці photo_camera 20:45 У Вінниці співали пісні і читали вірші про вишиванку 20:32 З пораненням тримав рубіж та рятував побратимів: відзначили воїна з Козятинщини 20:05 У Вінниці діти з поліцейськими виготовили український оберіг photo_camera 19:01 Перша вишиванка — у пологовому. Новонародженій калинівчанці медики подарували сорочку 18:45 На день — у маленькі Карпати. На фестивалі у селі Стіна покажуть те, що шукали пів року
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up