Штраф за «забуті права» може зрости до 5 тисяч гривень, а п'яних водіїв перестануть «судити на роботі»

Штраф за «забуті права» може зрости до 5 тисяч гривень, а п'яних водіїв перестануть «судити на роботі»
Фото з архіву 20minut.ua
  • Штрафи за керування автомобілем без водійського посвідчення можуть зрости у 10 разів;

  • Законопроект про це та інші зміни до Кодексу про адмінпорушення вже зареєстрували у парламенті;

  • Якщо проект закону приймуть, то п'яного водія більше не можна буде передати «на поруки трудовому колективу»

Народний депутат-вінничанин Андрій Тетерук з нардепом Мустафою Найємом пропонують парламенту переглянути розмір штрафу за за водіння без «прав» (якщо їх раніше забирали). Хочуть збільшити стягнення у 10 разів, тобто з 510 до 5100 гривень.

Про це йдеться в законопроекті №6479. Його зареєстрували в парламенті 19 травня.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити MINI в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Читайте також: Суд без порушника та штрафи по 5 тисяч. Як хочуть змінити адміністративний Кодекс

Відео дня

Проект закону передбачає збільшення штрафу за керування автомобілем без водійського посвідчення, або в разі відмови його пред'явити, з 30 до 300 неоподатковуваних мінімумів, тобто з 510 до 5100 гривень. І це ще не все.

Депутати у законопроекті також зазначають, що у випадку виявлення порушення з можливим накладенням штрафу в розмірі від 1700 гривень (наприклад, нетверезого водія за кермом), порушника не можна буде передавати на поруки (згідно статті 21 КУпАП).

Читайте також: Лідера обласного «Оппоблоку» не засудять за п'яне кермування. Покарання оберуть на роботі

Терміни накладення штрафу пропонують збільшити з 3 до 6 місяців з дня вчинення правопорушення. Зміни про це хочуть внести до статті 38 КУпАП. Строк вилучення водійського посвідчення може бути збільшеним до 6 місяців. При цьому воно повинно бути повернуто, якщо суд не прийняв рішення про позбавлення водія права керування автомобілем.

Законопроект передбачає виключення норм про обов'язкову присутність обвинуваченого при розгляді справи і про можливість його примусового приводу поліцією. Поліцейські зможуть оскаржувати в апеляційному порядку рішення суду. Усі ці зміни пропонують внести до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, що у матеріалі «Редван Усеінов про застарілі закони, проблеми Соборної та роботу «по-совісті»» начальник вінницьких патрульних розповідав, що через низькі штрафи за їзду без «прав» водії відчувають себе безкарними. Зокрема, людина, у якої забрали посвідчення водія за нетверезе кермування, може сідати за кермо знову і знову.

— Ми кожного дня ловимо у середньому по чотири п’яних водіїв. Це дуже багато. Є водій, якого ми сім разів ловили за два місяці, — казав Усеінов. — Справа у тому, що вони знають, що за порушення їм нічого не буде. Зловили, забрали водійське посвідчення і що далі? Він їздить собі, отримує штраф за те, що не має «прав» і відчуває себе безкарним. До речі, алкоголь за кермом — третя причина, з яких стаються аварії з потерпілими.

Читайте також: Водія сім разів за рік зловили «під кайфом». Вже набігло 80 тисяч гривень штрафу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Алекс Стоян

    Хіба "забув тверезий" і "не має взагалі" - це те саме?
  • Валерий Онищук

    взагалі то, за кордоном, навіть якщо ти забув права, це не означає що їх в тебе Немає!!! В базу для чого це заноситься??? якщо права відібрані чи анульовані, тоді я згоден! Потрібно штрафувати! А так то це всеодно що я не ношу при собі паспорта, то що, в мене його немає чи що??? Ідуть в Європу, а ніхалєри про це не знають!
  • Валерий Коп

    Бред. Под эту гребёнку попадут и невиновные.

    Вот, что будет с водителем который трезв и реально забыл права дома?

    Или как у мужа моей сестры, дети вытянули поиграть? Так он ездил без них пару дней без понятия, что они не в борсетке.

    Ерундой занимаются. Создаётся впечатление, что у данных "депутатов" явно прогрессирует деменция!

    Создайте базу и зачисляйте нарушение (штраф) непосредственно на носителя (Ф.И.О.) находившегося за рулём в пьяном состоянии или нарушившего ПДД.

    За нежелание подтвердить свою личность (в пьяном угаре), задерживать до выяснения.

    П.С. В развитых странах наличие прав определяется по номеру ID.

    И в том случае если забыл штраф не накладывается.

    До Європи як до Пуерто-Ріко рачки!

    З.А.Глядач reply Валерий Коп

    "дети вытянули поиграть?"

    То вони так можуть витягнути і гаманець,і ключі від хати.

    Перевірити кожного разу важко?

    Кими Райкин reply Валерий Коп

    Один раз заплатит и больше никогда не забудет, поверь, это лучшее лекарство для укрепления памяти.

    Народец почуствовал слабину и творит кто на что горазд, порядка нет вообще. Ладно взрослый - с горем пополам разберется, а что делать детям/с детьми?

    Я хочу сильную полицию, которая обеспечит порядок. Естественно сначала это будет больно, для беспредельщиков, но в итоге все будут довольны.

    Daily reply Валерий Коп

    поддерживаю полностью всех под одну гребенку у кого нет водительского  удостоверения  и кто забыл в другом кармане полный маразм
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up