П'яний за кермом — штраф до 34 тисяч та кримінальна відповідальність. Коли це запрацює?

П'яний за кермом — штраф до 34 тисяч та кримінальна відповідальність. Коли це запрацює?
  • Від 1 липня водіїв, які скоїли ДТП з потерпілими, позбавлятимуть прав на три роки.
  • За керування в стані сп’яніння на три роки вас позбавлять прав.
  • Це ж стосується і тих, хто передав кермо водієві напідпитку чи під кайфом.  

Зміни до законодавства щодо ДТП з потерпілими та водіїв напідпитку вступлять в законну силу від 1 липня. Зараз відповідальність за першою частиною статті 286 Кримінального Кодексу України — за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, — передбачає покарання у вигляді штрафу 3400-8500 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами до трьох років, або без такого.

Від 1 липня штраф буде збільшено до 51 000 — 85 000 гривень. До цього додається  позбавлення права керувати транспортними засобами до трьох років без альтернативи.

Окрім того, від 1 липня вводять кримінальну відповідальність за статтею 286-1 Кримінального кодексу України —  за керування транспортними засобами у стані сп’яніння, передача керування особі, яка у стані сп'яніння, відмова від проходження такого огляду чи вживання алкоголю/наркотиків після ДТП до проведення огляду, чи вживання після зупинки авто працівником поліції.

Відео дня

Санкція за першою частиною статті 286 Кримінального Кодексу України:

  • штраф 17 000 – 34 000 з безальтернативним позбавленням права керування до 3 років.

Повторне вчинення кримінального проступку - штраф до 51 000 грн з позбавленням права керування від 2 до 3 років.

Як гадаєте, чи потрібна кримінальна відповідальність та загроза реального тюремного строку і чи допоможе це зменшити кількість аварій з вини п’яних водіїв зі смертями та каліцтвами?

Опитування

Чи потрібне жорсткіше покарання для п’яних водіїв?

 

Читайте також:

На Лесі Українки п’яна водійка Geely врізалась у паркан біля зупинки (ВІДЕО)

КОРД поклав рекетирів на землю: у Вінниці на Первозванного затримали банду

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Геннадий Брезинский

    Не бухай ,не кайфуй и мусора пофиг
  • Елена

    потрібно зробити перепис населення і кожного зобов'язати хоча б раз у квартал проходити тест сечі на наркотики. Усіх, у кого позитивний тест,позбавляти хоча б на кілька років права роботи з дітьми, водіння і роботи на виробництві неперервного циклу. А ще дуже гарно в скадинаських країнах: не купиш наркотиків, бо майже не ходить готівка!
  • Елена

    "під кайфом", та ще й в лапки не взяли. в пресі має писатись: в стані наркотичного сп'яніння! або прийнмні в лапки брати. бо створюється враженння, що автор статті схвалює вживання одурманюючих речовин
  • Anutka Bulgakova

    Оце так завжди...нанюхаються якоїсь дряні набухаються а потім літають, мов скажені😠
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:56 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up