Чи запровадять в Вінниці режим «Зелена хвиля»? Вже є відповідь на петицію

Чи запровадять в Вінниці режим «Зелена хвиля»? Вже є відповідь на петицію
  • Вінницькі водії жаліються, що міські світлофори працюють несинхронізовано.
  • Ми вирішили подати петицію про те, щоб на дорогах впровадили «Зелену хвилю».
  • Вже є відповідь мерії.

Водії не будуть перевищувати встановлену швидкість. Бо їхати з рекомендованою швидкістю вигідніше - не потрібно буде стояти на світлофорах. Система «Зелена хвиля» вже з’являється у інших містах України, зокрема, у Кривому Розі, Дніпрі, Києві.

Проїхати весь Київ без нервів у заторах? Режим "Зелена хвиля" дозволить водіям витрачати менше часу на пересування містом.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ЗАЗ в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Ми вирішили подати петицію про те, щоб й на вінницьких дорогах впровадили «зелену хвилю».

Відео дня

Петиція набрала необхідну кількість підписів.

Сьогодні, 21 лютого 2018 року, вінницька влада дала відповідь. Чиновиники обіцяють запровадження «зеленої хвилі» на окремих магістральних вулицях міста. Але є нюанси. 

Зокрема, поняття «зелена хвиля» є однією із основних функцій та принципів роботи автоматизованої системи керування дорожнім рухом (АСКДР), тобто без її впровадження неможливо скоординувати роботу світлофорних об’єктів на окремо взятій вулиці. 

«Роботи по впровадженню автоматизованої системи керування дорожнім рухом у м. Вінниці розпочато з прокладання волоконно-оптичних мереж, але на даний час не закінчені в повному обсязі», йдеться в тесті відповіді.

За інформацією документа, зазначені роботи на вулично-шляховій мережі міста будуть продовжуватись. 

«Після впровадження автоматизованої системи керування дорожнім рухом буде розглядатись можливість запровадження «зеленої хвилі» на окремих магістральних вулицях міста», обіцяють в мерії.

Нагадаємо, що вінницькі водії жаліються, що міські світлофори працюють несинхронізовано.  Проїжджаючи вулицю, потрібно зупинитися чи не на кожному з них, коли з’являється червоне світло.

Що таке «зелена хвиля» для водіїв, де в Україні вона вже працює, читайте у матеріалі «Не зупинятися на 90% світлофорів»: вінницькі водії хочуть «зелену хвилю». Що це та як працює?  

Зелена хвиля - вигадка, чи реальність, дивіться в сюжеті "У Києві на дорогах запрацював новий режим роботи світлофорів - Зелена хвиля":

 

Варто зазначити, що ще у 80-х роках минулого століття було вирішено побудувати у місті автоматизовану систему керування дорожнім рухом. У 1991-92 роках її мали ввести в експлуатацію, але після розпаду Союзу грошей на завершення цієї програми не знайшлося.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Rита

    В винницу полиьехе по моєму даже нет факультетах по АСУ
  • Порошок

    ЯК завжди-мороз
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up