«Ні розпродажу України!»: аграрії перекриватимуть головні автомагістралі країни

«Ні розпродажу України!»: аграрії перекриватимуть головні автомагістралі країни
фото:ВАР

На головних автомагістралях України проведуть масштабні акції протесту «Ні розпродажу України!». Перекриватимуть дороги і на Вінниччині.

Акції планують провести 11 листопада. Початок о 9:30. Про це у фейсбук повідомляє Всеукраїнська Аграрна Рада.

Причиною перекриття доріг стало те, що люди обурені діями влади у питаннях введення ринку землі. У повідомленні зазначають, що хоча у Верховній раді обіцяли не розглядати питання щодо продажу землі, але проєкт закону №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», яким відкривається ринок землі, включений до проекту порядку денного роботи Верховної Ради України на 11 листопада.

Відео дня

— Остаточне рішення має бути прийнято саме в понеділок на черговому засіданні погоджувальної ради. Це означає, що влада планує прийняти даний законопроєкт до проведення парламентських слухань щодо земельної реформи, які призначені на 4 грудня 2019 року. Все це відбувається, не зважаючи на численні звернення людей та рішення 15 обласних і 64 районних рад, акції протесту, під час яких аграрії, селяни, громадські активісти закликали президента, уряд та депутатів відкликати подані законопроєкти про ринок землі. Також влада ігнорує думки 82% громадян України, які, згідно з даними соцопитувань, категорично проти продажу сільськогосподарських земель іноземцям, — йдеться у повідомленні.

Тому аграрії планують перейти до радикальних дій та перекривати дороги. Протестувальники вимагатимуть відкликати обидва законопроєкти №2178 та №2178-10.

Тим часом, координаторка Всеукраїнської аграрної ради по Вінницькій області Світлана Чемодурова розповіла, де перекриватимуть дороги на Вінниччині.

– За попередньою інформацією, у Вінницькій області перекриють три автошляхи: у Вороновиці Вінницького району, Шпикові Тульчинського району та Козятині. Можливо, акція відбудеться не у Вороновиці, а у Писарівці, ближче до Вінниці. Точніше координати, де проводитимуть блокування доріг, знатимемо завтра, — зазначає Чемодурова, пише vlasno.info.

Перекриття доріг триватиме орієнтовно — з 9.30 до 10.30.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Оля

    проои
  • без

    чого за аренду пая платять 2-5 відсотка,а якщо здати гроші в банк то 14%?
    акція 100% проплачена  нашими латифундистами....
    треба щоб податкова взялась за них-там  сплошний чорний нал!
  • Daily

    да продажу землі і ще раз да
  • Елена

    БРЕХНЯ. Навпаки аграрії (тобто ті, хто дійсно щось вирощує і заробляє з того ну хоч кілька тисяч в місць) прекрасно розуміють, що запущені ділянки - розсадник карантинних бур'янів, інфекцій, омели, поганок та інших паразитів і треба дати можливість їх продати адекватним людям. от за це і боріться: щоб не купляли масово іноземці і щоб не купували ті, хто захімічить цю землю. от і все
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up