Конкурс "Кращий рецепт паски": рецепт від Наталії Криволап

Конкурс "Кращий рецепт паски": рецепт від Наталії Криволап
Рецептом цієї Великодньої Паски користувалась ще моя бабуся, що проживала на Тернопільщині. Особисто я випікаю за цим рецептом протягом 5-ти років, причому завжди вдало. Чого і Вам всім бажаю, - написала Наталя Петрівна

Інгредієнти для тіста:

100 грамів -дріжджів (львівських пресованих)

0,5 літра молока

Відео дня
> 0,5 пачки маргарину

5 жовтків

1 ціле яйце

200 грамів цукру

муки (найвищого гатунку) приблизно 1 кілограм

щіпка (щепотка) солі

2 грами ваніліну

200 грамів родзинок

3-4 лимони ( краще з товстою шкуркою)

інгредієнти для глазурі:

1 яєчний білок

180грам цукру

Спосіб приготування:

1) Закип'ятити молоко, поставити, щоб остивало. 

Поки молоко остигає працюємо далі:

а) Розтираємо жовтки з цукром, додаємо трішки солі, ваніліну;

б) беремо вимиті (сухі) лимони і  на тертці стираємо з них цедру;

в) промиваємо родзинки (перевіряємо, щоб не було сміття);

г) розтоплюємо маргарин ( можна на малесенькому вогні, або в мікрохвильовій печі);

д) збиваємо ціле яйце

2)Робимо опару: беремо тепле молоко і розводимо у ньому дріжджі так, щоб вони повністю розчинилися, додаємо 0.5 стакана муки (мука має бути просіяна,  у просіяній муці буде більше повітря і випічка буде пухкою) і розмішуємо до однорідної маси, ось і опара готова. Ставимо її, накривши рушничком, і чекаємо 15-20 хвилин поки зійде, виросте.

3)Опара зійшла, виросла. Додаємо до неї  розтерті жовтки з цукром, потім муки знову 0,5 стакана і перемішуємо, потім розтоплений, або м'який-м'який маргарин, знову перемішуємо, знову підсипаємо трішечки муки, потім підмішуємо лимонну цедру і в кінці додаємо родзинки. Тісто має бути легким, ніжним, приємним на дотик. Коли тісто добре вимішане і всі інгредієнти додані, ставимо щоб воно сходило, накриваємо рушничком і чекаємо.

4) Поки сходить тісто беремо дечко,  готуємо форми, змазуємо їх маргарином, або смальцем (форми можуть бути  паперові , металеві, або силіконові). Коли тісто зійшло, вмикаємо духовку на 180 градусів. Чистими руками відриваємо потроху тіста і заповнюємо ним третю частину кожної форми. Беремо збите яйце і змащуємо ним тісто у формах і знову даємо зійти. Коли тісто заповнить форму майже до краю, можна ставити у вже розігріту духовку.

З цієї порції виходить 13-14 невеликих  пасок. Пекти приблизно 35-40 хвилин ( при температурі 180 градусів).  Готуємо глазур, збиваємо 1 білок з 180 грамами цукру і  змазуємо випічку ще гарячою, прикрашаємо різнокольоровою посипкою.

P.S .: В цей день, коли будете випікати Великодню Паску, у домі має панувати мир, любов і злагода. В господині має бути хороший настрій і велике бажання спекти найсмачнішу Паску.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up