«Замість книг у руках тепер автомат». Письменник із Вінниччини пішов захищати Україну

«Замість книг у руках тепер автомат». Письменник із Вінниччини пішов захищати Україну
  • У перший день війни вирішив піти добровольцем письменник, автор кількох збірок поезії та роману, філолог та журналіст з Вінниччини. Своєю історію він поділився з українцями.

Василь має багато наукових і літературних нагород. Він пішов добровольцем захищати свій рідний край. Тероборонівці дали йому позивний «Доцент». Про це розповідає «120 бригада територіальної оборони ЗСУ».

Замість книг у його руках тепер автомат — пишуть у повідомленні.

«Я привіз родину до батьків і в той же день пішов у військомат. Хотілось бути корисним. Про порядок проходження служби чи про те, як все відбуватиметься, я нічого не знав, — розповідає Василь. — Були якісь здогади чи сподівання, але вже можу сказати, що практично нічого з того не справдилося. Особливо важко для мене було в перші дні, але я переконався, що до всього можна звикнути. Тим паче коли поруч з тобою є друзі-побратими які підтримають, порадять, допоможуть».

Відео дня

Військовий уже побував у зоні бойових дій, нині він у ротації біля рідних. Підкреслює, що має дуже суперечливі відчуття.

«З одного боку радісно, що вертаєшся живий-здоровий і побудеш з родиною хоч кілька днів, — продовжує Василь. — З іншого — це швидко минає, бо є чітке розуміння, що нічого ще не закінчилося і хлопці залишились на фронті. Якось навіть незручно перед ними. Тож скоро знову у стрій. Виганяти москалів з України».

Минулої доби, нагадаємо, ми розповідали історію Юрії Марцинюка. Він музикант, викладач та заступник директора дитячої школи мистецтв «Вишенька». Чоловік теж пішов добровольцем.

До речі редакція RIA/20 хвилин розпочала проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців. Щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! Відстежувати новини про наших Героїв можна за посиланням.

 

Читайте також:

Танкіст з Літина, який став Героєм України, розповів свою історію боїв на Херсонщині

«Знайомий батюшка казав: Перехрестися і *баш по церкві, якщо там орки»: історія бійця Сергія Лукащука

«Якщо треба, я навіть без ноги зможу воювати»: історія 20-річного морпіха з Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач38

    А прізвища у Василя нема?

    Я поет, зовусь Незнайко?

keyboard_arrow_up