Замість музичних інструментів — зброя. Керівник оркестру з Вінниці пішов до війська

Замість музичних інструментів — зброя. Керівник оркестру з Вінниці пішов до війська
  • Музикант, викладач та заступник директора дитячої школи мистецтв «Вишенька» став воїном. Юрій Марцинюк розповів свою історію та чому пішов захищати Батьківщину.

Про це розповідає «Військова частина 3008 Національної гвардії України».

— Я викладач музики, керівник оркестру народних інструментів, а до війни я працював заступником директора дитячої школи мистецтв «Вишенька», — розповідає воїн Юрій Марцинюк. — Із початком вторгнення росії я був мобілізований, пішов захищати Батьківщину. Я вважаю, що так вчиняти має кожен українець. Якщо не зі зброєю в руках, то допомагати ЗСУ.

Військовий каже, що твердження «музика не на часі» хибне. Музика це теж зброя, яка надихає та дає наснаги.

Відео дня

Сам Юрій 38 років присвятив музиці. Він собою може замінити цілий оркестр, бо володіє більше двома десятками музичних інструментів: духовими, клавішними, струнними.

Наразі улюблені інструменти вінничанин залишив вдома. Однак навіть на позиції пише та грає. Цим він піднімає бойовий дух побратимів.

— Очікую, щоб якнайшвидше була наша Перемога, — каже Юрій. — Я впевнений, що ми переможемо. Дай Бог повернутися всім живими і здоровими з війни.

Після війни чоловік хоче повернутися до своєї улюбленої роботи, навчати дітей у патріотичному русі та вчити їх любити Україну.

Детальніше про себе Юрій розповідає у наступному відео:

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, розпочала проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців. Щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! Відстежувати новини про наших Героїв можна за посиланням.

 

Читайте також:

«Знайомий батюшка казав: Перехрестися і *баш по церкві, якщо там орки»: історія бійця Сергія Лукащука

«Якщо треба, я навіть без ноги зможу воювати»: історія 20-річного морпіха з Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Natalia Rubak

    Ангела хранителя 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

keyboard_arrow_up