Помер протоієрей Стефан Синюк. Він був першим настоятелем Спасо-Преображенського кафедрального собору

Помер протоієрей Стефан Синюк. Він був першим настоятелем Спасо-Преображенського кафедрального собору
  • Сьогодні, 24 лютого, на 78-му році життя, після важкої і тривалої хвороби помер заштатний клірик Вінницької єпархії протоієрей Стефан Синюк.
  • Про це повідомили у прес службі Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

Степан Синюк був першим настоятелем відродженого Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Вінниці (з 1 листопада 1990 року), згодом – штатним священиком.

Народився отець Стефан 10 січня 1943 року в селі Дзигівка Ямпільського району в сім’ї псаломщика. Навчався в Одеській духовній семінарії та в Московській духовній академії. Дияконом став у 1969 році, а священиком – у 1971-му. Служив на парафіях Одеської та Донецької єпархій. У 1977 році переведений у Вінницьку єпархію, був штатним священиком, а згодом настоятелем у тодішньому кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці.У 2010 році був почислений за штат, але продовжував регулярно відвідувати собор та брав участь у богослужіннях.Богослужіння в кафедральному соборі протоієрей Стефан відвідував до літа 2019 року, поки дозволяло здоров’я.

«Для священиків він був добрим другом і наставником. Приділяв багато уваги молодим пастирям, які під керівництвом протоієрея Степана проходили  практику. Був активним у захисті інтересів релігійної громади, у стосунках зі світською владою. Вирізнявся працелюбністю, подаючи приклад іншим. Доклав чимало зусиль для будівництва нових храмів у Вінниці та для відновлення кафедрального собору. Був добрим духівником», — кажуть у прес службі єпархії.

Відео дня

Прощання з протоієреєм Стефаном відбудеться у храмі Чуда архістратига Божого Михаїла (вул. Черняхівського, мікрорайон Сабарів) 25 лютого о дев'ятій ранку.

Читайте також:

«Найщиріша благочинність немає мотиву»: волонтерка Діана Мороз про зворотній бік благодійності 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Елезар

    Нехай спочиває з Богом! Щиро радію, що о.Степан покаявся за розкол ще за життя! Це напевно єдиний з Кафедрального Собору, за кого дуже було боляче знати , що перейшов в розкол! Але , як бачимо не дав Господь погубити йому свою душу!

    З.А.Глядач reply Елезар

    А що таке розкол?
  • Ольга Голубовская

    Хороший человек((((( Очень жаль((((
  • Василий Островский

    орган гарно розгромили😨
  • Валентина Грушко

    Дуже гарна людина, хороший психолог і прекрасний духівник.  Моїй сімї надав  неоціненну допомогу у важку хвилину. Світла память. Близьким співчуття.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up