Мер має бути господарником, а не політиком чи «зіркою» телешоу (Пресслужба Сергія Кармаліти)

Мер має бути господарником, а не політиком чи «зіркою» телешоу (Пресслужба Сергія Кармаліти)

Реформа децентралізації вже позначилась на житті вінничан, а державні адміністрації як центри корупції і відкатів доживають свої останні місяці! Втім, нині всі активні вінничани мають знати, якими будуть нові Вінницька обласна і міська ради після місцевих виборів 25 жовтня цього року? Бо від того, хто стане мером Вінниці та депутатами, насправді залежить майбутнє кожного вінничанина на найближчі 5 років…

Про це розмовляємо з відомим бізнесменом, громадським діячем та благодійником Сергієм Кармалітою. Після певної перерви у політиці Сергій Володимирович одним з перших у Вінниці підтримав не одну з політичних партій, а саме вінничан! Тому йде у мери Вінниці з чіткою та зрозумілою кожному програмою і як самовисуванець, без будь-якого впливу «вождів» та олігархів.

– «Я йду у мери, щоб разом із вами подолати справ­жніх бандитів – крадіїв грошей вінничан!» – так звучить ваше головне звернення до мешканців Вінниці, які в кінці жовтня оберуть нового міського голову та міську раду. Що пропонує Сергій Кармаліта громаді міста та Вінницької ОТГ?

– Моя програма – це турбота і захист кожного жителя нашої громади, найбільш потребуючих допомоги вінничан, пенсіонерів, дітей та фронтовиків… Бо за всіма цими піар-ремонтами, гарними фасадами і проспектами нинішня міська влада банально забула про людей! — зазначив кандидат у міські голови Вінниці Сергій Володимирович Кармаліта. – І я готовий цю несправедливість подолати і знищити «на корню»! Адже корупція та розкрадання бюджетних грошей вбивають віру громадян до влади, депутатів та місцевого самоврядування! Цьому пора покласти край. А корупціонери та злодії мають сидіти в тюрмах, а не у відремонтованих кабінетах та куплених за бюджетні кошти дорогих іномарках… Ось моя чітка програма:

Перше і головне — геть корупцію із Вінниці!

Викорінення корупції у системі органів виконавчої влади шляхом запровадження алгоритму прозорого планування міського бюджету як в цілому, так і конкретними департаментами. Для цього комісія з планування бюджету при кожному департаменті буде складатися на 30% з чиновників, на 70% — з депутатів міськради, з яких 30% будуть представниками опозиції. Склад цих комісій буде змінюватися щорічно, перед плануванням бюджету. Це дозволить уникнути формування корупційних схем, «договорняків», просування особистих інтересів. Бюджет – під контроль громади!

Друге і не менш важливе — досить замилювати очі містянам!

Годі за квітковими клумбами ховати справжні нагальні проблеми містян! На кошти, зекономлені завдяки боротьбі з корупцією та впровадженню злагодженого (збалансованого) бюджетного механізму, буде вирішуватися питання з благоустрою Вінниці: при цьому враховуватимуться не лише потреби центральних та популярних районів міста, але і тих, де дороги, комунікації та інші об'єкти інфраструктури не ремонтувалися впродовж багатьох років. Міський бюджет – для усіх містян!

Третє і обов’язкове до виконання: відповідальність перед виборцями — понад усе!

Буде запроваджено механізм постійного моніторингу та аудиту депутатами свого округу: постійне спілкування з виборцями для досконального та чіткого знання проблем, викликів та запитів людей, що проживають в окрузі. Знаємо про­блему – вирішуємо її!

Проблема №4 — годі спекулювати цінами на воду сумнівної якості!

Завдяки викоріненню корупційних механізмів у бюджеті залишатимуться кошти, щоб знизити тарифи та вар­тість послуг ЖКГ. Буде вирішено про­блему з якістю послуг та ліквідовано махінації з тарифами в КП «Вінницяводоканал»: проконтролюю, щоб на підприємстві було проведено незалежний аудит. «Вінницяводоканал» має перейти на баланс міста. Вінничанам – чиста вода за реальною ціною!

Пункт №5: землю — учасникам ООС!

Учасники ООС отримають свої земельні ділянки першочергово, без довжелезних черг. Особисто проконтролюю процес надання землі вінницьким бійцям з боку департаменту земельних ресурсів. Сьогодні кожний учасник Операції об'єд­наних сил має право на отримання 10,5 сотки землі в межах міста. Бійці ООС мають безперешкодно отримувати земельні ділянки. Воїнам-захисникам – справедливі пільги!

Пункт №6 — подолаємо COVID-19 разом!

Особисто проконтролюю, щоб департамент охорони здоров'я забезпечив створення у місті додаткових лабораторій, які тестують на коронавірус ПЛР-методом. В умовах пандемії тестування має бути швидким, якісним та доступним. Здорові люди – здорове місто!

Позиція №7 — Вінниця гідна мати своїх нових олімпійських чемпіонів!

Забезпечу рівноцінний розвиток кожного виду спорту у місті. Комітет фізичної культури працюватиме на благо та розвиток не лише кількох розрекламованих видів спорту, а й інших, які протягом багатьох років гостро недофінансовувалися. Вінницькі спортсмени тренуватимуться в комфортних умовах, а тренери отримуватимуть гідну зарплатню. Окрім цього, Центральний міський стадіон «Локомотив» буде реконстру­йовано і він матиме справжній європейський вигляд. Спорт – здоров’я нації!

Пріоритет №8 — Громадська рада при міському голові

З метою забезпечення максимальної прозорості процесів управління містом та врахування усіх нагальних проблем при плануванні роботи служб та департаментів міськвиконкому, буде створено постійно діючу Громадську раду, до якої увійдуть громадські активісти, представники громадських організацій. Представники Громадської ради будуть мати право дорадчого голосу на засіданнях міськвиконкому. Реальна влада – представникам громади міста!

Сергій Володимирович, але ж децентралізація передбачала виконання всіх цих першочергових завдань для міської влади? Чому, на думку Сергія Кармаліти, буцімто європейська комфортна Вінниця досі має стільки хронічних проблем?

– Мер і міська влада мають, перш за все, щоденно, 24 години на добу, турбуватись про покращення життя вінничан! А не своїх статків, базарів, бізнесу та лімузинів… Тому, перш за все, ми маємо правильно і максимально чесно розставити пріоритети для розвитку нашої Вінниці – від економіки до комуналки та соціальної сфери на найближчі п'ять років. Повірте, я був депутатом міської ради і знаю ізсередини, який може і має бути прозорим бюджет міської об’єднаної громади на 2021-й рік. І як можна та варто мінімізувати витрати на утримання чиновників, посадовців та різних «кишенькових» фірм…

Окрема проблема Вінниці – це зловживання і допуск до тендерів лише своїх чи за великі гроші! Тому всі ремонти по місту роблять лише «свої»! Так далі жити неможливо! І погодьтесь, що ме­та децентра­лізації була зов­сім інша. Невже для того передали повноваження і міль­ярдні кошти з наших із вами податків у міста і громади, щоб «злодії» та казнокради користувались ними, як власними? Чи ми вже маємо нових «кня­зів» та «царів», які за крадені гроші створили собі персона­льні партії та хочуть на цих виборах ще біль­ше влади? І ще більше залізти в кишеню кожному вінничанину? Невже ви не бачите, що це їхня головна стратегія?

– Як мер Він­ниці Сергій Кармаліта зможе ефективно контролювати використання бюджетних коштів?

– Ось скажіть мені, навіщо у Вінниці будувати зупинку за два мільйони гривень, якщо краще ці гроші акумулювати і знизити ціни, наприклад, на тепло і електрику? Чи, нарешті, замість балачок модернізувати вінницький «Водоканал» і дати місту справді питну, а не технічну воду. Або давайте їх направимо на спор­тивні програми для молоді, або на утеплення фасадів багатоповерхівок, відкриття нових робочих місць?! Людям їсти нічого, лікуватися немає за що, нема роботи, а ми вкладаємо кос­мічні суми в красу центральних вулиць і скверів, де проводиться велика кількість свят і розважальних програм. І все це у вигляді реклами (теж за рахунок платників податків) подається як рух до Європи. Хіба це правильно? Це натуральне блюзнірство. Місцевий керівник, мер — обранець народу, в першу чергу, повинен бути господарником, а не політиком і коміком із телешоу. Дійсно, всі скаржаться на високі тарифи. Чому б не запустити міську програму з утеплення будинків, щоб згодом вінничани менше платили? Я розумію, що мерам міст вигідніше направляти кошти на видовища, щоб прикрити свою безгосподарність і нік­чемність, щоб відволікти увагу від нагальних економічних проблем. Але ж так не повинно бути — економіка визначає полі­тику, а не навпаки. І будь-який мер повинен думати про створення робочих місць, відкриття виробництв, пошуку нових ринків збуту продукції.

- Які механізми для більш ефективного розподілу бюджетних коштів ви бачите на місцях?

- Місцеві депутати повинні отримати більше повноважень, щоб не дозволяти розбазарювати бюджетні кошти. При цьому всі транзакції по кожній витраченій гривні з місцевого бюджету зобов'язані показувати on-line на сайті міської ради, щоб кожен житель міста міг бачити, на які муніципальні підряди і за якими цінами витрачаються його податки. У нинішньому складі міськради повний «одобрямс», і сесія проходить за півгодини-годину. Про що це каже? Про те, що ручні депутати погоджуються з тим, як витрачаються гроші вінничан, а це дуже часто відбувається неефективно. Коли я працював депутатом міської ради, якщо сесія проходила за два дні, то тодішній мер Домбровський був дуже щасливий. Ми досконально розглядали кожне питання, голосували з урахуванням реальних інтересів городян.

– Ваш прогноз з розстановки сил у новій Вінницькій міській раді? З ким будете працювати?

– Я впевнений, що на майбутніх виборах вінничани проголосують за перевірених часом і роботою земляків, а не нові політпроєкти… Тому в новій раді міської ОТГ Вінниці буде максимум 5 партій… І зі своїм досвідом роботи – депутатської і громадської — добре знаю практично кожного майбутнього депутата ВМР…

І тут справа не в політиці чи партійних прапорах, бо одразу після перемоги нам треба буде сісти за стіл перемовин, визначити пріоритетом №1 – потреби і вимоги вінничан, і одразу почати чесно та без корупції працювати для людей, що дові­рили нам свої голоси і владу…

Окрема тема — бюджет місь­кої ОТГ на 2021-й рік, який має зазнати серйозного аналізу і змін… Його головна проблема це піар-проєкти нинішньої влади, яка геть забула про якість води у кранах, про зручні дороги для авто та парки для відпочинку, нові мости, швидкий і комфортний міських транспорт для всіх – городян і гостей Вінниці.

І з саме із чистки бюджету громади, до якого прилипли десятки фірм та сумнівних проєктів, пропоную як мер Вінниці почати будувати новий рівень стосунків «влада – громада!» Бо без взаємної довіри, чесності та честі вінничани знову будуть виходити на пікети, голосувати за петиції та писати скарги в Київ та правоохоронцям на «злодіїв» та «справжніх бандитів» у кабінетах міської влади та комунальних підприємствах Вінниці.

Я, Сергій Кармаліта, гарантую вінничанам, що кожна ко­пійка платника податків буде у Вінниці витрачатися прозоро і ефективно! Мер і депутати однозначно будуть звітувати перед громадою за свої рішення та роботу на округах. На сайті міської ради будуть оприлюднюватись всі тендери, закупівлі та угоди міста із використанням бюджетних коштів. Я йду в мери, щоб разом із вами подолати справжніх бандитів – крадіїв грошей вінничан!

Щиро Ваш,
Сергій Кармаліта

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up